1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Toyota Hilux kuljettaa varmasti tiettömälläkin tiellä
Toyota palvelee

Hilux kuljettaa varmasti tiettömälläkin tiellä

Minun Toyotani
Tomas Töyrylä ja Toyota Hilux
Metsäkonekuljettaja Tomas Töyrylän tie työmaalle alkaa sieltä, minne muiden tie yleensä päättyy. Töyrylän kulkupeli on väkivahva Toyota Hilux -neliveto, joka kulkee vaivatta metsäautotiellä säässä kuin säässä.
 • Teksti: Juho Paavola
 • Kuvat: Juho Paavola
 • 29.9.2021
 • Miksi valitsit juuri Toyota Hiluxin?

  Tärkein peruste oli työni metsäkoneen kuljettajana. Työmaat sijaitsevat syvälläkin metsässä, ja päästäkseni töihin minun on monesti ajettava pieniä ja hankalakulkuisia metsäautoteitä useita kilometrejä. Metsätöitä tehdään ympäri vuoden ja kaikissa keleissä. Tarvitsen auton, jolla pääsen luotettavasti hankaliin paikkoihin ja ennen kaikkea niistä myös takaisin kotiin.

  Mikä autossasi on parasta?

  Yksittäisistä ominaisuuksista nostan listan kärkeen nelivedon. Auto on vakiovarustettu maantieajoon, eli myös renkaat ovat ihan vakiotavaraa. Silti sen ominaisuudet riittävät maastossa hyvin. Tykkään myös siitä, että maastokelpoinen Hilux kuitenkin tuntuu hyvällä tavalla henkilöautolta. Sillä on mukava ajaa maantiellä ja nahkasisustus luo ylellistä tunnelmaa.

  Tomas Töyrylä nostaa Hiluxin ominaisuuksista listan kärkeen nelivedon.

   

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Ennen kaikkea luotettavuutta. Olen ajanut kolmella Toyotalla noin puoli miljoonaa kilometriä, enkä ikinä ole jäänyt tielle. Minulle luotettavuus merkitsee luotettavan tekniikan ja hankalissa paikoissa kulkemisen yhdistelmää. Se on toteutunut hyvin, eikä autojani ole tarvinnut korjailla.

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Tämä on toinen Hiluxini. Kun vaihdoin keväällä autoa, halusin vanhan kaksipaikkaisen Hilux Extra Cabin tilalle Double Cab -mallin, sillä tarvitsin tilaa ohjaamon takaosaan tavaroitani varten. Työni näkökulmasta tärkeä ominaisuus on katettu ja tilava lava. Koska metsätyömaat sijaitsevat syvällä metsissä, huolto ja pienet korjaukset edellyttävät omavaraisuutta. Erilaiset öljyt, työkalut, vararenkaat ja pienet varaosat kulkevatkin lavalla hyvin, eikä auton tuhannen kilon kantokyky tule ihan äkkiä vastaan.

  Tomas Töyrylä arvostaa katettua ja tilavaa lavaa. Metsätyömaat sijaitsevat syvällä metsissä, huolto ja pienet korjaukset edellyttävät omavaraisuutta.

   

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Edellinen Hiluxini oli minulla neljä vuotta. Sitä ennen ajelin neljä vuotta Hiacella, eli aika lailla neljän vuoden välein vaihtuu. Vaihdan auton silloin, kun edelliseen alkaa kertyä kilometrejä, mutta auton vaihtoarvo on vielä hyvä. Astelen autokaupoille tarpeen mukaan, mutta totta kai siinä välissä tulee jatkuvasti katseltua seuraavaa autoa!

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Se on monipuolisessa käytössä. Suurin osa kilometreistä kertyy maantiellä, mutta pienempiä metsäteitä ajelen päivittäin omalle työmaalle tai kun käyn katsomassa, miltä tuttujen metsätyömaat näyttävät. Omat työmaani sijaitsevat pääasiassa tässä Pyhtään, Ruotsinpyhtään ja Loviisan alueella. Välillä liikun työn perässä kauemmaksikin.

  Tomas Töyrylän on monesti ajettava töihin pieniä ja hankalakulkuisia metsäautoteitä useita kilometrejä.
   
  Hauskin autoiluun liittyvä muistosi?

  Tein pari vuotta sitten road tripin Yhdysvaltojen länsirannikolle. Lähdin liikkeelle Seattlesta ja ajelin Kaliforniaan asti. Reissu oli upea, mutta tiellä oli hieman enemmän hässäkkää kuin täällä Pyhtään metsässä. Moottoritiellä oli kuudesta seitsemään kaistaa pelkästään yhteen suuntaan. Siinä oli usein keskikaistalla huuli pyöreänä, kun piti kääntyä rampille ja sattuikin olemaan tukevasti siellä keskikaistalla. Aika usein piti käydä seuraavassa liittymässä kääntymässä.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Jos arkea ajatellaan, käyttöautoni ovat olleet sellaisia. Olen aina ostanut sellaisen auton, jonka olen tarvinnut ja halunnut. Harrasteautona todella hieno olisi 1950-luvun Ford F100 -lava-auto, joka olisi entisöity sen näköiseksi, jollaisena se on ajanut aikanaan tehtaalta ulos. Tykkään 1950-luvun autojen hieman akuankkamaisesta ja pyöreästä muotoilusta todella paljon.

  Tomas Töyrylän metsäkone.

 • Kuka

  Tomas Töyrylä, 25 

  • Töyrylä työskentelee metsäkoneenkuljettajana Itä-Uudenmaan metsissä. 
  • Tällä hetkellä yksin asuvan Töyrylän perheeseen kuuluvat isä ja sisko.
  • Harrastaa valokuvausta. 
  • Töyrylän kuvia voi seurata Instragramissa: @tomastoyryla.
  • Töyrylän Toyota Hilux on vuosimallia 2017 ja sillä on ajettu 61 000 kilometriä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua