1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Fiksu taksi tarvitsee fiksun auton
Toyota palvelee

Fiksu taksi tarvitsee fiksun auton

Yritysautot
Hyvä taksiauto on monikäyttöinen ja luotettava. Samalla yhä useampi asiakas arvostaa, että ovelta ovelle kuljettava kulkupeli on mahdollisimman ympäristöystävällinen.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuva: Juho Paavola
 • 27.2.2020
 • FixuTaxi ja Toyota Prius+ ovat kuin reppu ja reissumies – erottamaton yhdistelmä.

  ”Lanseerasimme FixuTaxin ­Toyota Prius+ -autoilla. Meille yksi tärkeimmistä kriteereistä autossa on luotettavuus”, toimitusjohtaja Kati Rajala sanoo.

  Pääkaupunkiseudulla ja Oulussa toimiva FixuTaxi aloitti toimintansa kesällä 2018. Se erottuu tarjoamalla Helsingin kantakaupungissa matkoja kiinteään kymmenen euron hintaan. Taksiuudistuksen jälkeen kilpailu asiakkaista on muuttunut kovaksi. Se pärjää, joka kykenee yhdistämään kilpailukykyisen hinnan ja laadukkaan palvelun.

  Yhtiö on käyttänyt FixuTaxin henkilöautotakseina alusta asti vain Toyota Prius+ -hybridejä.

  ”Hybridi oli meille alusta asti itsestään selvä valinta. Kuljettajamme saivat testata valintavaiheessa eri automalleja, sillä kyse on myös heidän päivittäisistä työkaluistaan.”

  Hybridi on taloudellinen taksi

  Rajala näkee hybridillä selvät hyödyt taksikäytössä. Tavallisesti taksilla ajetaan noin 100 000 kilometriä vuodessa. Se on noin neljä kertaa enemmän kuin keskiverrolla suomalais­autolla.

  ”Kun kalustossamme on sata­kunta autoa, pienestä polttoaineenkulutuksesta syntyvät säästöt kertautuvat merkittävästi.”

  Taksikäyttöön parhaiten sopii ­juuri itselataava hybridi. Suuri osa ajosta on kaupunkiajoa, missä sähkömoottori pääsee oikeuksiinsa. Samalla jarrutuksia on paljon, mikä puolestaan nopeuttaa akun lataamista.

  ”Taksi on ajossa ympäri vuorokauden, joten käytännössä esimerkiksi plug in -hybridin lataaminen olisi hankalaa. Nyt lataamisesta ei tarvitse huolehtia, kun auto hoitaa sen itse.”

  Monikäyttöisyys on palvelua

  Luotettavuuden ohessa taksin on oltava monikäyttöinen. Siihen Prius+ on kuin tehty.

  ”Voimme kuljettaa autossa kuusikin matkustajaa, mutta kun taaim­maiset penkit ottaa pois, autoon mahtuu myös todella paljon tavaraa.”

  Monikäyttöisyys on myös palvelua. Erityisesti mobiilisovelluksia käytettäessä tieto matkatavaroiden määrästä unohtuu usein tilauksen yhteydessä kertoa, mutta suuri määrä laukkuja ei solahda ihan jokaiseen taksiin.

  ”Priuksen kanssa tuskallisia tilanteita ei ole syntynyt. Etenkin kiireessä on piinaavaa, jos taksin jo saavuttua joudutaankin tilaamaan isompaa autoa.”

  Taksi tarvitsee nopeat huollot

  Matkustajat ovat kiitelleet korkean auton avaraa tunnelmaa. Eniten asiak­kaat antavat kiitosta kuitenkin juuri hybridin ympäristöystävällisyydestä. Rajala näkee sen osana modernia yritystoimintaa, jossa vastuullisuus ja välittäminen ympäristöstä on luonnollinen tapa toimia.

  FixuTaxin tilaava asiakas saa lähes poikkeuksetta hybridin.

  ”Erityisesti nuoremmille asiakkaille ympäristöasioiden merkitys on iso. Se on myös alkanut korostua yhä enemmän yrityssopimuksissa sekä julkisen hankintojen kilpailutuksissa.”

  Siksi taksina toimii auto, joka on vähäpäästöinen ja toimintavarma. Kun automäärä on suuri ja autoilla ajetaan paljon, taksiyritykselle on tärkeää auton kokonaishinta huoltoineen, korjauksineen ja polttoaineineen.

  ”Maltilliset huoltokulut ovat merkittävä asia, mutta huoltojen ja korjausten nopeus on meille jopa sitäkin tärkeämpää, sillä jokainen hetki huollossa on ajosta pois. Siinä Toyota on pärjännyt erittäin hyvin.”

  Fixu Taxilla on Toyota Prius+ -­henkilöautoja sekä tila-autoina Toyota Proace Verso ja Mercedes Benz -autoja.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua