1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Uutta Toyota Land Cruiseria varattiin heti sata kappaletta
Toyota palvelee

Uutta Toyota Land Cruiseria varattiin heti sata kappaletta

Land Cruiser
Jo legendan asemaan noussut Toyota Land Cruiser on uudistettu täysin. Auton muotoilu palaa juurilleen ja sitä leimaa nyt vahva sekä kulmikas ilme. Uudet tekniset ominaisuudet parantavat merkittävästi ajomukavuutta, lisäävät kyvykkyyttä maastoajossa entisestään ja tuovat lisää turvaa. Kiinnostuneet voivat varata ensimmäisten joukossa uuden Land Cruiserin ennakkoon. Ensimmäisten tuntien aikana autoa onkin varattu jo sata kappaletta. 
 • Teksti: Satu Summa
 • Kuvat: Toyota
 • 22.1.2024
 • Toyota Land Cruiser on aina ollut suosittu, eikä ihme. Suosion taustalla on Suomen joskus ankaratkin talviolosuhteet ja vaikeakulkuiset alueet, joissa Land Cruiserin maastokyvykkyys, luotettavuus, suorituskyky ja kestävyys ovat olleet haluttuja ominaisuuksia. Suomen teillä niitä huristeleekin lähes 7000 kappaletta, kaikkiaan sitä on myyty yli 170 maassa yli 11,3 miljoonaa kappaletta

  Uusi Land Cruiser on rehellinen maastoauto ja myös näyttää sellaiselta. Auton muotokieli on nyt kulmikas, palaten juurilleen aina 70 vuotta sitten lanseerattuun Toyota BJ-maastoautoon. Ajovalot ovat pyöreät ja retrohenkinen hieman kulmikas ulkomuoto korostaa entisestään aidon maastoauton tuntua. Kulmikkuus soveltuu maastoautoon hyvin, sillä auton kulmien etäisyys esteistä on paremmin havaittavissa vaativissa maasto-olosuhteissa. 

  Sisätilat uudessa Land Cruiserissa tarjoavat tilaa ja mukavuuksia joko viidelle tai seitsemälle hengelle. Sisätiloissa on aistittavissa maastoautolle sopiva jykevä, mutta näyttävä muotokieli. Uudet suuret 12,4” kosketusnäytöllä varusteltu multimediakeskus, 12,4” täysin digitaalinen mittaristo sekä tuulilasin heijastusnäyttö tekevät ohjaamon ilmeestä näyttävän ja käytettävyydeltään modernin.

  Kun katumaasturi ei riitä

  Uudistus ei kuitenkaan jää pelkkään ulkokuoreen, vaan uuden Land Cruiserin tekniset ominaisuudet tekevät tästä maastoautosta entistä kestävämmän ja suorituskykyisemmän.

  Land Cruiser käyttää Toyotan uutta GA-F-alustarakennetta. Sen ansiosta erillisrunko on 50 % aiempaa jäykempi ja korin sekä rungon yhteenlaskettu jäykkyys on kasvanut noin 30 %.  Tämä tarjoaa paremman reagointikyvyn, käsiteltävyyden ja ajomukavuuden lisäksi myös kolariturvallisuutta ja sisätilojen hiljaisuutta. Jousituksen toimintaan on myös kiinnitetty erityistä huomiota ja jousitus tarjoaakin edeltäviä malleja laajemman joustovaran jokaisessa kulmassa.

  Maasto-ominaisuuksia on uudessa Land Cruiserissa parannettu myös täysin uudella irti kytkeytyvällä etukallistuksenvakaajalla (SDM). Se on Toyotan mallistossa ensimmäinen laatuaan.

  ”Uusi SDM-järjestelmä mahdollistaa sen, että etupyörät ovat vaikeissakin maaston kohdissa kontaktissa maahan enemmän toisistaan riippumatta, eikä kiinteän kallistuksenvakaajan takia toisen puolen pyörä puoli jää ilmaan roikkumaan” kertoo tuotepäällikkö Kasper Halsas Toyota Auto Finlandilta. 

  Täysin uusi Toyota Land Cruiser on rehellinen maastoauto ja myös näyttää sellaiselta.

   

  Maastoon ja maantielle ajomukavuutta ja tehokkuutta

  Land Cruiser on saanut uuden automaattivaihteiston, joka lisää ajomukavuutta ja ajettavuutta reilusti.

  ”Uusi automaattivaihteisto on aiemman kuusivaihteisen sijaan kahdeksanvaihteinen, joka tekee Land Cruiserin kiihtyvyydestä lineaarisempaa ja tasaisempaa tehden ajosta siten mukavampaa”, Halsas sanoo.

  Multi-Terrain Monitor -maastokamerajärjestelmän ja Multi-Terrain Select -ajoalustavalitsimen uusimmat versiot helpottavat maastoajoa runsaasti.

  ”Toiminto on näppärä. Kuljettaja voi valita valintakiekosta olosuhteiden mukaan hiekka/muta/lumi/syvä lumi/kivikko -ajotilat, tai automaattitilan, jossa auto itse valitsee parhaan vaihtoehdon tiepinnan mukaan”, kertoo Halsas.

  Taloudellisuutta ja turvallisuutta

  Uusi Land Cruiser on nyt saanut myös sähköisen ohjaintehostimen (EPS), joka tuottaa henkilöautomaisemman ajomukavuuden ja ajettavuuden, samalla parantaen polttoainetaloudellisuutta.

  ”Sähköinen ohjaustehostin vähentää epätoivottua värähtelyä ajettaessa epätasaisilla pinnoilla ja tarjoaa muuallakin tasaisemman ja helpomman ohjattavuuden.”

  Sähköinen ohjaustehostin mahdollistaa myös uusimpien Toyotan Safety Sense -turvallisuusjärjestelmien käytön. Se tarjoaa muun muassa risteävän liikenteen etuvaroituksen, kuolleen kulman tunnistusjärjestelmän sekä kaistanpitoavustimen. 

  Land Cruiserin ohjaamon ilme on näyttävä ja käytettävyydeltään moderni.

   

  Uuden Land Cruiserin ennakkovaraus on nyt käynnissä

  Uudesta Land Cruiserista on ennakolta valittavissa kaksi eri versiota; verkossa yksinoikeudella saatavilla oleva Land Cruiser First Edition -malli ja Land Cruiser Executive-malli. 

  Land Cruiserin erikoismallia tulee pieni rajoitettu erä ja ne jaetaan ensimmäisille varaajille. ”Tieto erikoismallista on jo tavoittanut todella hyvin ostajat, sillä jo ensimmäisen tunnin aikana, kun varaus käynnistyi, saimme useita kymmeniä varauksia”, kertoo verkkokauppapäällikkö Heidi Riikonen Toyota Auto Finlandilta.

  ”First Editionia ja Executivea on jo nyt varattu jo reilusti yli sata kappaletta, joten olemme todella tyytyväisiä, kuinka moni on osoittanut ostokiinnostusta uutta Land Cruiseria kohtaa”, Riikonen sanoo.

  Land Cruiserin ennakkovarauksia voi tehdä helmikuun puoliväliin asti.

  Land Cruiserin ajovalot ovat pyöreät ja retrohenkinen hieman kulmikas ulkomuoto korostaa entisestään aidon maastoauton tuntua.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua