1. Toyota Way
 2. Ympäristö ja vastuullisuus
 3. Toyota harppoo kohti hiilineutraaliutta
Toyota palvelee

Toyota harppoo kohti hiilineutraaliutta

Toyota Mirai
Uusi polttokennojärjestelmä

Toyota on mukana luomassa vety-yhteiskuntaa ja on kehittänyt uuden polttokennojärjestelmän, jonka moduulien tuotanto aloitetaan vuonna 2022.

 • Teksti: Johanna Lätti
 • Kuvat: Toyota
 • 14.1.2022
 • Toyotan tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta ja tuota tavoitetta kohti edetään nyt isoin harppauksin. Toyotalla kehitetään useita erilaisia sähköistettyjä käyttövoimia ja teknologioita.

  Kehitystyöhön kuuluu olennaisesti myös vedyn hyödyntäminen, sillä sen mahdollisuudet CO₂-päästöjen torjunnassa ovat merkittävät. Toyotan kohdalla vedyn hyödyntäminen tarkoittaa paitsi vetykäyttöisiä henkilöautoja myös edistynyttä polttokennotekniikkaa.

  Polttokennojen kehitystyö tuottaa tulosta

  Toyota aloitti polttokennojen kehitystyön jo vuonna 1992, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että Toyota Mirain polttokennojärjestelmä on paketoitu kompakteihin polttokennomoduuleihin. Uusi polttokennojärjestelmä tarjoaa suurta tehoa aiempaa kompaktimmassa ja kevyemmässä paketissa.

  Polttokennojärjestelmä

  Moduuleja on saatavilla kahdessa kokoonpanomuodossa: kuutiomaisena sekä matalampana, suorakaiteen muotoinen kokoonpanona. Toyota aloittaa moduulien tuotannon Euroopassa tammikuussa 2022.

  Eurooppalaisen vetytalouden kasvu on eräs EU:n Green Deal -sopimuksen avaintekijöistä, kun tavoitteena on saavuttaa nollataso ilmaston lämpenemistä aiheuttavien päästöjen suhteen vuoteen 2050 mennessä. Toyota haluaa omalla osaamisellaan olla mukana tukemassa vety-yhteiskunnan kehittymistä.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua