1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Latvala: ”Ruotsissa nähdään rennompi Kalle” I Toyota Way
Toyota palvelee

Latvala: ”Ruotsissa nähdään rennompi Kalle”

TOYOTA GAZOO Racing
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala uskoo, että ensimmäisen MM-rallin huilannut maailmanmestari on kova luu Ruotsin rallin lumisilla erikoiskokeilla.
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Taneli Niinimäki/Artic Lapland Rally
 • 12.2.2024
 • Kalle Rovanperä on saalistanut nimiinsä kahden edellisen WRC-kauden voitot. Tammikuussa startanneella tuoreimmalla rallikaudella mestarin otteita ei ole kuitenkaan päästy vielä ihastelemaan, sillä Rovanperä huilasi Monte Carlossa ajetun avausrallin. Puuppolan ihmemies aloittaa MM-kautensa helmikuun puolivälissä Ruotsin rallissa.

  TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin tallipäällikkö Jari-Matti Latvala odottaa innolla näkevänsä Rovanperän MM-taipaleilla. Esimakua tulevasta saatiin jo helmikuun alussa, kun Kalle ja Toyotan toinen tehdaskuski Elfyn Evans ajoivat testimielessä Arctic Lapland Rallyssa.

  Rovanperä johti kisaa ylivoimaisesti, mutta joutui keskeyttämään viimeisellä erikoiskokeella teknisen vian vuoksi. Keskeytyksestä huolimatta Latvala on tyytyväinen rallista saatuihin kokemuksiin ja uskoo Kallen kisaavan voitosta Ruotsissa.

  ”Kalle näytti Arctic Lapland Rallyssa hyvää osaamista, vaikka joutui auraamaan tietä ensimmäisten autojen joukossa. Ruotsissa voimme hyödyntää testidataa, jota saimme autojemme toiminnasta talviolosuhteista.”

  Ruotsin ralliin starttaa nyt rennompi Kalle, jolla on aiempaa enemmän energiaa.
   
  Kalle saavutti elämänsä ensimmäisen MM-rallin podium-sijoituksensa Ruotsissa

  Latvala muistuttaa, että Kalle ajoi elämänsä ensimmäisen MM-rallin podium-sijoituksensa juuri Ruotsissa. Hän uskoo, että vuonna 2020 saavutetulle menestykselle on nyt luvassa jatkoa.

  Latvala on pistänyt merkille, että kilpailutahdin keventyminen näkyy jo mestarin fiiliksessä. Tämä enteilee iloisia hetkiä suomalaiskannattajille.

  ”Kalle on urakoinut läpi monta intensiivistä ja raskastakin kautta. Näkee selvästi, että väljempi aikataulu on vaikuttanut hänen olemukseensa. Ruotsin ralliin starttaa nyt rennompi mies, jolla on aiempaa enemmän energiaa”, Latvala toteaa.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua