1. Toyota Way
  2. Autot ja varusteet
  3. Missä Toyotamme ovat?
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Missä Toyotamme ovat?

Toyotan mallit Suomessa

Toyota-merkkisiä autoja tuntuu olevan paljon liikenteessä. Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon niitä oikeastaan onkaan Suomessa?

TEKSTI: PEKKA KARVINEN

KUVAT: TOYOTA

21.10.2021

Suomessa on tieliikenne­käytössä Traficomin tilasto­jen mukaan ollut kesällä 2021 yhteensä 3 294 711 autoa. Luku sisältää kaikki autotyypit henkilöautoista kuorma­-autoihin. Tuosta määrästä melko merkittävä osa on meille kovin tuttua merkkiä, sillä syyskuun 2021 alussa tieliikennekäytössä oli yhteensä 453 518 Toyota-merkkistä autoa. Tuo määrä edustaa siis lähes 14 % koko Suomen autokannasta. Ei olekaan ihme, että Toyota on Suomessa tuttu näky tien päällä.

Uudellamaalla eniten Toyotan autoja

Maakunnittain tarkasteltuna eniten Toyota-merkkisiä autoja on Uudella­­maalla, noin 105 500 autoa. Täten myös melkeinpä mitä tahansa Toyotan volyymi­mallia on eniten juuri Uudellamaalla. Kuriositeettina mainittakoon, että ajan henkeen sopiva museoikäinen mestari­teos Toyota Corona muodostaa tähän poikkeuk­sen. Niitä näet on Uudella­maalla alle viisi kappaletta, mutta Pirkanmaalla kokonaista seitsemän yksilöä.

Toyota Corolla johtaa maakunnissa

Maakuntien suosituin auto -listaus on myös melko yksinkertainen muodostaa: Toyota Corolla on eniten tieliikenne­käytössä oleva Toyotan malli kaikkialla muualla paitsi Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Näissä maakunnissa lukumääräinen voittaja on Toyota Avensis.

Lähes kaikissa maakunnissa viisi suosituinta mallia ovat: Corolla (yhteensä 108 038 autoa), Avensis (80 416), Yaris (61 111), Auris (37 302), ja Hiace (34 741). Ne muodostavat kärkiviisikon Suomessa keskinäisen järjestyksen hieman vaihdellessa.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua