1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Toyota Land Cruiser vie varmasti perille
Toyota palvelee

Toyota Land Cruiser vie varmasti perille

Minun Toytani
Joni Launosen Land Cruiser 120 on omistajalleen luotettava matka-auto ja perheenjäsen. Launosen mukaan se on parhaimmillaan talvella.
 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuvat: Juha-Pekka Honkanen
 • 21.1.2021
 •  
  Miksi ostit Land Cruiserin?

  Laskin ostaessani tämän auton, että olen halunnut Land Cruiserin esikouluikäisestä asti. Tämä on mielestäni paras järkihintainen yhdistelmä oikeaa maastoautoa ja henkilöautoa. Luotettavuus merkitsee minulle paljon. Ajan ristiin rastiin Suomen ja Ruotsin Lappia ja pitkillä erämaataipaleilla on mukava tietää, että autolla pääsee perille asti ja takaisin kotiin.

  Minkälaisessa ympäristössä ajat?

  Moottorikelkkailun parissa matkat Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa ovat sekä työkeikkoja että vapaa-ajan reissuja ajomaastojen perässä. Keskitalvella tunturialueilla tuuli toisinaan levittää penkat tielle ja keväällä teillä voi olla paljon loskaa. Päivän viimeinen etappi voi olla erittäin luminen metsäautotie ennen määränpään saavuttamista. Lomilla koko perhe matkustaa kyydissä pitkiäkin päiväsiirtymiä.

   

  Mitä hyvä suorituskyky tarkoittaa sinulle?

  Kaikkein tärkeintä on, että kahdella tai jopa neljällä moottorikelkalla lastattu peräkärry tulee perässä vaivattomasti, oli keli mikä tahansa. Suorituskyky ei ole vain logistiikkaa, vaan auton tulee olla myös mukava perheauto, jossa on järkevä kulutus. Land Cruiserissa on vakautta tuovaa massaa, maavaraa ja erittäin hyvä nelivetojärjestelmä.

  Mitä autosi merkitsee sinulle?

  Yksi ”cruiseriveli” sanoi etteivät nämä ole autoja, vaan perheenjäseniä ja hyvin moni Land Cruiser-harrastaja on samaa mieltä – tuttavapiirissä heitä on jo aika monta. Tässä autossa on käyttöauto ja harrastepeli samassa paketissa. Varmasti tämän auton muistaa vielä joskus kiikkustuolissakin. Kun tämä lakkaa olemasta perheen ykkösauto, se muuttuu todennäköisesti overlanding-henkiseksi retkeilyautoksi.

  Onko auton vaihto näköpiirissä?

  Keväällä tämä auto on ollut meillä viisi vuotta. Silloin, kun hankin tämän, mittarissa oli 290 000 kilometriä ja olen ajanut siihen 120000 kilometriä lisää. Mitään ei ole mennyt rikki, enkä näe mitään syytä lähteä etsimään uudempaa autoa. Vaikkei auto ole aivan uusi, sen kulutuskin on varsin kohtuullinen.

  Mitä Toyota merkitsee sinulle merkkinä?

  Varmaa ratkaisua, eikä se ole vain mielipide, vaan samaa todistavat kuluttajatutkimuksetkin. Perheemme toinenkin auto on Toyota. Sininen farmari-Corolla on ollut meillä vuodesta 2007. 12-vuotias tyttäremme on jo ilmoittanut, että hän haluaa sen itselleen saadessaan ajokortin, enkä oikein tiedä miksi näin ei kävisikin.


 •  Kuka

  • Joni Launonen, 44
  • Ammatti: Tuotevastaava BRP Finlandilla
  • Koti ja perhe: Asuu Rovaniemellä. Vaimo, kaksi lasta ja belgianpaimenkoira
  • Harrastukset: Moottorikelkkailu, moottoripyöräily, soittaminen ja koirailu.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua