1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Vuokraamojen varastot tyhjenivät – pandemia muutti autoilua
Toyota palvelee

Kun autovuokraamojen varastot tyhjenivät – näin pandemia muutti autoilua

Autokauppa
Koronaviruksen vaatiessa suojautumista ja turvavälejä oma auto koetaan turvalliseksi tavaksi liikkua. Joustavien hankintatapojen ansiosta pandemian aikana auton rattiin on yhä helpompaa hypätä myös niiden, joilla omaa autoa ei ole.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Adobe
 • 27.4.2021
 • Viimeisen vuoden ja koronapandemian aikana kuplan käsite on tullut ihmisille tutuksi, mutta suomalaiset näyttävät uskovan myös muiden automallien suojaavan koronavirukselta tehokkaasti. Henkilöauton suosio näkyy erityisesti lomamatkoissa. Autoliiton selvityksen mukaan viime kesänä autolla tehtiin peräti neljä viidestä vapaa-ajan matkasta. Lomamatkojen ohessa auton suosio kasvoi myös työmatkojen välineenä selvästi.

  ”Auto koetaan pandemian aikana turvalliseksi. Toisin kuin junassa, bussissa tai lentokoneessa, omassa autossa ihminen voi valita matkaseuransa itse”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen perustelee.

  Myös polttoainevalmistaja Nesteen tekemän tutkimuksen mukaan suomalaiset haluavat hypätä auton rattiin yhä useammin. Tärkein syy on koronavuoden aikana opittu turvallisuus.

  ”Erityisesti riskiryhmille oma auto on voinut olla ainut turvallinen väline liikkua pidempiä matkoja”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoimintayksikön markkinointipäällikkö Tytti Stranding.

  Koronavuosi loi uusia palveluita autokauppaan

  Henkilöauton suosio näkyy erityisesti lomamatkoissa. Suurin syy on lentokonetta vaativan ulkomaanmatkailun vaihtuminen kotimaahan, missä muutenkin on totuttu liikkumaan autolla. Henkilöauton suosiota näppäränä kotimaan liikennevälineenä kasvattaa myös se, että monet matkakohteet ovat ilman autoa hankalasti saavutettavissa.

  Pandemian aikana kesä- tai vuokra-auton onkin hankkinut myös moni tavallisesti joukkoliikennettä käyttävä, Tolvanen sanoo.

  ”Vaikka uusien autojen myynti viime vuonna notkahti, käytettyjen autojen myynti kasvoi ja myös autovuokraamojen varastot tyhjenivät. Autolla halusivat liikkua myös ne, jotka eivät omista autoa”, Tolvanen sanoo.

  Pandemian aikana oma auto koetaan turvalliseksi esimerkiksi kauppareissuilla.

   

  Henkilöautojen suuri kysyntä onkin kiihdyttänyt jo ennen pandemiaa käynnistynyttä automarkkinan murrosta. Autojen myynti- ja välityspalveluissa trendiin on vastattu uusilla tuotteilla ja rahoitusmalleilla. Niitä yhdistää se, että autoa ei tarvitse enää omistaa, jotta sitä voi käyttää.

  Vauhtia on saanut esimerkiksi autojen vertaisvuokraus, jossa Airbnb:n tapaa omaa autoa vuokrataan toisille, kun sitä ei tarvita itse. Monet perinteiset autovuokraamot ovat myös laajentaneet palettiaan päivä- tai viikkotarjonnasta pitempiaikaiseen vuokraukseen.


 • KINTO Flex on helppo tapa saada Toyota käyttöön

  Jo ennen koronaviruksen aiheuttamaa poikkeusaikaa itselleen sopivan Toyotan on voinut hankkia suoratoistopalvelujen Netflixin tai Spotifyn tapaan kuukausitilauksena.

  ”KINTO Flex osuu hyvin ihmiselle, joka ei koe järkeväksi vuokrata autoa päiviksi tai viikoiksi kerrallaan mutta ei toisaalta voi tai halua myöskään sitoutua autoon vuosiksi ja ostaa sitä omaksi”, Toyota Rahoituksen Mobility- ja markkinointijohtaja Matti Tanninen sanoo.

  KINTO Flexin kautta on saatavilla eri malleja aina näppärästä Yaris-mallista väkeviin RAV4 autoihin. KINTO Flexillä saatavat Toyotat ovat vähän ajettuja, enintään kaksi vuotta vanhoja ja kattavasti varusteltuja.

  ”Asiakas haluaa mielellään hyvän auton ja helposti. Tilaus netistä on vaivaton ja nopea, hinta kattaa lähes kaiken ja auton voi palauttaa, kun sitä ei tarvitse. Autoista ei tarvitse tietää mitään”, Tanninen sanoo.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua