1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Toyota Proace -tuoteperhe kasvaa uusilla sähköisillä malleilla
Toyota palvelee

Toyota Proace -tuoteperhe kasvaa uusilla sähköisillä malleilla

Proace EV
Toyota Proace EV saa seurakseen uusia täyssähköisiä hyötyautomalleja. Toyota Proace Verso EV tarjoaa jopa 1+8 istuinpaikan kapasiteetin ja kattavan varustelun. Toyota Proace City Verso EV -malli omaa aidon perheauton ominaisuudet ja näppärään tavarantoimitukseen tarjoaa hyvät eväät Toyota Proace City EV.  Uutuudet saapuvat Suomeen toukokuun 2022 aikana.
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 26.4.2022
 • Toyotan hyötyautomalliston sähköistyminen jatkuu, ja ennakkomyynti on alkanut kaikille kolmelle mallille. Täyssähköinen voimalinja on erinomainen lisä olemassa olevien dieselmallien rinnalle. Tehokas lataus niin AC-asiointilatauksessa kuin DC-pikalatauksessa ja kattavat etähallintaominaisuudet mm. etälämmityksen tai -viilennyksen käyttöön tekevät uutuuksista aina valmiita lähtöön.


  Proace Verso EV
   
  Toyota Proace Verso EV

  Toyotan pitkällä koripituudella (L2) varustetussa täyssähköisessä tila-autossa on 75 kWh:n akku. Varustetasoja on neljä, joista Active tarjoaa hyvän perusvarustelun muun muassa pysäköintitutkineen ja automaattisine kaukovaloineen. Active-varustetasossa on liukuovi oikealla puolella sekä takapariovet ja istuinpaikkoja on 1+7.

  Active Plus -varustetasossa istuinpaikkojen lukumäärä on 1+8 ja varustelu laajentuu mm. PCS+ -turvallisuusjärjestelmällä sisältäen mm. automaattisen hätäjarrutuksen ja jalankulkijoiden tunnistuksen. Myös peruutuskamera ja navigointi kuuluvat varustukseen.

  Family-varustetasossa liukuovi on molemmilla puolilla ja lisäksi takaluukku aukeaa ylöspäin. Istuinpaikkoja on 1+7, ja takamatkustamoa varten on oma erillisilmastointinsa ohjaamon automaatti-ilmastoinnin lisäksi. Varustetasoon kuuluvat myös muun muassa 17” kevytmetallivanteet, Smart Entry and Start -älyavainjärjestelmä sekä Toyota Traction Select -vetoluistonesto.

  Malliston huipulla Premium-varustetaso hellii niin kuljettajaa kuin matkustajia runsaalla varustelulla. Käynti matkustamoon tapahtuu sähkötoimisen liukuovien kautta, ja 1+6-paikkaisessa autossa istutaan pehmeällä nahalla verhoilluilla istuimilla. Kuljettajan ja etumatkustajan istuimissa on lisäksi sähköiset säädöt sekä hierontatoiminnot.

  Proace Verso EV -mallin sähkömoottorin teho on 100 kW (136 hv) ja sen huippunopeus on rajoitettu 130 km/h. Lataamista jouduttavat auton sisäinen 11 kW laturi ja jopa 100 kW pikalatausteho. Näillä päästään AC-latauksessa 0­­­–100 % varaustasoon noin seitsemässä tunnissa ja DC-pikalatauksessa 0–80 % varaustasoon noin 45 minuutissa.­

  Varustetasosta riippuen Proace Verso EV -mallin toimintasäde on 304–312 km (WLTP).


  Proace City Verso EV
   
  Toyota Proace City Verso EV

  Kompaktiin hyötyautoluokkaan sijoittuva Proace City Verso EV tarjoaa erinomaiset tilat matkustajille ja tavaralle sekä erilaisille harrastusvälineille.

  Proace City Verso EV on saatavilla kahdessa koripituudessa, joista normaali koripituus (L1) on viisi- ja pidempi koripituus (L2) seitsemänpaikkainen. Kumpikin kori on varustettu ylhäältä saranoidulla takaluukulla.

  Varustetasoja on kaksi, Active ja Premium. Activesta lähtien vakiona on muun muassa PCS-turvallisuusjärjestelmä, 8” näytöllä varustettu mediakeskus älypuhelimen integrointiominaisuuksilla sekä peruutustutka. Premium lisää varusteluun muun muassa Smart Entry and Start -älyavainjärjestelmän, peruutuskameran, automaatti-ilmastoinnin ja mukautuvan vakionopeussäätimen.

  Proace City Verso EV -mallin akku on kapasiteetiltaan 50 kWh. 11 kW laturi ja jopa 100 kW pikalatausteho mahdollistavat nopeimmillaan akun varaustason nostamisen 0–100 % AC-latauksessa noin viidessä tunnissa ja DC-pikalatauksessa 0–80 % noin 30 minuutissa.

  Varustetasosta riippuen Proace City Verso EV -mallin toimintasäde on 265–283 km (WLTP).


  Proace City EV
   
  Toyota Proace City EV

  Kompakti pakettiauto on erinomaisen näppärä työkalu esimerkiksi jakelukäyttöön. Pieni kääntösäde ja suuri tavarankuljetuskapasiteetti yhdistettynä pieniin käyttökuluihin tekevät Proace City EV -mallista todellisen monitaiturin.

  Uutuus on saatavilla kahdessa koripituudessa (L1 ja L2), joissa on aina vakioituna ikkunoitu liukuovi korin kummallakin puolen sekä ikkunoidut takapariovet. Varustetasoja on kaksi, Active ja Premium. Totuttuun tyyliin myös Proace City EV -mallissa Active-varustelu sisältää kaiken olennaisen ja vähän päälle. Esimerkiksi työpöydäksi taittuva etumatkustajan istuimen selkänoja, Bluetooth® HF-järjestelmällä varustettu audio sekä kuljettajan istuimen ristiselän tuki ovat vakiona.

  Premium-varustetasoon sisältyy lisäksi esimerkiksi kosketusnäytöllinen mediakeskus älypuhelimen integrointitoiminnoilla, Smart Entry and Start -älyavainjärjestelmä, automaatti-ilmastointi sekä mukautuva vakionopeussäädin.

  Proace City EV -mallin sähköiset ominaisuudet ovat samat kuin henkilöautoversiossakin, 100 kW (136 hv) tehoinen sähkömoottori etuakselilla, 50 kWh akku sekä 11 kW AC-laturi ja jopa 100 kW DC-pikalatausteho pitävät kaiken kuljetettavan liukkaasti liikkeellä ja lataustauot maltillisen pituisina.

  Varustetasosta riippuen Proace City EV-mallin toimintasäde on 271–272 km (WLTP).

  Suomeen toukokuussa 2022

  Kaikki kolme uutuusmallia saapuvat Suomeen toukokuun 2022 aikana. Tälle tiedotteelle liittyvät kuvat, hinnastot, tekniset tiedot sekä varusteluettelot löytyvät tästä linkistä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua