1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Näin Toyotasi pidetään huippuvireessä
Toyota palvelee

Näin Toyotasi pidetään huippuvireessä

Toyota huoltopalvelut

Toyotan maine luotettavana autona perustuu laadukkaaseen tuotteeseen ja toimiviin huoltopalveluihin. Näin varmistetaan Toyota-kuskien huolettomat kilometrit.

 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Toyota
 • 14.12.2022
 • Toyotoista on vuosikymmenten saatossa tullut todellisia kansanautoja, joilla rullataan vuosittain miljoonia kilometrejä ympäri Suomi-neitoa. Jotta Toyotat jaksavat uurastaa vuodesta toiseen, ne kaipaavat säännöllistä huolenpitoa. Siksi Toyota on kehittänyt autoilleen pilkuntarkan huoltokonseptin.

  Toyota Auto Finlandin teknisen asiantuntija Jussi Rautojan ja teknisen spesialisti Lasse Väänäsen mukaan Toyotan bensiini-, diesel-, hybridi- ja täyssähköautomallien huoltoväli on 15 000 ajokilometriä tai yksi vuosi. Toisin sanoen huolto on tarpeen, kun joko ajokilometrit tai vuoden aikaraja tulee vastaan. Muutamissa Toyotan dieselmalleissa huoltoväli tosin voi vaihdella jonkin verran käyttöolosuhteiden mukaan. Näissä malleissa kojelaudan huoltovalo ilmaisee lähestyvän huoltotarpeen.

  "Uusimpiin Toyotan henkilöautomalleihin kuuluu MyT-mobiilisovellus. Se ilmoittaa lähestyvästä huoltotarpeesta, ja sovelluksen kautta on myös mahdollista tehdä huoltovaraus. Osa jälleenmyyjistämme myös ilmoittaa asiakkailleen tekstiviestillä, kun vuosihuollon ajankohta lähestyy#, Rautoja sanoo.

  Kevyet ja kattavammat huollot vuorottelevat

  Toyotan huollot on rytmitetty niin, että kevyemmät ja kattavammat huollot vuorottelevat.

  "Jokaisessa huollossa mekaanikko tarkastaa huolellisesti auton kunnon tarkasti määritetyn listauksen mukaisesti. Lisäksi vaihdetaan nesteitä, suodattimia ja komponentteja huolto-ohjelman mukaisesti", Rautoja kertoo.

  Tarkastuskohteisiin kuuluvat esimerkiksi renkaat, jarrut, valot ja kori. Kevyessä huollossa autoon vaihdetaan lähinnä öljyt ja öljynsuodattimet. Asiakkaalta myös kysytään, täytetäänkö pissapojan neste, ja työ tehdään asiakkaan toivoessa lisätyönä.

  Laajemmassa huollossa vaihdetaan tai huolletaan laajemmin komponentteja. Huoltotarve määräytyy auton iän ja ajokilometrien mukaisesti. Esimerkiksi 30 000 kilometrin huollossa vaihdetaan öljyn ja öljynsuodattimien lisäksi raitisilmasuodatin ja jarruneste sekä tehdään jarruhuolto.

  Toyotan uutukainen bz4x-täyssähköauto eroaa huoltotarpeensa osalta merkittävästi polttomoottoriautoista.

  "bz4x:ssä huoltokohteita on vähemmän, sillä täyssähköautoon ei vaihdeta öljyjä ja esimerkiksi jäähdytinnesteen vaihtoväli on 195 tuhatta kilometriä. Jarrujen, renkaiden ja raitisilmasuodatinten vaihtotarve on kuitenkin sama kuin polttomoottoriautoissa", Rautoja kertoo.

  Tutustu tarkemmin Toyotan huolto-ohjelmaan.

  Toyotan 30 000 kilometrin huollossa vaihdetaan esimerkiksi raitisilmasuodatin.
   
  Huolto on tehokas operaatio

  Määräaikaishuoltojen suunnitteluun sekä huolelliseen ja tehokkaaseen toteuttamiseen on panostettu Toyotalla paljon. Väänäsen ja Rautojan mukaan kevyempi huolto vie tavanomaisesti aikaa noin tunnin verran ja laajemmat huollot reilut pari tuntia. Täyssähköauton muodostaa tässä poikkeuksen, sillä sen huolto onnistuu noin puolessa tunnissa.

  Toyotan tarkasti suunniteltu prosessi nopeuttaa tekemistä ja varmistaa samalla, että jokainen huoltoon tuleva auto tarkastetaan ja huolletaan saman sapluunan mukaisesti.

  "Huollot on aikataulutettu niin, että halutessaan asiakas voi jäädä odottamaan huollon valmistumista paikan päälle. Monesti asiakkaat kuitenkin tuovat auton aamulla ja hakevat sen iltapäivällä. Tarvittaessa asiakkaille järjestetään sijaisauto päivän ajaksi. Joillain Toyota-huolloilla on polkupyöriäkin lainattavissa", Väänänen sanoo.

  Varaus helposti netissä

  Auton huoltoajan varaaminen onnistuu vaivattomasti Toyotahuoltovaraus.fi-sivun kautta. Syöttämällä auton rekisterinumeron ja ajokilometrimäärän sivusto suosittelee autolle sopivinta määräaikaishuoltopakettia.

  Asiakas voi halutessaan muuttaa sivuston tekemää ehdotusta tai täydentää huoltovarausta lisäpalveluilla. Monesti asiakkaat tilaavat huoltovarauksen yhteydessä renkaanvaihdon, ilmastointilaitteen huollon tai ostavat autoon uudet renkaat. Huollon yhteydessä on myös mahdollista korjauttaa pieniä vikoja.

  "Huollossa voidaan varata aikaa viallisten komponenttien vaihtoon, kun asiakas mainitsee asiasta huoltovarausta tehdessään. Esimerkiksi tuulilasin kiveniskemät voidaan korjata ja pienet koriin liittyvät korjaukset, kuten maalivikojen paikkauksetkin, onnistuvat. Kolhujen ja lommojen korjaamiseen varataan kuitenkin yleensä erillinen aika korikorjaamon puolelta", Rautoja kertoo.

  Pienet korjaukset ja yleisimpien osien vaihdot onnistuvat huoltojen yhteydessä yleensä myös silloin, kun niiden tarve havaitaan huollon yhteydessä tehtävässä tarkastuksessa.

  "Kysymme asiakkaalta yleensä etukäteen luvan määräaikaishuoltoon kuulumattomien pienempien korjausten ja huoltotöiden tekemiseen. Jos asiakkaalle sopii, vaihdamme esimerkiksi huonokuntoiset pyyhkijänsulat ja palaneet valopolttimot uusiin. Isommista korjaustarpeista ilmoitamme aina asiakkaalle, kerromme kustannusarvion ja pyydämme luvan työn tekemiseen", Väänänen sanoo.

  Toyotan koulutuksen saaneilla mekaanikoilla on paras ja ajantasaisin osaaminen Toyotan automalleista.
   
  Määräaikaishuolto oikeuttaa Relax-lisäturvaan

  Väänänen ja Rautoja suosittelevat Toyota-kuskeille merkkihuoltoa useammastakin syystä. Toyotan koulutuksen saaneilla mekaanikoilla on luonnollisesti paras ja ajantasaisin tietämys Toyotan automalleista. Merkkihuollossa huomioidaan myös valmistajan avoimet takaisinkutsukampanjat.

  "Toyotalla on aika ajoin automallikohtaisia takaisinkutsukampanjoita, joissa tehdään autojen turvallisuutta ja käyttöominaisuuksia parantavia korjauksia. Kun auto tulee merkkiliikkeeseen huoltoon, autoa koskevien takaisinkutsukampanjoiden toimenpiteet tehdään automaattisesti. Asiakkaalle nämä muutokset ovat aina veloituksettomia", Väänänen sanoo.

  Auto kannattaa huollattaa merkkiliikkeessä myös Toyotan veloituksettomien lisäturvien aktivoimiseksi. Toyota Relax -lisäturva koskee kaikkia alle 10-vuotiata ja alle 185 000 kilometriä ajettuja Toyotoja. Turva aktivoituu jokaisessa merkkihuollossa tehdtävässä määräaikaishuollossa ja on voimassa seuraavaan määräaikaishuoltoon asti.

  Relax on saatavissa myös muissa Euroopan maista ensirekisteröityihin ja aiemmin merkkihuollossa huoltamattomiin Toyotoihin. Toyota Relax kattaa pääosin auton yllättävät rikkoutumiset, pois lukien normaalit kulutusosat.

  Toyotan hybridiautolla ajeleville on tarjolla myös hybridiakkuturva

  "Hybridiautoihin tehdään jokaisen huollon yhteydessä diagnostiikkalaitteella hybridijärjestelmän Hybrid Health Check -kuntokartoitus, joka aktivoi hybridiakkuturvan seuraavaan huoltoon asti. Asiakas voi pidentää autonsa hybridiakkuturvaa 350 000 kilometriin tai 10 vuoteen saakka käyttämällä auton huolto-ohjelman mukaisesti merkkihuollossa", Väänänen sanoo.


 • Toyotan huoltovaraus helposti netissä

  • Näppärimmin auton huoltoajan varaaminen onnistuu Toyotahuoltovaraus.fi-sivun kautta.

  • Syöttämällä auton rekisterinumeron ja ajokilometrimäärän sivusto suosittelee autolle sopivinta määräaikaishuoltopakettia.

  toyotahuoltovaraus.fi


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje