1. Toyota Way
 2. TOYOTA GAZOO Racing
 3. Tommi Mäkisestä uusi moottoriurheilun neuvonantaja
Toyota palvelee

Tommi Mäkisestä uusi moottoriurheilun neuvonantaja

TOYOTA GAZOO Racing
Tommi Mäkinen on nimitetty Toyota Motor Corporationin moottoriurheilun neuvonantajaksi tammikuusta 2021 alkaen. Tähtäimessä on aina vain parempien autojen valmistus.
 • Teksti: Pekka Karvinen
 • Kuva: Toyota
 • 1.10.2020
 • Tommi Mäkisen nimityksen takana on se valtava panostus, minkä hän teki Toyotan rallipoluille paluun eteen ennen vuotta 2017. Mäkinen ja hänen tiiminsä (Tommi Mäkinen Racing Oy, TMR) auttoivat Toyotaa kehittämään ja rakentamaan ei pelkästään menestyksekästä WRC-autoa vaan kokonaisen toimivan WRC-tiimin - TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teamin (TGR WRT).

  Toyota on varma Mäkisen kyvyistä ja tietotaidosta etenkin moottoriurheilusta syntyvien GR-mallien, moottoriurheiluaktiviteettien strategiseen suunnitteluun sekä kuljettajalahjakkuuksien kehittämiseen. Tämän lisäksi Tommi Mäkinen Racing Oy:n kehittämä TGR WRT -tiimi sekä WRC-autojen suunnittelu- ja kehitystyö siirtyvät Toyotalle. Vuodesta 2021 eteenpäin WRC-toiminnasta vastaa TOYOTA GAZOO Racing Europe GmbH.

  ”Haluan kiittää Akio Toyodaa sekä luottamuksesta tämän projektin aikana että tuesta tämän huikean matkan aikana. Odotan mielenkiinnolla yhteistyön jatkumista hänen kanssaan Toyotan moottoriurheilun kehittämisen eteen”, toteaa Tommi Mäkinen. ”Minulle on myös tärkeää, että toiminta säilyy Jyväskylässä ja Tallinnassa TOYOTA GAZOO Racing Europen ottaessa tiimin siipiensä suojaan.”

  “Päätöstäni Toyotan paluusta WRC-sarjaan ei olisi tapahtunut ilman henkilökohtaista tapaamista Tommin kanssa. Hänen tuellaan olemme olleet voittoisia WRC:ssä. Hänen ammattitaitonsa on auttanut meitä luomaan GR Yaris -mallin”, kertoo puolestaan Akio Toyoda. ”Hänen nimityksensä ei tule muuttamaan yhtä tosiasiaa: hän toimii jatkossakin ajovalmentajanani. Tommi, ajetaan taas yhdessä!”

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua