1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Uusi Toyota Corolla tarjoaa älykkyyttä, designia, turvaa ja tehoa
Toyota palvelee

Uusi Toyota Corolla tarjoaa älykkyttä, designia, turvaa ja tehoa

Toyota Corolla
Kaikkiaan jo yli 50 miljoonaa kappaletta myynyt Toyota Corolla uudistuu. Se tarjoaa tyylikkään ulkomuotonsa lisäksi Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologian, uuden sukupolven digitaalisen ajoympäristön ja entistä kattavamman Toyota T-Mate -avustimen- ja -turvallisuusjärjestelmän.
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 2.6.2022
 • Toyota Corollaa on myyty kahdentoista sukupolven aikana vuodesta 1966 lähtien yli 50 miljoonaa kappaletta. Uusiutuva Corolla vahvistaa entisestään asemaansa Toyotan mallistossa – onhan nykyinen malli saavuttanut Corollan historian suurimman markkinaosuuden Euroopassa ollen samalla maanosan toiseksi myydyin Toyotan henkilöautomalli.

  Corollasta on moneksi. Hatchback-, Touring Sports- ja sedan-korimalleja täydentää loppuvuodesta Corolla Cross. Corollan mallisto on ainoa segmentissään, joka tarjoaa täyshybriditeknologian. Täyshybriditeknologia mahdollistaa sen, että suuri osa päivittäisistä ajomatkoista voi olla nollapäästöisiä.

   
  Toyotan viidennen sukupolven hybriditeknologia

  Uusiutuvan Corollan myötä esitellään jo viidennen sukupolven itselataava täyshybridijärjestelmä.

  Corollaan tarjottavat voimalinjat perustuvat 1,8- ja 2,0-litraisiin bensiinimoottoreihin. Sekä polttomoottoria, sähkömoottoreita että tehonhallintaa edelleen kehittämällä saadaan järjestelmistä ulos enemmän tehoa, parempaa suorituskykyä ja ajettavuutta joko samoilla tai jopa alemmilla kulutus- ja päästölukemilla kuin aiemmin. Energiatehokas järjestelmä hyötyy muun muassa voimalinjan jopa 18 kiloa kevyemmästä massasta. Järjestelmä on entistä intuitiivisempi ja hiljaisempi.

  Järjestelmien kokonaistehot ovat kasvaneet 140 ja 196 hevosvoimaan, parantaen muun muassa 1,8-litraisella hybridivoimalinjalla varustetun mallin kiihtyvyyttä 0–100 km/h nopeuteen 1,7 sekunnilla noin yhdeksän sekuntiin ja isommalla, 2,0-litraisella hybridivoimalinjalla puolella sekunnilla noin 7,5 sekuntiin. WLTP-syklin mukaisten CO2-päästöjen arvioidaan laskevan mallista riippuen jopa 3 g/km.

   

  Uuden Toyota Corollan 10,5-tuumainen medianäyttö näyttää HD-tasoista kuvaa kaikissa valaistusolosuhteissa.

   
  Miellyttävän tehokas käyttökokemus

  Uusiutuva Corolla hyödyntää digitaalisten kojelaudan parhaita puolia. Paras käyttökokemus rakentuu muokattavasta sisällöstä, selkeydestä, ja internetin kautta tapahtuvista päivityksistä.

  10,5-tuumainen medianäyttö näyttää HD-tasoista kuvaa kaikissa valaistusolosuhteissa. Varustetasosta riippuen mittaristo perustuu 12,3-tuumaiseen näyttöön, jonka sisältö on muokattavissa kuljettajan toivomalla tavalla. Autoissa on pilvinavigointi, joka on aina ajan tasalla ja kykenee ilmoittamaan muun muassa liikennetilanteiden muuttumisesta. Uutta on myös ääniohjattu älykäs assistentti. Äänikomentojen avulla voi navigoida ja ohjata auton toimintoja, kuten esimerkiksi avata tai sulkea ikkunoita.

  Kehittyneet etäohjaustoiminnot MyT-mobiilisovelluksen kautta mahdollistavat muun muassa keskuslukituksen ohjauksen, etälämmityksen tai -viilennyksen tai auton toimintojen ja omien ajomatkojen seuraamisen.

  Corollan Bi-LED-ajovalot ovat uudistuneet.

 • Tuoretta designia

  Jokaisella Corollan korimallilla on oma tyylinsä ja tarkoituksensa. Ulkoiset muutokset sisältävät muun muassa etusäleikön, sumuvalojen ympäristön ja kevytmetallivanteiden uudistuksia. Bi-LED-ajovalot ovat uudistuneet ja korkeammissa varustetasoissa on edelleen saatavilla mukautuvat AHS-kaukovalot. Uusiin ulkoväreihin on haettu inspiraatiota luonnosta ja metallin ajattomista sävyistä, kuten esimerkiksi hohtavan sininen Juniper Blue ja valaistuksen mukaan elävä Midnight Teal.

  Sisätiloissa tunnelma on moderni ja laadukas. Uudet verhoilumateriaalit, somisteet ja kuvioinnit luovat uusissa värivaihtoehdoissaan harmonisen vaikutelman.

  Turvallinen ja auttavainen

  Uudistuva Corolla on varustettu Toyota T-Mate -järjestelmällä, joka yhdistää viimeisimmän sukupolven Toyota Safety Sense -turvallisuusvarusteet muihin kuljettajan avustinjärjestelmiin.

  Uusia ominaisuuksia ovat esimerkiksi tahattoman kiihdyttämisen estäminen liikennevaloista toisen auton perässä lähdettäessä, vastaantulevan ja risteävän liikenteen valvonnan risteyksissä sekä hätäohjausavustimen. Myös Toyota T-Mate on langattomien over-the-air-päivitysten piirissä ja siten mahdollistaa uusien ominaisuuksien lisäämisen auton elinkaaren aikana.

  Toyota T-Mate sisältää myös Safe Exit Assist -järjestelmän. Se antaa varoituksen, mikäli ovea avattaessa havaitaan takaa lähestyvä ajoneuvo tai pyöräilijä.

   

  Uusi Toyota GR SPORT varustetason Corolla on ennakkotilattavissa tänä syksynä.

   
  Corolla GR SPORT

  Aina ensiesittelystään vuonna 2020 lähtien GR SPORT-varustetaso on tuonut Corollalle uusia asiakkaita. TOYOTA GAZOO Motorsportin maailmanmestaruustason menestyksen inspiroima varustetaso päivittyy uusilla 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla, GR SPORT -takapuskurilla ja alailmanohjaimella. Sisätiloissa GR-logo somistaa pääntukia ja käynnistyspainiketta luoden aitoa GR SPORT-tunnelmaa.

  Uudistuvan Toyota Corollan ennakkomyynti alkaa alkusyksyn 2022 aikana. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2023.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua