1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Perheet turvallisesti perille
Toyota palvelee

Perheet turvallisesti perille

Yritysautot
Avosylin konsernin Kimmo Toppari ja Toyota Corolla
Tamperelaisen Avosylin konsernin työtekijöille auto on tärkein työväline, sillä työ lastensuojelun ja sijaisperheiden parissa tehdään kentällä ympäri Suomen. Avosylin-konserni arvostaa autoissa turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Siksi valintana on Toyota.
 • Teksti: Kirsi-Marja Kauppala
 • Kuvat: Jussi Paakkinen
 • 10.6.2020
 • Tamperelaisen Avosylin konsernin työtekijöille auto on tärkein työväline, sillä työ lastensuojelun ja sijaisperheiden parissa tehdään kentällä ympäri Suomen. Asiakasperheiden kriisit eivät katso säätä, joten koteihin on päästävä turvallisesti perille asti.

  Muun muassa tästä syystä Avosylin konserni päätti tammikuussa siirtyä käyttämään Toyotan autoja.

  Tällä hetkellä yrityksellä on käytössään yli 30 Toyota-hybridiä ja vielä tämän vuoden puolella tulee parikymmentä lisää. Tuotantoautoina eli työajoon tarkoitettuina autoina Avosylin käyttää Yarista, Corolla Hatchbackia ja Touring Sportsia.

  "Henkilöstö on isoin ja tärkein voimavaramme, joten työturvallisuus on meille todella tärkeää. Toyotan tarjous vakuutti meidät muun muassa turvallisuuden kannalta. Toyotan pienissäkin malleissa, kuten Yariksessa, on kattava turvallisuusvarustelu," kertoo Avosylin konsernin henkilöstöpäällikkö Kimmo Toppari.

  Päätökseen vaikuttivat myös Toyotan vakuuttavuus kansainvälisissä luotettavuusseurannoissa sekä yhteiset arvot.

  "Ympäristöystävällisyys on yksi isoimpia arvojamme, aivan kuten Toyotallakin. Polttoainekustannussäästöt ja hiilidioksidipäästöjen väheneminen erityisesti kaupunkialueella olivat merkittävä tekijä päätöksessä vaihtaa Toyotan hybrideihin. Myös Toyotan tuotantoprosessi vaikuttaa pätevältä ympäristön kannalta," Toppari kiittää.

  Huoltoverkosto toimii

  Myös Toyotan kattava huoltoverkosto on saanut hyvää palautetta konsernin työntekijöiltä. Toyota Jousto- ja -huoltosopimus sisältävät autojen huollot ja renkaiden kausivaihdot säilytyksineen.

  "Noin 200 työntekijäämme jakautuu laajasti ympäri Suomen, joten autotkin kulkevat pieniä paikkakuntia myöten. Toyotan kautta saamme kattavan huoltoverkoston myös pienille paikkakunnille. Autonhuollot ja kausirenkaiden vaihdot eivät haittaa työntekijöidemme arjen työtä, kun sijaisautotkin on jo sovittu valmiiksi."

  Avosylin konsernissa valtakunnallisesti lastensuojelutyötä tekee kaksi operatiivista yhtiötä: avohuollon lastensuojelutyötä tekevä Neljä Astetta Oy ja vahvasti tuettua sijaisperhetyötä tekevä Perhehoitokumppanit Suomessa Oy. Aikaisemmin konsernilla on ollut haasteena saada uudet autot toimipisteisiin ympäri Suomen. Tätä ongelmaa ei ole enää. Toyota on toimittanut autot suoraan haluttuun toimipisteeseen tarkan käyttöopastuksen kera.

  "Toyotan palvelu on saanut erittäin hyvää palautetta työntekijöiltämme. Autohuollon osoitekin on laitettu valmiiksi navigaattoriin," Toppari kertoo.

  "Tamperelaisen Avosylin konsernin työtekijöille auto on tärkein työväline, sillä työ lastensuojelun ja sijaisperheiden parissa tehdään kentällä ympäri Suomen", kertoo Avosylin konsernin henkilöstöpäällikkö Kimmo Toppari.

   

  Tila-auto tilauksessa

  Avosylin konsernin yhdellä tuotantoautolla ajetaan keskimäärin 35 000–40 000 kilometriä vuodessa. Usein kyydissä voi olla myös koko asiakasperhe. Tästä syystä avohuollon lastensuojelutyötä tekevä Neljä Astetta Oy saa syksyllä käyttöönsä 7-paikkaisen Proace City -tila-auton.

  "Avohuollon lastensuojelutyöntekijät pyrkivät löytämään perheen omia vahvuuksia ja ehkäisemään lasten sijoittamista. Kilometrejä kertyy perheiden kotiin ajettaessa ja asiakasperheitä voidaan kuljettaa myös esimerkiksi yhdessä tehdyille retkille," Toppari kertoo.

  Tarkoituksena on vaihtaa konsernin kaikki hieman yli 70 autoa Toyotan tuotanto- ja työsuhdeautoihin lähitulevaisuudessa. Yhtenä hankintana kiinnostaa ensi vuonna ilmestyvä Yariksen nelivetoversio.

  "Sijaisperheyhtiömme sosiaalityöntekijät ja perhehoidonohjaajat käyvät tukemassa sijaisperheitä, jotka asuvat usein maaseudulla. Siellä ajaminen talviaikaan asettaa omia haasteita, joihin neliveto toisi ratkaisun", Toppari sanoo.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua