1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. bZ4X-katumaasturi aloittaa Toyotan täyssähköautojen esiinmarssin
Toyota palvelee

Täyssähköinen bZ4X saapuu Suomeen

Toyota bZ4X
Toyota tuo markkinoille 15 täyssähköistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäinen tulokas on Toyota bZ4X – nelivetoinen ja tyylitietoinen katumaasturi.
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 23.4.2021
 • Täyssähköperheen ensimmäinen tulokas on nollapäästöinen bZ4X eli keskikokoinen, nelivetoinen SUV-malli.

   

  Toyotan uusi bZ-tuoteperhe pitää sisällään 15 täyssähkömallia, jotka tullaan esittelemään vuoteen 2025 mennessä. Niistä seitsemän on Toyota bZ -malleja. Lyhenne bZ tulee sanoista “beyond Zero”, jolla viestitään sitoutumista nollapäästöjä ja hiilineutraaliutta pidemmälle: Toyota haluaa olla vaikuttamassa planeettamme elinkelpoisuuteen myös tulevien sukupolvien hyväksi.

  ”Uusi bZ-brändi istuu tulevaisuudessa erinomaisesti Toyotalle ja sen asiakkaille Suomessa. Jo nyt yli 80 prosenttia kaikista Suomessa myydyistä Toyotoista hyödyntää sähköistettyä hybridivoimalinjaa, joten bZ4X tulee luontevasti täydentämään tätä mallistoa. Samalla beyond Zero -brändi kertoo halustamme tarjota entistä parempia ja monipuolisempia liikkuvuusratkaisuja”, toteaa Toyota Auto Finlandin toimitusjohtaja Heikki Freund.

   

  Sähkömoottori, tehoelektroniikka sekä akunhallinta ovat luokkansa energiatehokkaimpia.

   

  bZ4X – jos arvostat laatuaikaa autossa

  Täyssähköperheen ensimmäinen tulokas on nollapäästöinen bZ4X eli keskikokoinen, nelivetoinen SUV-malli. Siitä on haluttu luoda enemmän kuin väline, jolla liikutaan paikasta toiseen.

  “Kohderyhmämme ytimessä on asiakas, joka arvostaa yhteisen ajan viettämistä perheen ja ystävien kanssa. Kun tällaiselle ajalle on tarvetta, voi Toyota bZ4X olla toimintakeskus”, kertoo pääinsinööri Koji Toyoshima.

  Tunnistettavan ulkomuodon Toyota bZ4X -mallissa luo keula, joka on tunnistimien, valojen ja aerodynaamisten elementtien tyylikäs yhteenliittymä. Toyota bZ4X -konseptissa käytetään uutta e-TNGA-alustarakennetta, joka on kehitetty erityisesti täyssähköautoille. Pitkä akseliväli sekä lyhyet ylitykset edessä ja takana mahdollistavat erinomaiset tilat matkustamoon. Matalalle sijoitettu kojelauta avartaa näkyvyyden panoraamaluokkaan.

  Sähkömoottori, tehoelektroniikka sekä akunhallinta ovat luokkansa energiatehokkaimpia. Auton ympäristöprofiilia kohentaa entisestään aurinkopaneelilataus. Kiitos Toyotan vankan akkukokemuksen, bZ4X:n korkeajänniteakku on suunniteltu pitkäkestoiseen käyttöön myös kylmemmissä olosuhteissa.

   

  Toyota bZ4X -konsepti on maailman ensimmäinen malli, jossa sarjatuotantoautoon tuodaan tarjolle ohjauspyörän korvaava sähköinen ohjain ilman mekaanista yhteyttä etupyöriin. 

   

  Hienostunut neliveto ja sähköinen ohjain

  Auton etu- ja taka-akselilla sijaitsevien sähkömoottorien avulla toteutettu AWD-järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Subarun kanssa. Kummankin yrityksen vahva neliveto-osaaminen luo bZ4X -konseptille aitoja off-road-ominaisuuksia.

  Lisäksi Toyota bZ4X -konsepti on maailman ensimmäinen malli, jossa sarjatuotantoautoon tuodaan tarjolle ohjauspyörän korvaava sähköinen ohjain ilman mekaanista yhteyttä etupyöriin. Teknologia mahdollistaa erinomaisen ajotuntuman, josta pystytään poistamaan esimerkiksi tien epätasaisuudesta ja jarrutuksista aiheutuvat häiriötekijät.

  Uusi Toyota bZ4X -konsepti on kehitetty yhteistyössä Toyota Motor Corporationin ja Subaru Corporationin kanssa. Tuotantomallin valmistus ja myynti alkaa vuoden 2022 puolivälissä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua