1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Kesäkuskin 6 parasta Toyota-tuotetta
Toyota palvelee

Kesäkuskin 6 parasta Toyota-tuotetta

Lisävarusteet
Kun suvi saapuu, autoilija alkaa kaivata lisäkapasiteettia kesän kuljetuksiin ja päteviä hoitotuotteita auton hellimiseen. Toyota Way listasi tulevan kesäsesongin pätevimmät Toyota-tuotteet.
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Toyota
 • 23.5.2024
 • Toyota Way tiedusteli Toyota Auto Finlandin lisävarusteista vastaavalta päälliköltä Valtteri Heinämaalta, mitkä Toyota-lisävarusteet ja -hoitotuotteet tekevät kauppansa vuoden lämpimimpinä kuukausina. Tässäpä Heinämaan ennustamat kesän kuusi hittiä. Olkaapa hyvä!

  1.  Vetokoukku

  Vetokoukku on ehdoton lisävaruste ainakin kaikille omakotitalon, mökin, veneen tai asuntovaunun omistajille. Jos autossa ei sellaista tehdasasenteisena ole, se hankitaan kiesiin viimeistään lumien sulaessa.

  Toyotan lisävarustevalikoimasta löytyy vetokoukut Toyota-pakettiautoihin ja myös useimpiin Toyotan henkilöautomalleihin. Käytännössä vain Aygoon ja uuteen Prius lataushybridiin ei koukkua ole tarjolla.

  Saatavilla on sekä irrotettavia että kiinteitä vetokoukkumalleja. Henkilöautoihin valitaan useimmin irrotettava malli, sillä ne toimivat kuormajuhtina harvakseltaan. Kun koukun voi irrottaa, se ei himmennä auton näyttävää ulkonäköä tai sotke housunpuntteja takakonttia lastatessa. Kiinteä vetokoukku valitaan useimmiten työkäytössä olevaan pakettiautoon.

  Vetokoukkujen hinnat ovat automallikohtaisia. Pakettiautojen vetokoukkujen suositushinnat asennettuna lähtevät hieman alle tonnista ja henkilöautojen vetokoukut noin 1200 eurosta. 

  Matkaseikkailijoiden ja mökkiläisten luottokumppani – vetokoukku valmiina uusiin haasteisiin.

   

  2.  Polkupyöräteline

  Pyöräily on noussut monien suomalaisten lempiharrastukseksi. Oma kaksipyöräinen olisi mukava ottaa matkaan niin mökkireissulle, Ahvenanmaan kierrokselle kuin Lapin erämaavaelluksellekin. On kuitenkin mahdoton tehtävä survoa isoilla kiekoilla varustettu fillari takakonttiin muiden matkatavaroiden kaveriksi.

  Ongelma onneksi ratkeaa helposti kaartamalla Toyota-liikkeen pihaan. Jälleenmyyjiltä on saatavissa katolle asennettavaan taakkatelineeseen kiinnitettäviä pyörätelineitä. Niissä arvokkaampikin fillari matkaa turvallisesti ja vaurioitumatta. Jämerien lukitusten ansiosta telineeseen kiinnitetyt pyörät ovat myös hyvässä suojassa pitkäkyntisiltä.

  Kattotelineeseen kiinnitettäviä telineitä on saatavissa yhdelle tai kahdelle pyörälle. Yhdelle pyörälle tarkoitetun telineen suositushinta on hieman alle 200 euroa.

  3.  Kuraläpät

  Ripinää, rapinaa ja kilin kolin. Soratiellä taitettu mökkimatka voi olla herkälle automiehelle tai -naiselle henkisesti piinaava kokemus. Renkaiden viskomat pikkukivet koettelevat auton helmojen neitseellistä maalipintaa.

  Jos suven ajosessiot suuntautuvat usein asvaltoimattomille tieosuuksille, kumisten kuraläppien hankinta saattaa olla paikallaan. Niistä on iloa myös kuravellin lentäessä pimeämpinä vuodenaikoina.

  Roiskeläppiä voi hankkia auton kaikkiin kulmiin tai vaihtoehtoisesti pelkästään eteen tai taakse. Täydellisen kuraläppäsarjan hinta asennettuna on automallista riippuen 150–200 euroa. 

  Kuraläpät pitävät autosi puhtaana ja suojelevat lenteleviltä pikkukiviltä.

   

  4. Toyota-autonhoitopakkaus

  Kesällä monelle iskee into saada auto säihkymään kilpaa auringon kanssa. Tähän tarpeeseen Toyota-autonhoitopakkaus istuu kuin takaspoileri urheiluautoon.

  Viime vuonna myyntiin tullut tehohoitosetti on täsmälääke yleisimpiin kesäisiin vitsauksiin. Se sisältää lasinpuhdistusaineen, kojelaudan hoitoaineen, hyönteisten irrotusaineen ja mikrokuituliinan. Setti on pakattu kätevään ja helposti matkaan napattavaan Toyota-logolliseen säilytyskassiin.

  Kojelaudan hoitoaine palauttaa auton korin ja sisätilojen muovipinnoille alkuperäisen kiillon. Hoitoaineella käsitelty pinta myös hylkii pölyä ja vettä seuraavat puoli vuotta.

  Liuotteettomalla Toyota-lasinpuhdistusaineella voi pestä auton ikkunat molemmin puolin. Se poistaa tehokkaasti lian, jarrupölyn, tiepien sekä nikotiinin aiheuttaman kalvon ja hyönteisten jäämät. Näin näkymä liikenneympäristöön on viimeisen päälle kirkas.

  Lasinpuhdistusaineella aloitettua ötökkämöhnän poistoa voi jatkaa auton lasi-, muovi-, kumi-, kromi-, alumiini-, teräs- ja nikkelipinnoilta suihkutettavalla hyönteisten irrotusaineella.

  Autonhoitopakkauksen tuotteita voi ostaa myös yksittäin. Tarjoushinta elokuun loppuun asti 39 euroa (normaalisti 55 euroa).

  Toyota-hoitoaine palauttaa auton korin ja sisätilojen muovipintojen alkuperäisen kiillon sekä hylkii pölyä ja vettä.

   

  5.  Toyota Care -autovaha

  Perusteellisen puhdistuksen läpikäynyttä autoa kannattaa aika ajoin hemmotella Toyota Care -autovahalla. Tasokas vaha kiillottaa sekä suojaa tehokkaasti auton metalli- ja maalipintoja ja antaa niille upean kiillon. Huolellinen vahakäsittely myös poistaa pieniä naarmuja ja ehostaa maalipinnan kuluneita kohtia.

  Yhden vahauskerran suojaava vaikutus kestää muutamia kuukausia riippuen auton käytöstä ja pesukertojen määrästä.

  Toyota Care -autovahaa myydään 250 ml:n pakkauksissa noin 14 euron hintaan.

  Toyota Care -autovaha kiillottaa ja suojaa tehokkaasti auton metalli- ja maalipintoja, antaen upean kiillon. Se myös poistaa pieniä naarmuja ja ehostaa kuluneita kohtia.  

   

  6. Toyota Protect -suojapinnoitus

  Jos auton säännöllinen vahaaminen ei ole oma juttu, voi maalipinnan suojauksen laittaa kerralla kuntoon useammaksi vuodeksi. Homma onnistuu hankkimalla autolle Toyota Protect -suojakäsittelyn omasta Toyota-liikkeestä tai valtuutetulta Toyota-huoltokorjaamolta.

  Keraaminen pinnoite on huomattavasti perinteistä vahaa kovempi, joten se antaa maalipinnoille upean kiiltävän ulkonäön pitkäksi aikaa. Vahva pinnoite helpottaa olennaisesti auton puhtaanapitoa sekä suojaa auton maalipintoja lialta ja auringon UV-säteilyltä.

  Maalipinnan suojapinnoituksen hinnat lähtevät 400 eurosta. Suojakäsittelylle annetaan vuoden takuu, josta asiakas saa myös kirjallisen todistuksen.

  Toyota Protect -suojapinnoitus antaa pitkäkestoisen kiiltävän ulkonäön maalipinnoille. Vahva pinnoite helpottaa auton puhtaanapitoa sekä suojaa maalipintaa lialta ja auringon UV-säteilyltä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua