1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Pariisin olympiakisavieraat kulkevat Toyotan vetybusseilla
Toyota palvelee

Pariisin olympiakisavieraat kulkevat Toyotan vetybusseilla

Vetykonvertoidut linja-autot
Vuoden 2024 Pariisin olympialaisten ja paralympialaisten yli 5000 kisavierasta kulkevat linja-autoilla, joiden polttomoottorit on vaihdettu Toyotan polttokennotekniikkaan.
 • Teksti: Toyota
 • Kuvat: Toyota
 • 27.11.2023
 • Toyota toimittaa vuoden 2024 Pariisin olympialaisten ja paralympialaisten mittaviin vieraskuljetuksiin kymmenen vetykonvertoitua pitkän matkan linja-autoa. Vetykonversiossa Iveco-merkkisten linja-autojen alkuperäinen polttomoottori ja vaihteisto korvataan Toyotan TFCM2-B -polttokennomoduulilla sekä sähkömoottorilla ja akustolla. Polttokennomoduuli muuttaa nestemäisen vedyn sähköksi.

  Olympialaisten ja paralympialaisten jälkeen vetybussien käyttö jatkuu Pariisin metropolialueen julkisen liikenteen palveluksessa. Jo entuudestaan yksistään Pariisissa on käytössä satoja Toyota Mirai -henkilöautomalleja takseina.

  ”Pitkän matkan linja-autojen voimanlähteen muuttaminen polttomoottoreista vetykäyttöisiksi polttokennoautoiksi on jälleen merkittävä askel kohti hiilineutraalia kuljetussektoria”, sanoo Toyota Motor Europen Hydrogen Factoryn Vice President Thiebault Paquet.

   Toyotan TFCM2-B -polttokennomoduuli muuttaa nestemäisen vedyn sähköksi.
   
  Käyttövoiman joustava vaihto edistää uusia keksintöjä

  Pariisin olympialaisten ja paralympialaisten linja-autojen konversio osoittaa Toyotan polttokennoteknologian joustavuuden ja potentiaalin muuttaa perinteisiä kuljetustapoja lähipäästöttömiksi. Maailmanlaajuista näkyvyyttä ja huomiota saavien vetybussien odotetaankin kiihdyttävän polttokennoteknologian käyttöönottoa yhä uusissa, odottamattomissakin sovelluksissa.

  Ensimmäinen vetykonvertoitu, Toyotan polttokennomoduuleilla varustettu pitkän matkan linja-auto esiteltiin lokakuussa 2023. Polttokennomoduuleja käytetään jo nyt kuorma-autoissa, kaupunkiliikenteen linja-autoissa, junissa, paikallissähköntuotannossa sekä erilaisissa vene- ja laivasovelluksissa. 

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua