1. Toyota Way
 2. Ihmiset
 3. Tuomas Pölläsen RAV4 on liikkuva leirikeskus
Toyota palvelee

Tuomas Pölläsen RAV4 on liikkuva leirikeskus

Minun Toytani
Seinäjoella asuva Tuomas Pöllänen pitää Instagramissa Rapid RAV4 -tiliä, jolla hän julkaisee automatkailuun ja retkeilyyn liittyviä valokuvia ja videoita. Pölläselle auto on luonnossa seikkailun apuväline, joka on varusteltu viimeisen päälle.
 • Teksti: Sami Takala
 • Kuvat: Tuukka Kiviranta
 • 20.8.2021
 •  
  Miksi valitsit Toyota RAV4 Plug-in Hybridin?

  Olin hiljattain hankkinut viidennen sukupolven RAV4 Hybridin, ehkä hieman hätäillen, koska kohta julkaistiin plug-in -malli, jonka julkaisusta oli huhuttu pitkään. Laskin, että plug-in säästäisi minun ajossani roimasti polttoainekuluissa verrattuna RAV4 Hybridiin. Lisäksi olen aina haaveillut maastoautosta. Vaikka ei RAV4 ihan täysiverinen maastoauto ole, selviytyy se maastossa yllättävän ketterästi. Se on särmikäs ja jykevä, omalla tavallaan aggressiivinen mutta samalla elegantti. Muuntautuu moneksi ja herättää positiivisia mielikuvia.

  Mikä autossasi on parasta?

  Se, että saa ajaa sähköllä eikä tarvitse rampata tankilla. Sähköajo on mukavan hiljaista, ja siihen on muutamassa kuukaudessa oppinut niin hyvin, että enää on vaikea kuvitella ajavansa pelkällä polttomoottorilla. Yhdellä latauksella piti päästä Toyotan speksien mukaan suunnilleen 75 kilometriä, mutta omalla ajoprofiililla pääsee helposti yli 90 kilometriä näin kesällä.

   

  Kattoteltan ansiosta ei tarvitse murehtia tilanpuutteesta, kivistä selän alla tai metsän eläimistä.

   

  Mitä Toyota merkkinä merkitsee sinulle?

  Se on perinteikäs autovalmistaja, joka tarjoaa luotettavuutta ja laatua. Japanilaiset ovat aina olleet ylpeitä työstään. Se kyllä näkyy laadussa ja tilastoissa. Olen mieltänyt Toyotan pitkään kansanautoksi. Kymmenen vuotta sitten se ei sykähdyttänyt yhtään, mutta nämä uutuudet ovat aivan järkyttävän hienoja ja edelleen luotettavia autoja.

  Kuinka usein vaihdat autoa?

  Fiilispohjalta keskimäärin viiden vuoden välein. Silloin alkaa tuntua, että autoon on ehtinyt hieman kyllästyä, uuden auton tuoksu on hävinnyt ja on aika hankkia uusi rakentelun kohde. Poikkeuksena toki nykyinen plug-in. Edellinen autoni oli RAV4 Hybrid, minkä vaihdoin vuoden jälkeen.

   

  Auton tärkein lisävaruste on Lazerin lisävalot.

   

  Mitkä auton ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä?

  Polttoainetaloudellisuuden lisäksi ulkonäkö ja se, että autossa on ”sitä jotain”, ovat aina ollut minulle tärkeitä seikkoja. Minulla ei ole ollut kauheasti tavallisia autoja, jotka olisivat jääneet tehtaan paapan jäljille. Kaikki ovat olleet enemmän tai vähemmän rakenneltuja. Elämä on liian lyhyt ajettavaksi tylsällä autolla, joka ei miellytä. Siitä tietää, että on tullut hankittua oikea auto, kun kävelee pois auton luota, vilkaisee taakse ja toteaa itsekseen, että on se hieno.

  Millaisessa käytössä autosi on?

  Auto toimii kaverina työmatkoilla ja vapaa-aikana. Viikonloppuisin käymme avopuolison kanssa retkeilemässä ja tutkailemassa, minkälaisia hienoja retkikohteita ja makkaranpaistopaikkoja täältä Etelä-Pohjanmaalta löytyy. Santavuori on ehdottomasti suosikkimme tällä hetkellä. RAV4 palvelee käyttötarkoitustaan äärimmäisen hyvin. Tähän asti olemme päässeet aina perille ilman suurempia kommervenkkeja.

   

  Viikonloppuisin pariskunta tutustuu Etelä-Pohjanmaan retkeilykohteisiin.

   

  Millainen on oman autosi varustelu?

  Tärkein lisävaruste on ehdottomasti Lazerin lisävalot. Niiden ansiosta olemme säästyneet muutamilta hirvi- ja peurakolareilta. Autossa on myös pakastava kylmälaukku, vesisäiliöt juoma- ja käyttövedelle ja kaikki tarvittavat keittovälineet. Mukana kulkee myös tietenkin retkituolit, makuupussit, riippumatot ja maastopyörät, niin voimme tarvittaessa viipyä reissussa pidempäänkin. Ennen nukuimme autossa, mutta se oli tällä tavaramäärällä jokseenkin ahdasta. Tälle kesälle hankimme kattoteltan ja markiisin, eikä enää tarvitse murehtia tilanpuutteesta, kivistä selän alla tai metsän eläimistä.

  Millainen olisi unelmiesi auto?

  Unelmieni auto olisi sisätiloiltaan mahdollisimman iso, kuorma-auton alustalle rakennettu maastomatkailuauto, jossa hyvät makuutilat ja jopa sauna. Toinen koti pyörien päällä. Sillä voisi lähteä vaikka maailmanympärimatkalle.

   

  Autossa kulkevat mukana myös pakastava kylmälaukku, vesisäiliöt juoma- ja käyttövedelle ja kaikki tarvittavat keittovälineet.

   


 • Kuka?

  Tuomas Pöllänen, 35

  • Ammatti: markkinointipäällikkö autojen lisävarusteita myyvässä Jussinmäki.net-verkkokaupassa.
  • Asuu: Seinäjoella avovaimonsa kanssa.
  • Harrastaa: valokuvausta, retkeilyä ja maastopyöräilyä.
  • Auto: Toyota RAV4 Plug-in Hybrid on vuosimallia 2021, ja sillä on ajettu noin 18 000 kilometriä.

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua