1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Suomalaiset ovat järkeviä auton hankkijoita
Toyota palvelee

Suomalaiset ovat järkeviä auton hankkijoita

Tutkittua
Suomalainen hankkii autonsa järkiperustein, paljastaa S-Pankin Kantarilla toteuttama kysely. Auto onkin monille suomalaisista yksi isoimmista hankinnoista, joten sen hankkimista harkitaan huolellisesti.
 • Teksti: Satu Summa
 • Kuva: Toyota
 • 1.10.2020
 • Kysely kertoo, että tärkein kriteeri autonhankinnassa suomalaiselle on hyvä hinta-laatusuhde. Seuraavaksi tärkeimpänä vastaajien mukaan ovat turvallisuus ja ajamisen helppous sekä mukavuus. Myös auton vähäinen polttoaineen kulutus nähtiin tärkeänä. Noin 20 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi myös, että hankittavan auton on oltava hyvännäköinen ja että sen tulisi olla tiettyä merkkiä.

  Turvallisuus, mukavuus ja vähäkuluttavuus nousivat naisten vastauksissa enemmän esiin verrattuna miesten vastauksiin. Lisäksi naiset pitivät helppoa parkkeerausta tärkeämpänä kuin miehet. Miehet puolestaan pitivät ulkomuotoa, tiettyä merkkiä ja tehokkuutta tärkeämpänä kuin naiset.

  S-Pankin mukaan suomalaiset eivät ajele kovin uusilla menopeleillä, vaan ajelemme keskimäärin noin 12 vuotta vanhalla henkilöautolla. EU:n keskiarvo on 10,8 vuotta ja muissa Pohjoismaissa kuljetaan yleisesti uudemmilla autoilla.

  Kyselyn mukaan samassa taloudessa asuvien puolisoiden kesken autoiluun liittyvät päätökset tehdään useimmiten yhdessä. 65 prosenttia vastaajista ilmoitti, että päätös auton hankinnasta tehdään puolison kanssa yhdessä. Yksin päätöksen kertoi tekevänsä kuitenkin yli neljäsosa vastaajista.

  Kysely alkuvuodesta 2020 online-kyselynä ja siihen osallistui 1 197 henkilöä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua