1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Missä Toyotamme ovat?
Toyota palvelee

Missä Toyotamme ovat?

Toyotan mallit Suomessa

Toyota-merkkisiä autoja tuntuu olevan paljon liikenteessä. Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon niitä oikeastaan onkaan Suomessa?

 • Teksti: Pekka Karvinen
 • Kuvat: Toyota
 • 21.10.2021
 • Suomessa on tieliikenne­käytössä Traficomin tilasto­jen mukaan ollut kesällä 2021 yhteensä 3 294 711 autoa. Luku sisältää kaikki autotyypit henkilöautoista kuorma­-autoihin. Tuosta määrästä melko merkittävä osa on meille kovin tuttua merkkiä, sillä syyskuun 2021 alussa tieliikennekäytössä oli yhteensä 453 518 Toyota-merkkistä autoa. Tuo määrä edustaa siis lähes 14 % koko Suomen autokannasta. Ei olekaan ihme, että Toyota on Suomessa tuttu näky tien päällä.

  Uudellamaalla eniten Toyotan autoja

  Maakunnittain tarkasteltuna eniten Toyota-merkkisiä autoja on Uudella­­maalla, noin 105 500 autoa. Täten myös melkeinpä mitä tahansa Toyotan volyymi­mallia on eniten juuri Uudellamaalla. Kuriositeettina mainittakoon, että ajan henkeen sopiva museoikäinen mestari­teos Toyota Corona muodostaa tähän poikkeuk­sen. Niitä näet on Uudella­maalla alle viisi kappaletta, mutta Pirkanmaalla kokonaista seitsemän yksilöä.

  Toyota Corolla johtaa maakunnissa

  Maakuntien suosituin auto -listaus on myös melko yksinkertainen muodostaa: Toyota Corolla on eniten tieliikenne­käytössä oleva Toyotan malli kaikkialla muualla paitsi Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Näissä maakunnissa lukumääräinen voittaja on Toyota Avensis.

  Lähes kaikissa maakunnissa viisi suosituinta mallia ovat: Corolla (yhteensä 108 038 autoa), Avensis (80 416), Yaris (61 111), Auris (37 302), ja Hiace (34 741). Ne muodostavat kärkiviisikon Suomessa keskinäisen järjestyksen hieman vaihdellessa.

  Klikkaa kuva suuremmaksi.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua