1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Japan Mobility Show navigoi tulevaisuuteen | Toyota Way
Toyota palvelee

Japan Mobility Show navigoi tulevaisuuteen

Japan Mobility Show
Japan Mobility Show on japanilaisten autovalmistajien merkittävin paikka esitellä niiden visiot tulevaisuuden liikkumiselle. Osa ideoista jää rohkeiksi suunnitelmiksi, mutta mukana voi olla myös lähitulevaisuudesta yllättävänkin tarkasti kertovia konsepteja. Toyotan mallistoa yhdistää liikkumisen raja-aitojen ylittäminen. 
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 22.11.2023
 • Land Cruiser Se: tilaa seitsemälle

  Suomalaisittain useita kiinnostava julkaisu on ensimmäisen täysin sähköisen Land Cruiserin konseptiversio. Land Cruiser Se:n kuljettaja mukaan lukien seitsemän matkustajaa istuvat kolmella penkkirivillä. Auton sähkömoottori tuo hiljaisen matkustuskokemuksen tieliikenteeseen. Maastossa puolestaan palvelee sähkömoottorin suuri vääntö. Itsekantavan korin varaan rakennettu Land Cruise Se on myös poikkeuksellisen tyylikäs yksilö.

  Land Cruiser Se tarjoaa tehoa, tilaa ja tyylikkyyttä.
   
  EPU

  Toyota tunnetaan vuosikymmenten halki sen ikonisista lava-autoista. EPU on sen konsepti keskikokoisesta täyssähköisestä pick-upista. Pitkä hytti sisältää takapenkin, ja lava mukautuu monipuoliseen käyttöön. EPU-konseptiauto esiteltiin Japan Mobility Showssa erityisesti ulkoilmaharrastajien autona. EPU:n matala painopiste tuo erinomaisen käsiteltävyyden ja ajomukavuuden.

  Vajaan 5 metrin pituudellaan EPUn rakenne soveltuu laajalle käyttäjäryhmälle.
   
  Tasavertaisen liikkumisen visiot mahtuvat tavaratilaan: JUU ja Land Hopper

  Tulevaisuuden liikkuvuutta visioivat myös JUU, Toyotan konsepti sähkömoottoreilla varustetusta pyörätuolista ja Land Hopper, auton peräkonttiin taittuva kolmepyöräinen sähkömopo – tarkempi luokittelu Land Hopperin tuotannon toteutuessa tarkentuisi maakohtaisesti.

  JUU:n tehtävä olisi ylittää esteet ja edetä ympäristöissä, jotka ovat perinteisillä pyörätuoleilla vaikeasti kuljettavissa. Näin se mahdollistaisi pyörätuolia käyttäville uusia mahdollisuuksia liikkumiseen ja työllistymiseen. JUU kykenee nousemaan turvallisesti 16 senttiä korkeita portaita sen sähkömoottorin voimalla, ja autojen valmistuksessa käytettävien osien varmuudella. Se myös pystyy itse siirtymään auton tavaratilaan ja sieltä pois.

  Toyotan JUU on älykäs pyörätuoli ja ylittää haasteellisetkin esteet.

   

  Land Hopper jatkaa saumattomasti siitä, mihin auto pysäköidään ja matka jatkuu. Yhtäältä se palvelee lomamatkojen kiertoajeluilla, mutta toisaalta se on suunniteltu tuomaan ikääntyneille henkilöille mahdollisuuden itsenäiseen liikkumiseen – kenties siinä vaiheessa, kun on tullut aika luopua ajokortista.

  Land Hopper on kolmipyöräinen sähköinen polkupyörä, jossa on kaksi etupyörää. Taitettava muotoilu mahdollistaa helpon säilytyksen myös rajallisen auton takatilan kanssa.

   

  Kohti uusia rajoja

  Toyota ei ole unohtanut myöskään ulkoavaruuden esteitä. Space mobility -prototyyppi on luotu kiihdyttämään erityisesti ohjausjärjestelmien kehitystä kuussa ja muualla ulkoavaruudessa käytettävissä ajoneuvoissa. Mallin jokaisessa renkaassa on oma sähkömoottori ja ohjaus, jotka tuovat turvallisuuden ja luotettavuuden liikkumiseen karuissa ja anteeksiantamattomissa olosuhteissa. Space mobility on yksi askel Toyotan ja Japanin avaruusjärjestö JAXA:n yhteisessä Lunar Cruiser -hankkeessa.

  Toyota tavoitteena on, että vuosien kuluttua kuussa koeteltu tekniikka tukee liikenteen turvallisuuden ja päästöttömyyden edistämistä myös maassa. Jos tämä tuntuu kovin kaukaiselta, kehitys tapahtuu itse asiassa jo nyt: Kun Japan Mobility Showssa esiteltiin tämän miehitetyn kuuntutkimisajoneuvon pienoismalli mittakaavassa 1/5, Space Mobility piti sisällään jo tarkkoja teknisiä yksityiskohtia Lunar Cruiserista.

  Space Mobility -prototyyppi Lunar Cruiser on sähkökäyttöinen liikkuvuusajoneuvoprototyyppi erinomaisella ajosuorituskyvyllä. Prototyyppi kykenee navigoimaan jopa 50 cm korkeiden kivien yli ja kiipeämään jyrkkiä 25 asteen rinteitä.

 •  Japan Mobility Show

  • Japan Mobility Show on autovalmistajien tapahtuma, jossa esitellään tulevaisuuden visioita ja konsepteja liikkumiselle.

  • Toyotalla oli näytillä useampia uutuusmalleja ja mielenkiintoisia konseptimalleja.

  • Toyotan teemana oli liikkuvuuden kuuluminen kaikille sekä kiertotalouden tehostaminen.

  • Japan Mobility Show järjestettiin 26.10.–5.11.2023 Tokiossa.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua