1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Silmällä säädät suksiboksin suoraan
Toyota palvelee

Silmällä säädät suksiboksin suoraan

Tee se itse
Suksiboksi on paras ja turvallisin tapa hiihtovarusteiden kuljettamiseen autossa. Toyota Wayn rautainen tee se itse -kaksikko Karvinen & Raivisto antavat ohjeet, joilla mystinen muovikaukalo nousee auton katolle melkein kuin itsestään
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 13.12.2022
 • Kun suksiboksi on vihdoin katolle, Toyota Auto Finlandin tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen kehottaa hakemaan työkaluja kansanperinteestä.

  ”Vanha sananlasku sanoo, että millään et näe yhtä hyvin kuin silmällä. Silmämääräisesti katsotaan, onko boksi suorassa”, Karvinen veistelee.

  Leikkiä se on, mutta sen verran hikistä puuhaa boksin asentaminen voi olla, että huumoria tarvitaan. Tosin Toyotan rautaisen tee se itse -kaksikon eli Karvisen ja hänen aisaparinsa jälkimarkkinoinnin kiinnipito- ja viestintäpäällikkö Totte Raiviston vinkeillä boksi saadaan katolle helposti ja turvallisesti. 

  ”Tärkeintä on olla kaveri mukana. Suksiboksin asennus käy parhaiten kaksistaan, sillä vaikka boksit eivät sinänsä ole painavia, ne ovat hankalan mallisia käsitellä yksin”, Raivisto sanoo.

  Toisin kuin eläimiä, autoa Karvinen vinkkaa boksin kanssa lähestymään aina takaapäin. Tällöin matka taakkatelineisiin on lyhyempi, ja boksi on helpointa saada nostettua telineisiin. 

  Boksi asennetaan pituussuunnassa aina takaluukun avautumisen mukaan. Muuten boksi voi vaurioittaa takaluukkua ja toisinpäin.

  ”Etenkin töpömallisissa autoissa takaluukku nousee korkealle. Useissa malleissa takaluukun avauskorkeutta voi säätää, mutta jos luukun haluaa saada aukeamaan kunnolla, boksi kannattaa asentaa huolella riittävän eteen.”

  Toyota Wayn tehokaksikko Totte Raivisto ja Pekka Karvinen opastavat kädestä pitäen, kuinka suksiboksi asennetaan auton katolle.
   
  Mitä suksiboksin asentamiseen tarvitaan

  Varusteet: Käyttöohjeet, taakkatelineet, mitta.

  Työaika: 30 minuuttia

  Huomattavaa: Varaa asennukseen kaveri, sillä yksin nostelemalla suksiboksilla rikkoo helposti itsensä ja auton. Jos mahdollista, asenna boksi tyynellä kelillä.


 • Pekan ja Toten pikaohje suksiboksin asennukseen ja käyttöön

  1. Käyttöohjeet ovat yliarvostettuja, mutta lue ne kuitenkin silti aina ensin.

  2. Asenna ensin taakkatelineet. Oikean asennuksen löydät edelliseltä videoltamme (LINKKI).

  3. Nosta boksi taakkatelineisiin auton takaa ja aseta kiinnittimien tarttumaleuat taakkatelineisiin.

  4. Liu´uta boksi ensin mahdollisimman kauas eteen ja avaa takaluukku.

  5. Kun näet, kuinka korkealle takaluukku nousee, liu´uta boksin takareuna pari senttiä sen eteen.

  6. Aseta boksi haluttuun paikkaan sivusuunnassa. Jos haluat boksin keskelle, voit käyttää apuna mittaa tai taakkatelineen kumilistan kohoumien laskemista.

  7. Kiristä kiinnittimet tiukalle, kunnes niistä kuuluu rusahdus.

  8. Kun käytät boksia, kiinnitä sukset, laudat ja sauvat niille tarkoitetuilla hihnoilla tukevasti kiinni.

  9. Kuljeta boksissa vain sinne tarkoitettuja välineitä. Älä ylitä boksin enimmäispainorajaa.

  10. Pidä taakkatelineiden ja suksiboksin avaimet sekä asennustyökalut aina samassa paikassa autossa. Näin löydät ne, kun tarvitset niitä!


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua