1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Uusi täyssähköinen pakettiauto vauhdittaa Toyotan nollapäästötavoitteita
Toyota palvelee

Uusi täyssähköinen pakettiauto vauhdittaa Toyotan nollapäästötavoitteita

Toyota Proace City EV
Toyota Proace City EV:stä tulee markkinoille sekä pakettiauto- että henkilöautoversio. Täyssähköisen auton toimintamatka tulee olemaan 260–280 kilometriä.
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 2.8.2021
 • Toyota tuo markkinoille uuden täyssähköisen pakettiauton Toyota Proace City EV:n. Kompaktiluokan pakettiauto saadaan Suomeen vuonna 2022. Malli on tervetullut ja toivottu tulokas, sillä vuoteen 2017 verrattuna kompaktin kokoluokan täyssähköisten pakettiautojen myynti on kaksinkertaistunut Euroopassa.

  Autosta tulee saataville sekä Proace City EV -pakettiautoversio että Verso -henkilöautoversio 5- tai 7-paikkaisena. Pakettiautoversiossa kantavuus on jopa 800 kiloa, kuormatilavuus 4,4 kuutiometriä ja vetomassa 750 kiloa.

  Kaikki Proace City EV- ja Proace City Verso EV -mallit ovat etuvetoisia ja niiden sähkömoottorin suurin teho on 136 hv / 100 kW. Akuston kapasiteetti on 50 kWh ja sen lämmönhallinta on nestetoiminen.

  Ajotilanvalitsimessa on eco-, normal- ja power-ajotilat, jotka muuttavat sähkömoottorin maksimitehoa 60–100 kW:n välillä ja vääntöä 180–260 Nm:n välillä. Tavoitteena on, että auton toimintamatka tulee olemaan 260–280 kilometriä, huippunopeus 135 km/h, kiihtyvyys power-ajotilassa 0–100 km/h 11,2–11,7 sekuntia ja 80–120 km/h 8,9–9,4 sekuntia.

   

   
  Tehokasta latausta

  Kaikkiin Proace City EV -malleihin on saatavilla 7 kW:n yksivaiheinen tai 11 kW:n kolmivaiheinen AC-laturi. Tyhjästä täyteen -lataus kestää optimiolosuhteissa 7 kW:n laturilla noin 7,5 tuntia ja 11 kW:n laturilla noin 5 tuntia.

  DC-pikalatausasemia käytettäessä suurin latausteho on 100 kW, jolla 80 prosentin varaustaso voidaan saavuttaa noin puolessa tunnissa.

  Sekä pakettiauto- että henkilöautoversioon on saatavilla muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus älykkäällä vakionopeudensäätimellä, vireysvahti, perävaunun huomioiva ajonvakautus, automaattiset kaukovalot sekä kuolleen kulman varoitin. Turvallisuuteen on satsattu toden teolla.

   

   

  Varustelu kruunaa kokonaisuuden

  Autojen perusvarustelua voi halutessaan täydentää esimerkiksi navigoinnilla, HUD-tuulilasinäytöllä ja kevytmetallivanteilla. Suuri mediakeskuksen näyttö mahdollistaa älypuhelimen integroinnin sekä MyT-sovelluksen kautta muun muassa ilmastoinnin ja lämmityksen etäkäytön, latauksen etähallinnan ja akun tilan seuraamisen. Toisin sanoen helpotusta ja kätevyyttä arkeen.

  Toyotan tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä sen Euroopan myynnistä 10 prosenttia on nollapäästöisiä autoja. Proace City EV tulee vauhdittamaan tätä tavoitetta.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua