1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Raitisilmasuodattimen vaihtaminen
Toyota palvelee

Raitisilmasuodattimen vaihtaminen

Tee se itse
Raitisilmasuodattimen vaihtaminen sisältyy määräaikaishuolto-ohjelmaan, mutta ohjeillamme näppärä suorittaa sen myös itse.
 • Teksti: Toyota
 • Videokuvaus: Juho Paavola
 • 7.6.2022

 • Matkustamon sisäilman puhtauteen vaikutetaan tehokkaasti raitisilmasuodattimella. Puhtaampi sisäilma vähentää ulkoilmassa olevien epäpuhtauksien aiheuttamia ongelmia. Erityisen tärkeää se on, jos autossa matkustaa henkilöitä, jotka kärsivät jonkin asteisista hengitystiesairauksista.

  Raitisilmasuodattimet puhdistavat tehokkaasti sisäilmaa

  Uudet Toyotat on varustettu raitisilmasuodattimella. Useaan Toyota-malliin on lisäksi saatavana vakiosuodattimen tilalle lisävarusteena vaihtokelpoinen aktiivihiilielementti, joka pystyy vieläkin tehokkaammin poistamaan sisäilman epäpuhtauksia. Aktiivihiili on suodatuskyvyltään todettu autokäytössä erittäin tehokkaaksi. Nyt tarjolla on myös täysin uutena Toyota-tuotteena antiallergeeninen raitisilmasuodatin, joka suodattaa tehokkaasti autoon kulkeutuvaa siitepölyä.

  Suodattimen vaihto

  Toyota-mallistoon suodatinelementtien vaihto on nopea ja helppo toimenpide. Käytössä jo ollutta suodatinta ei saa missään tapauksessa käytön välillä puhdistaa, koska puhdistuksen aikana suodatinmateriaalissa olevat epäpuhtaudet lähtevät liikkeelle ja voivat kulkeutua hengitysteihin. Suodattimen ainoa oikea huoltotoimenpide on elementin vaihto uuteen.

  Raitisilmasuodattimen elementti tulee vaihtaa säännöllisesti. Olosuhteet vaikuttavat suodattimen likaantumiseen ja suositeltavinta onkin vaihtaa elementti kaksi kertaa vuodessa: syksyllä ja keväällä. Mitä tehokkaampi suodatin sen helpommin se myös tukkeutuu.

  Videollamme toyotalaiset Pekka Karvinen ja Totte Raivisto näyttävät kädestä pitäen, miten raitisilmasuodatin vaihdetaan nopeasti ja näppärästi.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua