Valmistamme laatua

Jokaisen valmistamamme ajoneuvon laatu on varmistettu

Uskomme ihmisiin, koulutukseen ja oikeisiin työskentelytapoihin pyrkiessämme tekemään jokaisesta autosta mahdollisimman hyvän. Asetamme autoillemme korkeat tavoitteet ja pyrimme ylittämään ne.

Olemme sitoutuneet valmistamaan laatuautoja tarkasti hallitun tuotantoprosessin avulla, jonka äärellä taitavat ja työlleen omistautuneet ammattilaiset työskentelevät. Jokainen valmistamamme auto käy läpi tuhansia tarkastuksia, jotta voimme olla varmoja turvallisuudesta, suorituskyvystä ja työnlaadusta. Kaikkien näiden on oltava huippuluokka ja täytettävä Toyotan tiukat standardit.

Saadaksemme henkilökuntamme ymmärtämään laadun ensiarvoisen tärkeyden järjestämme jatkuvasti kokonaisvaltaisia koulutuksia. Näihin kuuluvat harjoittelijakoulutukset uraansa aloittaville nuorille sekä lisäkoulutusmahdollisuudet jo pidempään työssä olleille. Kertynyt tieto ja osaaminen jaetaan eri sukupolvien välillä ja tämäkin toiminta lisää sitoutumista laatuun. Useat kansalliset ja kansainväliset laatupalkinnot osoittavat, että valitsemamme linja on ollut tuloksellinen.

/
* Andon tarkoittaa "Merkki" tai "Signaali". Eli kyseessä on näkyvä hälytys, joka osoittaa paikan, jossa toimenpiteitä tarvitaan tai jossa linja on pysäytetty häiriön vuoksi.
/
Auton valmistuksen aikana tehdään noin 2000 tarkistuksen sarja, jotta varmistetaan auton turvallisuus, toimivuus sekä työn laatu.
/
Tehokkaat koulutukset pitävät huolen, että laadun merkitys ymmärretään.
Toyotan ylivertainen laatu

Vuosien kuluessa Toyota on saavuttanut huippulaadukkaiden autojen maineen kaikkialla maailmassa. Tähän on päästy toteuttamalla laadukkaita toimintatapoja ja laadun valvontaa tavalla, joka on ainutlaatuista ja joka on kehitetty vuosien kuluessa. Laatu on Toyotan tärkein tavoite autosuunnittelun alkuvaiheista aina siihen, kun auto valmistuu linjalta.

Laatutavoite näkyy materiaaleissa, asennustyössä, viimeistelyssä ja niissä innovatiivisissa ratkaisuissa, joita käytämme autoissamme. Laatu koostuu jokaisesta tekemästämme työsuorituksesta ja juuri se nostaa hymyn asiakkaittemme huulille. Toimintatapamme, jolla valmistamme autoja, kiteytyy parhaiten käsitteessä TPS eli Toyota Production System.

Jokainen auto on laatutuote

Ihmiset, jotka valmistavat autojamme suhtautuvat työhönsä ja sen laatuun kunnianhimoisesti. Jokainen auto käy tuotantoprosessin aikana läpi tuhansia laatutarkastuksia.

Auton valmistusprosessin aikana suuri joukko ihmisiä työskentelee vaiheittain eri tehtävien parissa eri ajankohtina. Jokaisella, joka työskentelee tuotantolinjalla, on velvollisuus osaltaan varmistaa laatu. Se tarkoittaa henkilökohtaista sitoutumista laatutesteihin, jotka tehdään autoille, ennen kuin ne jättävät tuotantolinjan.

Miehet ja naiset, jotka tekevät vaatimamme tuhannet tarkastukset ovat ylpeitä työstään. He haluavat olla varmoja siitä, että jokainen autonostaja voi olla varma autonsa turvallisuudesta ja laadusta.

Sitoutuminen laatuun
Missio

Laadunvarmistustoimiemme tärkein tehtävä on pitää huoli siitä, että jokainen auto, joka lähtee tehtailtamme missä tahansa maailmassa, täyttää laadulle ja turvallisuudelle asettamamme korkeat vaatimukset.

Jokaiselle ajoneuvolle tehdään yli 2000 tarkastusta, ennen kuin se kuitataan valmiiksi ja asiakkaalle toimitettavaksi.

Laatu ei synny vahingossa. Se on aina älykkään toiminnan tulosta.

John Ruskin, filosofi

/
Tehtaalla suoritettavat tärkeimmät laaduntarkistuskohteet
/
Akku/Käynnistysjärjestelmä
/
Jarrujärjestelmä
/
Moottori
/
Valot
/
Istuimet
/
Ohjaus
/
Vaihteisto
/
Arviointi normaaliajo-olosuhteissa
Ammattitaidon kehittyminen oppimisen avulla

Harjoitusten, kokemuksen, tiedonjakamisen ja erilaisten kilpailujen avulla varmistamme, että tuotantomme uudet sukupolvet saavat haltuunsa tarvittavat tiedot ja voivat kehittää sitä osaamista, jota tarvitaan huippulaadun tuottamiseen.

Korkeimman laadun kehittämiseen tarvittava taito on alati muuttuvaa. Tuomme jatkuvasti markkinoille uusia automalleja, löydämme uusia entistä parempia työskentelytapoja ja asiakkaidemme maku ja toiveet muuttuvat.

Siksi jatkuva laatuajattelun kehittäminen on meille tärkeää. Oli se sitten harjoittelijoiden kehittämistä tai uusien taitojen opettamista jo edistyneimmille työntekijöillemme. Useat kansalliset ja kansainväliset laatupalkinnot osoittavat, että laadukkaan työn linja on ollut tuloksellinen.

Euroopan kansainvälinen tuotantokeskus
Missio

Euroopan kansainvälisellä tuotantokeskuksella on avainrooli koulutuksen ja kehittämisen jalkauttamisessa muihin Euroopassa sijaitseviin tuotantoyksiköihin.

Keskuksen päämääränä on edistää kehitystä ja tuottaa ratkaisuja, joita voidaan sellaisenaan ottaa heti käyttöön tuotantolinjoilla. Valmennuksen avulla toimintatavat siirretään työpisteisiin.

Näin keskus parantaa koko organisaation toimintatapaa, vahvistaa uskoa omiin kykyihin sekä lisää itseluottamusta Euroopan tehtaissamme.

/

Euroopan kansainvälinen tuotantokeskus on omalta osaltaan lujittanut "Made by TOYOTA" -viestiin liittyvää lupausta, jonka mukaan automme valmistetaan kaikkialla maailmassa tarkkojen, tasalaatuisten laatukriteerien mukaan.

Tiimityötä

Euroopan kansainvälinen tuotantokeskus sijaitsee Englannissa Toyota Motor Manufacturing UK:n yhteydessä, ja se tuottaa koulutuspalveluita kaikille Euroopan tehtaillemme.

Tiimiin kuuluvat tiimin esimies ja viisi kouluttajaa, jotka matkustavat eri puolilla sijaitseviin tehtaisiimme kouluttamaan paikallisia koulutusryhmiä. Ryhmä jakaa eteenpäin ison joukon taitoja kuten mm. laaduntarkkailu, laadun jatkuva parantaminen eli Kaizen sekä tuotantopisteiden ohjaajien neuvonta. Vuoden aikana joukolle kertyy koulutusta ja ohjausta yli 350 miestyöpäivää.

/
Kokemus näyttää tietä – Takumi-ammattilaiset

Vaikka moderni tietokoneohjattu tuotantolinja pystyy toistamaan millimetrin sadasosien tarkkuudella laatua, työssämme on yhä alueita, joissa ihmiskäsi ja ihmissilmä ovat edelleen paras mahdollinen työkalu.

Esimerkiksi Takumi-ammattilaisemme ovat yhä vastuussa joistakin Lexus-malliemme viimeistelyyn laaduntarkastukseen liittyvistä työvaiheista. Takumien erikoisosaamisen hankkiminen vie vuosia. Ja tämän taidon he siirtävät uusille sukupolville opettamisen ja valmentamisen kautta.

/
Lexuksen Takumi-mestareita Japanin tehtailla.

Lue lisää:

Toyota on jälleen maailman arvokkain autobrändi Toyota on jälleen maailman arvokkain autobrändi Interbrand on julkaissut tuoreen listauksen maailman arvokkaimmista brändeistä (Best Global Brands 2019). Toyota oli maailman kymmenen arvokkaimman brändin joukossa sijalla 7. Lisäksi Toyota on vuoden 2019 tutkimuksen mukaan maailman arvokkain autobrändi. Toyota on hallinnut Trafin katsastustilastoja jo 12 vuotta Toyota on hallinnut Trafin katsastustilastoja jo 12 vuotta Tutkimukset osoittavat, että auton luotettavuus on suomalaiselle auton ostajalle kaikkein tärkein ominaisuus. Toyota-autoilija voikin myhäillä tyytyväisyydestä tutustuessaan Trafin uusimpiin katsastustilastoihin. Vinkkejä turvalliseen ja miellyttävään kesäautoiluun. Vinkkejä turvalliseen ja miellyttävään kesäautoiluun. Mistä asioista kannattaa huolehtia ennen matkalle lähtöä ja matkan aikana. Toyotan laadusta on näyttöjä Toyotan laadusta on näyttöjä Laatu ei synny sattumalta, vaan sen takana on koko Toyota-organisaation tiukka sitoutuminen laatuun ja sen varjelemiseen niin tuotannon, jälleenmyyjien kuin merkkihuollon osalta.