1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Onko autorahoitukselle alaikärajaa?
Toyota palvelee

Onko autorahoitukselle alaikärajaa?

Toyota Rahoitus
Nuoretkin ovat löytäneet rahoitusvaihtoehdon auton hankkimisensa avuksi. Keräsimme yhteen tärkeimmät vinkit rahoituksesta.
 • Teksti: Roosa Lumirotko
 • Kuva: Adobe
 • 11.6.2020
 • 1. Saako nuori aikuinen autorahoitusta?

  Luoton saamiseksi on oltava vähintään 18-vuotias, ajokortti sekä puhtaat luottotiedot. Nuori aikuinen voi saada autorahoituksen siinä missä muutkin. Tärkeintä on, että luotonhakijalla on säännölliset tulot ja realistinen suhtautuminen omaan maksukykyyn. Järkevällä suunnittelulla nuori on erittäinkin kykenevä hankkimaan itselleen sopivan ja turvallisen auton rahoituksella.

  Jos on etukäteen tiedossa, että tulevaisuuteen tulojen ja menojen tasapaino vaihtelee, on ensiarvoisen tärkeää ennakoida ja varautua. Mikäli autoa hankkiessa tulojen suhteen on epävarmuutta voi vanhemman antama takaus myös helpottaa luoton saamista. Jos luoton saaminen mietityttää, voi luottopäätöksen hakea ennen autoliikkeeseen menoa netin kautta.

  Vinkki! Hae luottopäätös ja tutustu osamaksurahoitukseen etukäteen täältä

  2. Miten autorahoituksen hoitaminen sujuu nuorilta?

  Vähintään yhtä hyvin kun muilta. Nuorille on tuttua, että elämässä on kuukausikuluja, kuten kuntosalimaksut ja suoratoistopalvelut. Autorahoituksen maksuerä on kiinteä ja helposti ennakoitavissa kuukausittaisiin menoihin. Turvaa tuo myös se, että rahoitettu auto toimii lainan vakuutena, jolloin sen voi tarvittaessa myydä.

  3. Millaisia autoja nuoret ostavat?

  Enimmäkseen käytettyjä. Malleista suosituimpia ovat Auris, Avensis ja Yaris. Uusia autoja ostetaan koko ajan enemmän, ja niistä selkeästi suosituin on Yaris. Myös nuoret panostavat hyvään ja turvalliseen autoon.

  4. Mitä tulisi muistaa autorahoitusta ottaessaan?

  Kun autorahoituksen ottaa liikkeestä, tulee auto yleensä lainan vakuudeksi. Tällaiset rahoitukset ovat lähes aina vakuudettomia lainoja edullisempia. On muistettava, että kuukausierän lisäksi autoiluun liittyy muitakin kuluja: vakuutus, vero, polttoaine ja joskus myös korjauskuluja.

  Armeijan palveluksessa olevan nuoren on hyvä tiedostaa, että autorahoituksen maksuihin ei saa valtiolta tukea armeija-aikana.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua