Puhtaampaa ilmaa

Ympäristöystävällisiä autoja koko maailmalle

Yhtenä maailman johtavista autovalmistajista Toyota tuntee vastuunsa ympäristöasioista. Pyrimme kehittämään autoja, joilla on mahdollisimman pieni vaikutus ympäröivään luontoon. Vastuu tarkoittaa myös sitä, että emme rajoitu ajatuksissamme vain autojemme käyttöön tien päällä. On yhtä tärkeää kehittää puhtaampia, luonnonmukaisempia keinoja sekä autojen valmistukseen että niiden hävittämiseen auton saavuttaessa käyttöikänsä päätepisteen.

Olemme tutkineet vuosikymmenien ajan, kuinka voimme valmistaa mahdollisimman ympäristöystävällisiä ajoneuvoja. Olemme tuoneet markkinoille hybridiautoja, jotka ovat jo osoittaneet arvonsa hiilidioksidipäästöjen vähentäjinä ja jotka ovat osaltaan vieneet meitä kohti pienempien päästöjen maailmaa. Matkaa on toki vielä jäljellä, sillä haluamme vähentää hiilidioksidipäästöjämme 90 % vuoteen 2050 mennessä vuoteen 2010 verrattuna.

Hiilidioksidipäästöjen vähennys on hyvä alku. Jaamme kuitenkin yksittäisten ihmisten ja hallitusten maailmanlaajuisen huolen ilman laadun yleisestä kehityksestä. Investoimme ratkaisuihin, joilla vähennämme ajoneuvojen päästöjä ja joilla on merkitystä ihmisten terveyteen. Näitä asioita ovat 360 astetta -ajattelumme mukaisesti typenoksidipäästöt ja pienhiukkaspäästöt.

/
Olemme julkistaneet kunnianhimoisen tavoitteen vähentää liikenteessä olevien ajoneuvojen polttoaineen (tank to wheel) hiilidioksidipäästöjä 90 % vuoteen 2050 mennessä.
Oikea auto, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan.

Ihmiset valitsevat ja käyttävät autoja, jotka sopivat heidän elämäntapaansa ja elinympäristöönsä. Joillekin pieni kaupunkiauto on paras, toisille isompi ja tehokkaampi auto on tarpeen pitkien säännöllisten ajomatkojen vuoksi. Molempia kuitenkin yhdistää toivomus ympäristöystävällisyydestä ja pienemmistä hiilidioksidipäästöistä. Siksi yksi ainut ajoneuvoratkaisu ei voi olla kaikille se ehdottomasti paras ratkaisu. Hybridijärjestelmämme avulla olemme tuoneet tarjolle vähäpäästöistä teknologiaa, jolla erilaiset tavoitteet voidaan saavuttaa.

Siitä lähtien, kun ajoneuvoissa alettiin käyttää 1800-luvun lopussa polttomoottoreita, olemme olleet laajalti riippuvaisia hiilidioksidipäästöjä tuottavista fossiilisista polttoaineista, jotka vaikuttavat mm. ilmaston lämpenemiseen. Perinteisillä moottoreilla on yhä tärkeä rooli lyhyellä ja keskipitkällä aikavälillä, mutta kehitämme niille vaihtoehtoja kuten orgaaniset biopolttoaineet, sähkö ja viime aikoina vety. Tällä monipolkuisella lähestymistavalla varmistamme, että meillä on tarjota oikea auto oikeaan aikaan, oikeassa paikassa.

"Luonnonvarat ovat rajalliset. Meidän on kohdeltava maapalloamme ystävällisesti. Annammehan sen perinnöksi lapsillemme."

Akio Toyoda, President Toyota Motor Corporation

/
Tapamme tuottaa äärimmäisen ympäristöystävällisiä autoja hyödyntää eri tavoin sekä hybriditeknologiaa että vaihtoehtoisia polttoaineita. Haluamme, että voimme tarjota parhaan vaihtoehdon kaikkiin ajotilanteisiin.
Näytämme suuntaa kestävän kehityksen liikkumiseen

Toyotan teknologinen tiekartta yhdistää joukon ympäristöteknologioita puhtaamman ja tehokkaamman liikkumisen puolesta. Niihin kuuluvat hybridit, lataushybridit, sähkö- ja polttokennoratkaisut. Jokainen näistä teknologioista vie meitä lähemmäksi mahdollisimman ympäristöystävällistä ajoneuvoa. Vuoteen 2050 mennessä tarkoituksemme on vähentää autojemme hiilidioksidipäästöjä 90 % vuoden 2010 tasoon verrattuna. Tavoite on haastava, mutta olemme sitoutuneet kehittämään ja hienosäätämään näitä uusia teknologioita ja tuomaan ne markkinoille niin, että niiden edut voidaan hyödyntää tosielämän ajotilanteissa.

Monia palkintoja kerännyt Hybrid Synergy Drive -voimayksikkö on energiaratkaisujemme ytimessä. Modulaarisen rakenteen ansiosta tekniikkaa voidaan helposti hyödyntää erilaisiin ajoneuvotyyppeihin. Lataushybrideissä HSD on pitkälti perusmuodossaan, mutta se käyttää voimanlähteenään pääsääntöisesti ulkoisesta pistokkeesta ladattavaa akkua. Sähköautoissa HSD-rakenne on yksinkertaisempi. Polttomoottoria ei ole lainkaan. Sen korvaa tehokas sähkömoottori. Polttokennoautoissa polttomoottorin korvaa polttokenno, joka tuottaa vedystä sähköä ilman pakoputkesta tulevia haitallisia päästöjä.

/
Innovatiivista hybriditeknologiaamme sovelletaan laajasti automallistossamme, jotta jokaisen mieltymyksiin ja tarpeisiin olisi tarjolla sopiva malli. Vaihtoehtoina ovat sähköautot, hybridit, lataushybridit ja polttokennoajoneuvot.

Lue lisää:

Kohti parempaa Kohti parempaa Mitä keinoja ja sertifiointitapoja käytämme varmistaaksemme, että olemme matkalla kohti parempaa. Toyotan kokonaisvaltaisen ympäristöajattelun 4 periaatetta Toyotan kokonaisvaltaisen ympäristöajattelun 4 periaatetta Toyotan 360-ympäristöajattelu perustuu neljän R:n ideaan: Reduce (Vähennä), Reuse (Käytä uudelleen), Recycle (Kierrätä) ja Recover (Paranna). Toyotan ympäristötavoitteisiin sisältyy kuusi haastetta Toyotan ympäristötavoitteisiin sisältyy kuusi haastetta Toyotan 2050 ympäristöhaasteisiin sisältyy kuusi eri haastetta. Ne liittyvät uusien tuotteiden kehittämiseen, valmistamiseen ja markkinoille tuomiseen. Toyotan vastuu ja suunnitelmat ympäristön suojelemiseksi. Toyotan vastuu ja suunnitelmat ympäristön suojelemiseksi. Toyotalla on vastuu ympäristön suojelusta ja parantamisesta. Tutustu ympäristöhankkeidemme historiaan ja tulevaisuuden ympäristösuunnitelmiimme.