1. Toyota Way
 2. Uutiset
 3. Toyota on maailman arvostetuin autobrändi
Toyota palvelee

Toyota on maailman arvostetuin autobrändi

Autobrändit
Toyota on jälleen tutkitusti maailman arvostetuin autobrändi. Taakse jäivät muun muassa saksalaisen ja yhdysvaltalaisen autoteollisuuden ylpeydenaiheet.
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuva: Toyota 
 • 13.12.2023
 • Yhdysvaltalaisen Interbrand-konsulttiyritys listaa vuosittain maailman sata parasta tuotebrändiä. Yritys rankkasi tuoreimmassa Best Global Brands 2023 -tutkimuksessaan Toyotan maailman arvostetuimmaksi autobrändiksi. Toyotan brändiarvoksi Interbrand arvioi noin 64,5 miljardia dollaria. Arvonnousua edellisenä vuonna tehtyyn tutkimukseen nähden kertyi lisää kahdeksan prosenttia.

  Kun kaikkia maailman yritysbrändejä tarkastellaan yhtenä ryhmänä, Toyota sijoittuu kuudenneksi. Toyotaa korkeammalle arvostettiin vain digitaalisuuden aallonharjalla ratsastavat jenkkijätit Apple, Microsoft, Amazon ja Google sekä eteläkorealainen elektroniikkajätti Samsung. 

  Konsulttiyritys Interbrand on tehnyt Best Global Brands -bränditutkimusta vuodesta 1999 lähtien. Interbrand kertoo arvioivansa yrityksiä ja niiden tuotemerkkejä analysoimalla brändituotteiden tai -palveluiden taloudellista suorituskykyä, asiakkaan ostopäätökseen vaikuttavaa brändiarvoa sekä brändin menestysmahdollisuuksia tulevaisuudessa. Hatusta brändiarvoja ei siis heitetä.


 • Best Global Brands -bränditutkimus

  • Konsulttiyritys Interbrand on tehnyt Best Global Brands -bränditutkimusta vuodesta 1999 lähtien.

  • Toyota on pärjännyt Best Global Brands -tutkimuksessa hyvin myös aiemmin. Esimerkiksi 2020-luvulla Toyota on sijoittunut aina maailman seitsemän parhaan brändin joukkoon.

  Lisätietoja Best Global Brands 2023 -tutkimuksesta ja menestyjäbrändeistä voit lukea Interbrandin englanninkielisiltä verkkosivuilta

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua