1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Jos poljet, et pese!
Toyota palvelee

Jos poljet, et pese!

Tee se itse
Auton taakkatelineisiin asennettava polkupyörän kuljetusteline tuo pyöräilyyn lisää vapautta ja avaa uusia maisemia. Telineen asennus ja käyttö Toyota Wayn ohjeilla on helppoa, kunhan muistaa pysyä loitolla autopesureista sekä matalista katoksista pyörä katollaan.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 22.11.2022
 • Jos pyörätelineen asentamisesta auton taakkatelineisiin on muistettava jotakin, on Toyotan tiedotuspäällikkö Pekka Karvisella kaksi ohjetta yli muiden. Ennen asennusta kannattaa aina lukea ohjeet ja käytön aikana kannattaa muistaa, että auton korkeus kasvaa.

  ”Toisin sanoen autonpesukoneita on vältettävä ja muistettava, ettei oma autokatos ota vastaan, jos sinne meinaa rykäistä polkupyörä katolla”, Karvinen vinkkaa.

  Karvinen ja hänen parivaljakkonsa, Toyotan kiinnipito- ja viestintäpäällikkö Totte Raivisto tunnetaan Toyotan todellisina tee se itse -valmentajina. He tuntevat autot ja lisävarusteet, mutta koska tekevälle sattuu aina, he tuntevat myös esimerkiksi laastarit. Raiviston tärkeä vinkki pyörän kuljettamisesta liittyykin juuri turvallisuuteen.

  ”Riuska kaveri, kuten tuo Pekka, nostaa pyörän heittämällä katolle yksin, mutta minä tarvitsen avustusta. Jos mahdollista, pyörä kannattaa aina nostaa kaverin kanssa. Se on helppoa ja turvallista”, Raivisto vinkkaa.

  Toyota Wayn tehokaksikko Totte Raivisto ja Pekka Karvinen opastavat kädestä pitäen, kuinka pyöräteline asennetaan auton katolle.
   
  Mitä polkupyörän asentamiseen tarvitaan

  Varusteet: Terävä puukko, ilmastointiteippiä, laastaria

  Työaika: 30 minuuttia

  Huomattavaa: Asennus ja käyttö onnistuu yksin, mutta on kaverin kanssa helpompaa


 • Pekan ja Toten pikaohje pyörätelineen käyttöön

  1. Asenna ensin kattotelineet autoon. Ohjeet löydät aiemmasta videostamme

  2. Lue ensin ohjeet. Lue sen jälkeen vielä kerran.

  3. Ota esille terävä puukko tai mattoveitsi jo valmiiksi.

  4. Sovita pyöräteline kuivaharjoitteluna kattotelineisiin.

  5. Joudut leikkaamaan palan asennushahlon kumisuojuksesta pyörätelineen alta pois. Kun teline on katolla, voit merkitä oikean leikkauskohdan teipillä.

  6. Leikkaa kumisuojusta teippiin asti pois. Laita ylimääräinen pala talteen autoon – voit asettaa sen käytön jälkeen takaisin.

  7. Nosta teline katolle ja liu´uta kiinnityspultit taakkatelineen hahloon. Kiristä pyörätelineen salvat ja naksauta ne kiinni. Laita taakkatelineen kumisuojus takaisin.

  8. Nosta pyörä katolle mielellään kaverin kanssa.

  9. Vedä kiinnitysnauhat renkaiden läpi ja kiristä. Kiinnitä tukivarsi polkupyörän runkoon ja kiristä.

  10. Nauti Toyotan ja polkupyörän suomasta seikkailun vapaudesta ja pysy kaukana autopesulasta.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua