1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Näillä lisävarusteilla pidät Toyotasi vuosikausia hehkeänä
Toyota palvelee

Näillä lisävarusteilla pidät Toyotasi vuosikausia hehkeänä

Lisävarusteet
Kun kultaa kohtelee hyvin, vuodet vain lisäävät sen kauneutta. Tämä pätee myös kumipyöräisiin komistuksiin. Näillä Toyotan lisävarusteilla varmistat, etteivät kova käyttö ja pohjolan keliolosuhteet pääse himmentämään komean kulkupelisi loistoa.
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Toyota
 • 30.11.2022
 • Toyota Suomen lisävarusteiden päällikkö Valtteri Heinämaa nostaa esiin viisi Toyotan aitoa ja alkuperäistä lisävarustetta, jotka helpottavat auton käyttöä ja huolenpitoa. Nämä tuotteet varustelistalta raksimalla voi myös varmistaa, että kiesi pysyy tyylikkäässä kuosissa ja säilyttää arvonsa kovassakin käytössä. 

  Suojaa tavaratilaan ja matkustamoon 

  Ensimmäiseksi Heinämaa mainitsee tavaratilan suojapohjan ja matkustamon lattiapintoja suojaavan kumimattosarjan. Ne estävät tehokkaasti lunta, vettä ja kuraa kulkeutumasta kenkien, vaatteiden ja matkatavaroiden mukana autoon. Näin auton puhdistustarve vähenee olennaisesti ja auton verhoilu pysyy uudenveroisena pitkään.

  ”Toyotan automallikohtaiset kumimatot ja tavaratilan muovinen suojapohja on muotoiltu tarkasti auton mittoihin, joten ne pysyvät napakasti paikoillaan. Ne on myös helppo irrottaa puhdistusta ja pesua varten”, Heinämaa sanoo.

  Tavaratilan suojapohjan toimivuuden kannalta erityisen tärkeä juttu on reunojen taivutus ylöspäin. Pohja muodostaa kaukalon, joka estää hieman suurempaakin nestemäärää lirahtamassa tekstiilipinnoille. Esimerkiksi limupullon hajoamisesta selvitään vain säikähdyksellä.

  Kuva 1. Tavaratilan suojapohjan toimivuuden kannalta erityisen tärkeä juttu on reunojen taivutus ylöspäin.
   
  Suojaa sisä- ja ulkopinnoille

  Lattian ja takakonttien lisäksi myös auton penkit kaipaavat suojaa, sillä matkaeväät ja noutokahvit tekevät nauttijalleen helposti tepposet. Heinämaan mukaan Toyotan Protect -suojakäsittely on fiksu tapa tekstiilipenkkien ja muiden tekstiilipintojen suojaukseen. Pinnoite on käytössä huomaamaton, mutta se tekee pinnoista vettä ja likaa hylkiviä. Penkille ilmestyneet tahrat ja liat onkin helppo pyyhkäistä rätillä pois.

  Toyotan Protect -tuoteperheeseen kuuluu myös oma suojakäsittely auton maalatuille ulkopinnoille.

  ”Keraaminen pinnoite on huomattavasti perinteistä vahapintaa kovempi ja antaa pitkäaikaisen suojan likaa ja UV-säteilyä vastaan. Se antaa maalipinnalle upean kiiltävän ulkonäön ja helpottaa olennaisesti puhtaanapitoa. Tiesuola, lika ja muut epäpuhtaudet irtoavat pesussa vaivattomasti”, Heinämaa kertoo.

  Protect-suojapinnoitus tehdään aina Toyota-liikkeessä tai valtuutetulla Toyota-huoltokorjaamolla. Ammattitaitoisesti tehty suojakäsittely antaa auton sisä- ja ulkopinnoille jopa useita vuosia kestävän suojan. 

  Kuva 2. Protect-suojapinnoitus tehdään aina Toyota-liikkeessä tai valtuutetulla Toyota-huoltokorjaamolla.
   
  Roiskeläpät pitävät auton kyljet puhtaina

  Maalipinnan suojaamisessa omiaan ovat myös roiskeläpät, jotka estävät renkaiden viskomaa vettä ja kuraa likaamasta auton kylkiä. Roiskeläpät blokkaavat myös pyörien lennättämät pikkukivet, jotka tavanomaisesti koettelevat ikävästi auton helmoja. 

  ”Auton muotoiluun saumattomasti istuvilla roiskeläpillä voidaan vähentää merkittävästi maalipinnan likaantumista ja kulumista sekä vähentää puhdistustarvetta. Samalla myös Toyotan arvo säilyy”, Heinämaa toteaa.

  Kuva 3. Auton muotoiluun saumattomasti istuvilla roiskeläpillä voidaan vähentää merkittävästi maalipinnan likaantumista ja kulumista.
   
  Täsmäsuojaa kriittisimpiin kohtiin

  Toyota on kehittänyt auton kiiltävän maalipinnan suojaamiseksi myös automallikohtaisen suojakalvotuoteperheen. Kalvoja on saatavissa niihin korin osiin, jotka ovat altteimpia naarmuille ja kolhuille. 

  Suojakalvoilla voi esimerkiksi estää sivupeilien ja ovien reunojen naarmuuntumisen ahtaalla parkkialueella sekä takapuskurin yläpinnan naarmuuntumisen autoa kuormattaessa. Konepellin ja katon etureunan suojakalvot puolestaan antavat suojaa ikäviltä kiveniskemiltä. 

  ”Ovenkahvojen takana olevaan syvennykseenkin on omat kalvonsa saatavilla. Ne ehkäisevät tehokkaasti kynsien ja sormusten aiheuttamaa naarmuuntumista”.

  Läpinäkyvät, UV-suojatut ja käytössä huomaamattomat kalvot asennetaan aina Toyota-huollossa. Ammattitaitoinen asennus varmistaa, että kalvot kiinnittyvät kunnolla, istuvat täydellisesti ja suojaavat maalipintaa halutulla tavalla. Toyota myöntää ammattilaisen asentamille kalvoille uuteen autoon kolmen vuoden tai 100 000 kilometrin takuun. 

  ”Paras suoja auton maalipinnalle saadaan, kun asennetaan ensin suojakalvot ja tehdään sen jälkeen maalipinnalle Toyotan Protect -suojauskäsittely”, Heinämaa opastaa.

  Kuva 4. Takapuskurin suojakalvo on huomaaton lisävaruste. Läpinäkyvät, UV-suojatut ja käytössä huomaamattomat kalvot asennetaan aina Toyota-huollossa.
   
  Kuljeta katolla loma- ja harrastetavarat

  Talven lomareissulle kertyy monenmoista kapsäkkiä ja harrastevälinettä, joten isommankin auton tavaratila saattaa käydä ahtaaksi. Matkatavaroiden sullominen väkisin jättää jälkensä autoon ja riipaisee osansa matkustusmukavuudesta. Kun kuljetettavaa on reilusti, Heinämaa vinkkaa valjastamaan auton katon kuljetustarpeisiin.

  ”Useimpiin Toyotan automalleihin on saatavissa helposti asennettava taakkateline, johon voidaan kiinnittää suksi- ja tavaraboksi, suksipidike tai pyöräteline. Toyotan taakkatelineet lisävarusteineen ovat lukittavia, joten niissä voidaan säilyttää tavaroita turvallisesti myös auton ollessa pysäköitynä”, Heinämaa muistuttaa.

  Katso Toyota Wayn tee se itse -videot taakkatelineen ja pyörätelineen asennuksesta .

   

  Kuva 5. Useimpiin Toyotan automalleihin on saatavissa helposti asennettava taakkateline, johon voidaan kiinnittää esim. pyöräteline.
   
  Kaksi jämäkkää kattoboksia

  Toyotan valikoimiin kuuluu kaksi jämäkästä ABS-muovista valmistettua ja helppokäyttöisellä pikalukituksella varustettua suksi- ja tavaraboksimallia. Tavarat saa pysymään bokseissa tiukasti paikallaan kiinnityshihnojen avulla.

  Nimensä mukaisesti suksibokseja on perinteisesti käytetty juuri talviurheiluvarusteiden kuljetukseen. Toyotan bokseista pidempi (220 cm) onkin oivallinen valinta urheilulliselle perheelle. Siihen mahtuvat lumilautojen ja laskettelusuksien ohella mainiosti myös maastohiihtosukset. 

  Kattoboksin käyttöä ei tarvitse rajoittaa pelkästään urheiluvarusteille. Toyotan lyhyemmässä boksimallissa (pit. 155 cm) on enemmän leveyttä ja korkeutta, joten siihen pulleammatkin laukut ja kapsäkit sujahtavat vaivatta. Isompi boksimalleista on tilavuudeltaan 420 litraa ja pienempi 410 litraa. Molemmissa bokseissa voi kuljettaa maksimissaan 50 kilon kuorman.

  Katso Toyota Wayn tee se itse -video suksiboksin asennuksesta.

  Kuva 6. Toyotan valikoimiin kuuluu kaksi jämäkästä ABS-muovista valmistettua ja helppokäyttöisellä pikalukituksella varustettua suksi- ja tavaraboksimallia.

 • Lisävarusteiden hinnat

  Kumimattosarjojen ja tavaratilan suojapohjan hinnat vaihtelevat 65–180 euroon automallista riippuen. (Kuva 1)

  Maalipinnan käsittelyjen hinnat lähtevät alle 400 eurosta ja tekstiilipintojen käsittely alle 100 eurosta riippuen pinnoitettavan alueen koosta. (Kuva 2)

  Eteen ja taakse asennettujen roiskeläppien hinnat asennettuna liikkuvat 110–220 euron hintaluokassa. (Kuva 3)

  Taakkatelineiden hinnat lähtevät alle 400 eurosta. Suksi- ja tavaraboksin saa edullisimmillaan alle 400 eurolla ja suksipidikkeiden hinnat liikkuvat 100–150 euron hintaluokassa.  (Kuvat 5 ja 6)

  Uuteen tai käytettyyn autoon

  Tässä jutussa esitettyjen lisävarusteiden asennuttaminen onnistuvat täysin uuteen autoon ennen auton luovutusta tai käytettyyn autoon esimerkiksi määräaikaishuollon yhteydessä. Tee lisävarustetilaus huoltovarauksen yhteydessä.Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua