1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Toyota ykkönen alkuvuoden rekisteröintitilastoissa
Toyota palvelee

Toyota ykkönen alkuvuoden rekisteröintitilastoissa

Ensirekisteröinnit
Toyota kipusi alkuvuoden ensirekisteröintitilastossa selkeäksi ykköseksi. Suomen kymmenestä suosituimmasta henkilöautomallista puolet oli Toyotan malleja. 
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Toyota 
 • 11.3.024
 • Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio tarkastelee tammikuun ensirekisteröintitilastoja mietteliäänä. Viime vuodesta tuttu ”nihkeys” leimasi autokauppaa myös tammikuussa. Kallio kuitenkin uskoo positiivisen käänteen tapahtuvan kuluvan kevään aikana.

  ”Talouden taantumasta odotetaan lyhytaikaista ja autojen rahoitukseen heijastuva korkokanta on kääntymässä laskuun. Myös Tilastokeskuksen keräämät tiedot kuluttajien luottamuksesta ovat alkuvuonna olleet hieman viime vuotta valoisampia. Autonostoaikeetkin ovat aiempia kuukausia yleisempiä”, Kallio pohtii.

  Tammikuun rekisteröintitilaston kolmossija meni Yaris Crossille 334 kappaleella.

   

  Toyotan malleja tuplasti kakkossijaan verrattuna

  Toyota suoriutui alkuvuoden alavireisessä ensirekisteröintikisassa mallikkaasti. Toyota-henkilöautoja rekisteröitiin yhteensä 1524 kappaletta, tuplasti kakkoseksi sijoituneeseen Skodaan (740 kpl.) verrattuna. Toyotan osuus kaikista tammikuussa ensirekisteröidyistä autoista oli 23,5 prosenttia. Kallio tulkitsee asian niin, että Toyotan täyshybriditeknologia on suomalaisten makuun.

  ”Sähköistyminen on vahva trendi, mutta ensimmäiset täyssähköautot sijoittuivat mallikohtaisessa rekisteröintitilastossa vasta sijoille 10 ja 11. Tämä kertoo siitä, että ostajia kiinnostaa edelleen perinteisemmät voimalinjat ja tutut tuotteet, toki vuonna 2024 nekin usein sähköllä höystettynä”, Kallio sanoo.

  Toyota saavutti menestyksensä laajan mallikirjon voimin. Rekisteröintitilaston piikkipaikan nappasi tuttuun tapaan Toyota Corolla 435 autolla. Kolmossija meni Yaris Crossille (334 kpl.) ja neloseksi sijoittui Crossin hieman perinteisemmällä maavaralla viimeistelty sisarmalli Yaris (280 kpl.). Kympin joukkoon kaarsivat myös kahdeksanneksi yltänyt Toyota C-HR (177 kpl.) ja yhdeksänneksi sijoittunut Toyota RAV 4 (153 kpl.)

  ”Toyota nousi kärkikymmenikköön monella mallilla. Tuttuja suosikkejahan siellä listalla on, ja moni on hieman korkeammalla maavaralla varustettu crossover. Yariksestakin cross-malli oli tavallista versiota suositumpi. Tämä kertoo viime vuosina valloilla olleen crossover-trendin jatkumisesta”, Kallio summaa.

  Toyota saavutti menestyksensä laajan mallikirjon voimin. Toyota C-HR oli tammikuussa suosituimpien mallien joukossa.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua