1. Toyota Way
 2. TOYOTA GAZOO Racing
 3. TGR Driving Experience vie ratatunnelmaan GR Yarisilla
Toyota palvelee

TGR Driving Experience vie ratatunnelmaan GR Yarisilla

TOYOTA GAZOO Racing
TOYOTA GAZOO Racingin Driving Experience -ratatapahtumakonsepti tarjoaa mahdollisuuden päästä päiväksi Toyota GR Yarisin rattiin.
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Juha-Matti Mölsä
 • 13.12.2022
 • Me suomalaiset olemme kuluvalla kaudella päässeet ihastelemaan Kalle Rovanperän voittokiitoa rallin MM-sarjassa. Monia lienee kutkutellut myös ajatus päästä kokemaan kuskinpenkiltä käsin kipakasti kiihtyvän Yarisin voima.

  Toyotan WRC-autoon harvempi pääsee käsiksi, mutta rapsakalla, 261-hevosvoimaisella GR Yarisilla radalle on lupa lähteä. TOYOTA GAZOO Racing nimittäin lanseerasi kuluvan vuoden alussa uuden Driving Experience -ratatapahtumakonseptin, joka suo kaikille innokkaille mahdollisuuden nauttia rata-ajon hurmasta.

  Driving Experiencen päävalmentaja Jarkko Miettisen mukaan toistaiseksi on ennätetty järjestää kymmenkunta suut hymyyn kaartavaa ratapäivää. Ensi vuodelle Miettinen lupailee ratatapahtumien määrän reilua kasvua.

  ”Tänä vuonna olemme järjestäneet ratapäiviä muun muassa Rovaniemellä, Virossa ja Serbiassa. Ensi vuonna laajennamme toimintaa, ja näiden tuttujen paikkojen lisäksi harkitsemme tapahtumien järjestämistä muun muassa Keski- ja Etelä-Suomessa, esimerkiksi Vantaa Circuitissa. Myös Ruotsi on potentiaalinen vaihtoehto. Pyrimme löytämään tapahtumia varten sopivan kiemuraisia ratoja, sillä niissä GR Yarisin ominaisuudet tulevat parhaiten esiin”, Miettinen kertoo.

  ”Mukaan voi lähteä rohkeasti, vaikka aiempaa kokemusta rata-ajosta ei olisikaan. Jokainen osallistuja oppii päivän aikana varmasti jotain uutta ja lähtee radalta parempana kuskina", Driving Experiencen päävalmentaja Jarkko Miettinen kehottaa.
   
  GR Yarisin talvirieha Rovaniemellä

  Tulevan talven järein rata-ajotapahtuma järjestetään Rovaniemellä 27.2.–12.3. Tuolloin TOYOTA GAZOO Racing järjestää Joulupukin kotikaupungissa TGR Winter Driving Experience -tapahtuman. Jokaisena ajopäivänä 16 onnellista kuskia pääsee etsimään GR Yarisin rajoja Arctic Driving Center -testikeskuksen lumisilla radoilla. Ajamisen riemuun tarjotaan mahdollisuus niin yritysryhmille kuin yksittäisille kuluttajillekin.

  Koko päivän tapahtuman järjestäminen Rovaniemellä on hintavaa, mikä väistämättä näkyy myös hinnoittelussa; yhdelle kuskille päivä kustantaa 1450 euroa. Miettinen kuitenkin suunnittelee, että tulevalla kaudella eteläisemmässä Suomessa järjestettäisiin myös puolen päivän mittaisia Driving Challenge -tapahtumia. Edullisempien järjestämiskustannusten ansiosta näihin tapahtumiin pääsee osallistumaan huomattavasti huokeampaan hintaan.

  ”Rovaniemen tapahtumapäivä sisältää teorialuennon, runsaasti ajoharjoittelua ja rata-ajoa TOYOTA GAZOO Racingin GR Yarisilla, taitoajokilpailun sekä lounaan. Myös lentokenttäkuljetukset sisältyvät pakettiin. Jokaisella kuskilla on autossa apurinaan ajo-opettaja, joka antaa ohjeita oman ajamisen kehittämiseen”, Miettinen sanoo.

  Ratapäivän ideana on hauskanpidon ohella kehittää osallistujien ajotaitoja. Miettinen haluaakin painottaa, että Driving Experience on kaiken tasoisille kuljettajille soveltuva ajovalmennustilaisuus. Osallistuja saa itse vapaasti päättää, kuinka paljon tehoja hän GR Yarisista ulosmittaa.

  Jokaiseen tapahtumaan kuuluu aina teoriaosuus, jossa käydään läpi muun muassa ajamisen dynamiikkaa ja fysiikkaa sekä käydään läpi hyvää ajoasentoa ja ratin käsittelyä. Sitten siirrytään käytännön harjoitteisiin. Talvitapahtumassa esimerkiksi treenataan luistoympyrää ja kahdeksikkoa.

  ”Mukaan voi lähteä rohkeasti, vaikka aiempaa kokemusta rata-ajosta ei olisikaan. Jokainen osallistuja oppii päivän aikana varmasti jotain uutta ja lähtee radalta parempana kuskina. Opetamme, miten autolla voidaan ajaa kovaa ja välttää samalla esimerkiksi aliohjaamisen tuomat ongelmat”.

  Driving Experience -tapahtumissa kuskit saavat alleen tehdasvalmisteisen GR Yarisin parhaalla varustelupaketilla eli Racing Packilla varustettuna. 
   
  Korskeimmin varusteltuja GR Yarisia tarjolla

  Driving Experience -tapahtumakonsepti sai alkunsa Miettisen ideasta. TOYOTA GAZOO Racingin kisakuljettaja Takamoto Katsutan henkilökohtaisena valmentajana Miettinen on päässyt tutustumaan japanilaisen pikkusportin hienouksiin. Hän koki, että hauskan ja tehokkaan nelivetoauton tunnelmasta mahdollisimman monen pitäisi päästä nauttimaan.

  Driving Experience -tapahtumissa kuskit saavat alleen tehdasvalmisteisen GR Yarisin parhaalla varustelupaketilla eli Racing Packilla varustettuna. Kattaukseen kuuluvat muun muassa rata-ajoon suunnitellut jarrut ja vahvempi keskipyörästön lukko.

  ”GR Yaris on ennen kaikkea todella hauska auto ajaa! Se kiihtyy kevyenä nelivetoautona upeasti ja moottorin soundi on hieno. Talviolosuhteissa auto päihittää nopeudellaan parhaimmatkin premium-autot. Tehokkaiden jarrujen ansiosta auto myös pysähtyy nopeasti. Autolla on helppo ajaa, sillä sen ajotuntuma on looginen eikä se yliohjaudu liikaa. GR Yarisista löytyy myös käsijarru, joka uupuu monesta uudesta autosta”, Miettinen kehuu.

  Jos rata-ajo tehokkaalla GR Yarisilla kiinnostaa, kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin TOYOTA GAZOO Racingin Driving Experience -sivustolta sekä Facebook- ja Instagram -sivuilta.

  ”Jos jokin asia jää mietityttämään tai haluaa ilmoittautua mukaan tiettyyn tapahtumaan, kannattaa ottaa meihin rohkeasti yhteyttä suomeksi sivuston yhteydenottolomakkeella. Opastamme sitten asiassa eteenpäin. Mukaan voi lähteä niin yksin kuin kaveri- tai yritysporukallakin”, Miettinen neuvoo.

  Jos rata-ajo tehokkaalla GR Yarisilla kiinnostaa, kannattaa tutustua aiheeseen tarkemmin TOYOTA GAZOO Racingin Driving Experience -sivustolta.
 • Toyotan WRC-autoon harvempi pääsee käsiksi, mutta rapsakalla, 261-hevosvoimaisella GR Yarisilla radalle on lupa lähteä. 

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua