1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Renkaanvaihdon lykkääminen ei tuo käytännön säästöjä
Toyota palvelee

Renkaanvaihdon lykkääminen ei tuo käytännön säästöjä

Renkaanvaihto

Talvirenkaiden vaihtamiseen kannattaa varautua hyvissä ajoin, sillä etenkin Pohjois-Suomessa niiden aika koittaa lokakuussa. Renkaiden vaihdon voi tilata kätevästi Toyota.fi-verkkosivuilta.

 • Teksti: Juha-Pekka Honkanen
 • Kuva: Toyota
 • 27.9.2022
 • Korjaamopäällikkö Marko Guttorm pohjoissuomalaisen Juhan Auto -ketjun Oulun Toyota-merkkihuollosta on pitänyt kirjaa rengassesongista jo usean vuoden ajan.

  ”Jos pitää päästä autolla liikenteeseen kelissä kuin kelissä, kannattaa olla aikaisin liikkeellä renkaiden vaihdon osalta”, Guttorm neuvoo.

  Juhan Autolla renkanvaihtosesonkiin on varauduttu laittamalla vapaat ajat varattaviksi jo syyskuun alussa. Hän huomauttaa, että yksistään Juhan Auton Oulun rengashotellissa on 700 sarjaa talvirenkaita säilytyksessä, joten ihan lyhyellä varoitusajalla omaa renkaanvaihtoa ei välttämättä saa juuri toivomaansa ajankohtaan.

  ”Itselle paras aika kannattaa varata heti, kun tietää esimerkiksi lähtevänsä syyslomalle pohjoiseen. Ja ne talvikelit tulevat aina, se on varma.”

  Varaa Toyotan sivuilta renkaanvaihdot kätevästi

  Helpoimmalla renkaanvaihdossa pääsee varaamalla ajan suoraan Toyota.fi-sivuilta Toyotan merkkihuollossa tehtynä. Ajanvaraus löytyy Toyota.fi-verkkosivuilla. Palvelu on todella helppokäyttöinen ja vaivaton, täytät vain rekisterinumeron ja postinumerosi. Palvelu ehdottaa sinulle sopivia merkkihuoltoja renkaidesi vaihtoon. 

  Autoosi sopivat renkaat rengasvalitsimella

  Voit valita renkaat Toyotan Rengasvalitsimen avulla. Sen ideana on tarjota asiakkaan autoon juuri sopivat renkaat ja voit ostaa palvelusta renkaat suoraan matkaan mukaan. Rengashinnat sisältävät renkaiden asennuksen ja rengaskierrätysmaksun. 

  Renkaiden kausisäilytyksestäkään ei tarvitse huolehtia, sillä Toyota-huollon Rengashotellipalvelu säilyttää renkaasi asianmukaisissa olosuhteissa. Kauden taas vaihtuessa vaihdamme ne halutessasi autosi alle. Palvelu on helppokäyttöinen, ja sen avulla voit välttää kokonaan renkaiden pyörittelyn itse.

  Sekä renkaiden vaihtoon että ostoon pääset tästä

  Toyota.fi-sivustolta varaat kätevästi ajan renkaidenvaihtoon sekä hankit juuri sinun autoosi sopivat uudet renkaat samalla kertaa.

   

  Syksyinen maantie ei kuluta talvikeliä enempää

  Talvirenkaiden vaihtoa ei kannata lykätä kustannussyillä. Kun lämpötila laskee alle kymmeneen asteeseen, muutaman viikon ajosuorite kuivalla maantiellä ei vaikuta talvirenkaiden kulumiseen.

  ”Samoin jos autoa huolletaan lokakuussa, talvirenkaiden vaihto kannattaa sopia samalle käynnille. Näin säästää omaa aikaansa, kun molemmat asiat tulevat kerralla kuntoon”, Guttorm sanoo.

  Merkkihuolto tuntee parhaiten myös renkaat

  Guttorm suosittelee Toyotan merkkihuoltoa myös aina renkaanvaihdossa. Hän sanoo, että esimerkiksi rengaspaineanturit tulee koodata aina vaihdon yhteydessä, eli käytännössä kertoa autolle renkaiden vaihdosta. Merkkiliikkeen tekemänä päivitys tulee tehtyä kerralla oikein.

  ”Merkkihuolto tuntee myös auton vanteiden täsmälliset kiristysmomentit, ja pultit myös kiristetään momenttiavaimella eikä mutterivääntimellä.”

  Juhan Auton rengashotellipalvelussa renkaanvaihto kestää korkeintaan puoli tuntia, ja se tapahtuu juuri sovittuna aikana ilman odottamista. Kausivaihtojen ja rengashotellin lisäksi Juhan Auto kuten muutkin Toyota-merkkihuollot palvelevat myös rengasliikkeinä.

  ”Meillä saman katon alta löytyy huoltopalvelut, rengaspalvelut, määräaikaiskatsastus, korikorjaamo, fixaamo ja tietysti automyynnin palvelut. Kaikella tällä pyritään tekemään auton omistaminen mahdollisimman helpoksi.”

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje