1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Tam vaihtoi vauhdikkaat sportit tukevaan RAV4:een
Toyota palvelee

Tam vaihtoi vauhdikkaat sportit tukevaan RAV4:een

Minun Toyotani
Tam Tran ja Toyota RAV4 Hybrid

Tam Tran on automies henkeen ja vereen. Kun perheeseen tuli jälkikasvua, Tran alkoi arvostaa urheilullisen ajotuntuman sijaan turvallisuutta ja luotettavuutta. Sopivan yhdistelmän tarjosi  Toyota RAV4 Hybrid, jolla ei sitä paitsi edes jää liikenteessä jalkoihin.

 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 22.2.2022
 • Miksi valitsit RAV4:n?

  ”Se on pitkä juttu, mutta antaa mennä. Olen aina ollut automies, ja olen aina tykännyt ennen kaikkea urheilullisista autoista. Kun olin vuonna 2019 Saksassa työmatkalla, huomasin liikennevaloissa viereeni ajaneesta autosta, että RAV4:sta on tullut uusi sukupolvi. Seuraavana vuonna sain työpaikallani palkankorotuksen ja aloin miettiä, millaisen urheilullisen auton ostaisin seuraavaksi. No, samana iltana puolisoni kertoi maailman parhaan uutisen, eli että hän odottaa esikoistamme. Ajattelin, että nyt on aika muuttaa myös ajatus autosta hieman aikuisemmaksi.”


  ”Ennen olin kaveriporukassani se ainoa outo kaveri, joka tykkää autoista. Nyt autoharrastuksen myötä olen saanut paljon ystäviä lisää. Viestittelemme autoista omassa Whatsapp-ryhmässämme ja käymme kahvilla koronatilanteen salliessa," kertoo Tam Tran.
   
  Mikä autossasi on parasta?

  Olen sopeutunut isompaan SUV:hen aika hyvin. Löysin sopivan istuma-asennon nopeasti ja ajettavuus tuntui heti hyvältä. Takapenkki on niin iso, että 360 astetta pyörivä lastenistuin mahtuu sinne helposti. Ja vaikka auto on iso, se myös liikkuu pirtsakasti. Tärkeintä ehkä kuitenkin on se, että Toyota on luotettava auto. Se on vähän niin kuin vakuutus siitä, että matka sujuu hyvin. Sellaiset asiat korostuvat, kun mukana on pieni lapsi.

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Luotettavuutta ja nostalgiaa. Kun olin ehkä viisivuotias, sain serkultani tarran, jossa oli Castrol Celica WRX -ralliauto. Vaikka kyseessä oli vain tarra, se oli hienoin näkemäni auto. Sen jälkeen myös kaikkien pikkuautojen piti olla Toyoto-merkkisiä. Myöhemmin katselin Initial D -piirrettyä, missä tofukuski ajaa hyvin vanhalla Toyota Corollalla. Ehkä juuri siksi haluan aina valita Toyotan myös autosimulaattoreissa, joita pelaan mielelläni.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Ehkä olen ajanut aiemmin liian vanhoilla autoilla, mutta RAV4:ssä teknologia ja lisävarusteet ovat osoittautuneet tosi mukaviksi. Esimerkiksi Apple CarPlay ja monipuolinen viihde- ja navigointijärjestelmä on tosi iso plussa. Varusteista tykkään erityisesti sähköisesti avautuvasta takaluukusta, adaptiivisesta vakionopeudensäätimestä – ja näin talvella tietenkin ratin lämmityksestä. Tuntuu myös mukavalta, että onnettomuuden varalta autossa on automaattinen hätäpuhelinjärjestelmä.


  Vaikka RAV4 on iso, se myös liikkuu pirtsakasti.

   

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Aikaisemmin vaihdoin autoa tosi tiheästi, ehkä pari kolme kertaa vuodessa. Mietin aina, minkälaista sporttia halusin, sillä auton piti olla vikkelä mutta toimia myös arkiajossa hyvin. Nyt alla on tarpeisiini ja elämäntilanteeseeni sen verran hyvin sopiva auto, että vaihtoväli taitaa venähtää huomattavasti aiempaa pidemmäksi.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Korona-aikana olen ollut enimmäkseen etätöissä, joten päivittäinen työmatka-ajo on jäänyt oikeastaan kokonaan pois. Enimmäkseen ajamme hupiajoa, käymme mummolassa tai teemme pieniä matkoja Suomen eri kaupunkeihin. RAV4:n parhaita puolia on se, että se sopii hyvin monenlaisen ajoon. Se on maantiellä ripeä, mutta korkean maavaran vuoksi talven pahimpinakaan lumi- ja jääkeleinä ei tarvitse pelätä, että pohjamuovit jäisivät penkkaan kiinni.

  Mikä on hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Niitä on paljon, mutta erityisen hyvin mieleeni on jäänyt eräs työpaikkamme projektin päätöstilaisuus. Lähdimme ajamaan työporukalla Premier Parkiin Porvooseen ajoharjoitteluradalle koko päiväksi. Saimme paljon oppia ja vinkkejä päivän aikana, ja lopulta pääsimme testaamaan oppeja päivän päätteeksi kisassa toisiamme vastaan. Mikä tärkeintä, voitin koko kisan!

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Nykyinen on aika hyvä, mutta kieltämättä joskus tekisi mieli takaisin hieman urheilullisempiin autoihin. Ehkä paras yhdistelmä olisi jokin tilava, mutta samalla tosi tehokas farmari, jonka potku piristäisi arkisia ajoja.


 • KUKA
  • Tam Tran, 30
  • Tran asuu avovaimonsa ja tyttärensä kanssa Vantaalla ja työskentelee IT-palvelupäällikkönä MTV3:ssa.
  • Vapaa-ajallaan Tran harrastaa autoja eri tavoin. Hän pelaa autosimulaattoreita ja tykkää puunata autoja rätti yhdessä ja suoja-ainepullo toisessa kädessä sekä valokuvata autoja erilaisissa urbaaneissa maisemissa.
  • RAV4 Hybrid on vuosimallia 2020 ja sillä on ajettu 17 000 kilometriä.
  • Tranin valokuvia autoista voi seurata Instagramissa: @tams_dailylife

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje