1. Toyota Way
 2. Turvallisuus
 3. Huomaa nuori kuski
Toyota palvelee

Huomaa nuori kuski

Tutkittua

Tuoreen tutkimuksen mukaan nuoret kuljettajat toivovat aikuisten huomioivan heidät paremmin liikenteessä.

 • Teksti: Satu Summa
 • Kuva: Adobe
 • 10.2.2021
 • 65 PROSENTTIA kuljettajista kertoo ajavansa tavallista varovaisemmin ja huomaavaisemmin, jos huomaa liikenteessä nuoren kuljettajan, selviää suomalaisten asenteita nuoriin kuljettajiin kartoittavasta Liikenneturvan kyselytutkimuksesta.

  Puolet nuorista kuljettajista kuitenkin kokee, että aikuiset tekevät joskus kiusaa nuorille kuljettajille liikenteessä. Joka toinen nuorista koki, että jotkut aikuisten toimintatavat nuoria liikkujia kohtaan vaarantavat turvallisuutta. Samalla 12 prosenttia kyselyyn kaikista kyselyyn vastanneista kertoo yrittävänsä joskus autoa ajaessaan ”kouluttaa” mopolla tai mopoautolla liikkuvia nuoria.

  Näytä hyvää esimerkkiä

  ”Nuorille kuljettajille voi sattua enemmän virheitä, mutta aikuisten kuljettajien pitäisi tämä ymmärtää ja suhtautua kärsivällisyydellä. Aikuisten tulee omalla toiminnallaan näyttää oikeanlaista esimerkkiä liikenteessä, eikä lisätä riskejä”, painottaa Liikenneturvan koulutusohjaaja Tomi Niemi.

  Kyselyssä tuli esiin, että nuoret kuskit toivovat, että vanhemmat kuljettajat huomioisivat nuoret paremmin. Kantar TNS Oy:n marras-joulukuussa 2019 toteuttamaan kyselyyn vastanneita oli 1000, joista autoilevia oli 79 prosenttia. Lisäksi Liikenneturva selvitti nuorten ajatuksia liikenteestä oppilaitoskyselyillä syksyllä 2019. Aineistoa kerättiin ympäri Suomen yhteensä 24 oppilaitoksesta. Kyselyyn vastasi yhteensä 3291 nuorta, joista 1150:lla oli jokin ajo-oikeus.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua