1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Suomen upeimmat piknikpaikat, listasimme 12 kohdetta
Toyota palvelee

Mistä löydät Suomen upeimmat piknikpaikat? Listasimme 12 ainutlaatuista kohdetta

Automatkakohteet
Kesä houkuttelee viettämään aurinkoisia päiviä ulkona perheen, ystävien tai hyvän kirjan kanssa. Tässä 12 kohdetta, joissa pääset nauttimaan rennon eväsretken ilman ihmismassoja.
 • Teksti: Amanda Soila
 • Kuva: Adobe
 • 2.7.2021
 • Kuva: Amanda Soila
   
  1. Leppoisa rantapäivä Hangossa

  Kesäkaupunki Hangossa on yhteensä 130 kilometriä rantaviivaa, josta 30 kilometriä on hienoa hiekkarantaa ja osa karun kauniita kallioisia poukamia. Kolalahdesta löydät molemmat. Matala ja rauhallinen hiekkaranta Bellevue kylpee auringossa melkein koko päivän, ja vieraita palvelevat kolme uimakoppia ja WC. Ranta jatkuu idän suuntaisesti Neljän Tuulen Tuvalle asti tunnelmallisena hiekka- ja dyynialueena. Täällä kesäistä piknikiä voi nauttia omassa rauhassa ohikulkevia laivoja ihaillen. Auton voi pysäköidä esimerkiksi Casinon läheisyyteen tai Neljän Tuulen Tuvan parkkipaikalle.

  Kuva: Amanda Soila
   
  2. Levähdyshetki Raaseporissa

  Raaseporissa sijaitseva Mustion Linna on yksi Suomen arvokkaimmista kartanoista. Nykyisin kartano toimii museona ja englantilaistyylinen linnanpuisto veistoksineen ja järvineen tarjoaa mainion levähdyspaikan kävijöille. Linnan alueelle on vapaa pääsy, ja mukaan voi ostaa piknik-korin, joka on saatavilla ennakkotilauksesta keväästä syksyyn ravintolan aukioloaikoina. Alueella sijaitsee useampi parkkipaikka, joista puistoaluetta varten kätevin löytyy linnan kupeesta.

  Kuva: Ankkapurha
   
  3. Teollisuushistorian havinaa Kouvolassa

  Kouvolan lähistöllä sijaitsevassa Anjalassa pääsee aikamatkalle Suomen teollisuushistoriaan. Täällä voi ihailla Ankkapurhan näyttävää teollisuusmuseota ja tutustua Alvar Aallon suunnittelemaan asuinalueeseen. Joen toisella puolella levittäytyy Ankkapurhan kulttuuripuisto, jossa vanha viljamakasiini palvelee kävijöitä tunnelmallisena kesäkahvilana. Vapaasti käytössä olevat riippumatot sekä grillipaikka tarjoavat hienon piknikpaikan. Parkkipaikat löytyvät kartanoalueen vierestä.

  Kuva: Edwardina von Boxis

   

  4. Kulttuurimaisemia Helsingissä

  Helsingin Laajasalossa sijaitseva Tullisaaren puistoalue on vehreä keidas meren rannalla, joka on monelle helsinkiläisellekin yllätys. Täältä löytyy 46 hehtaaria vehreää puistomaisemaa, joka pitää sisällään laajan maisemapuutarhan sekä Aino Acktén upean huvilan. Kesäistä piknikpäivää voi nautiskella joko nurmikolla jalopuiden katveessa, rantakallioilla, tai yhdellä monista näköalapaikoista, joita alueelle rakennettiin 1830-luvulla, kun puisto oli kulttuuriväen suosiossa. Nykyään niistä voi ihastella Herttoniemenrannan näyttävää siluettia. Puistoalueen yhteydessä on laaja parkkipaikka, josta pääsee näppärästi eri puolille aluetta.

  Kuva: Visit Oulu
   
  5. Rivieran tunnelmia Kalajoella

  Legenda kertoo, että sauvakävely keksittiin Kalajoen hiekkasärkillä, kun paikallinen hiihtäjä Jussi Kurikkala kesäaikaan treenasi sauvojen kanssa hiekkasärkillä. Nykyään upeiden dyynien halki kulkee näppärä lankkupolku, joka jatkuu sorapolkuna Vihaslahden lintutornille. Näissä merellisissä maisemissa kesäistä piknikiä voi nauttia rantahiekalla tai Vihaslahden nuotiopaikalla, josta löytyy myös kuivakäymälä. Parkkipaikat löytyvät lankkupolun molemmista päistä, ja Vihaslahden tulentekopaikan vierestä.

  Kuva: Hannu Ikonen

   

  6. Porin kaupunkikeidas

  Porin keskustan kupeessa sijaitseva Kirjurinluoto tunnetaan parhaiten Porin Jazzin suurtapahtumapaikkana, mutta tämä vehreä keidas tarjoaa myös huiman määrän kesäistä tekemistä. Perheen pienempiä viihdyttävät Pelle Hermannin leikkipuisto, liikennepuisto sekä luodolla kesää viettävät vuohet, alpakat ja lukuisat lintulajit. Alueella on myös matala, hiekkapohjainen uimaranta, suosittu frisbeegolf-rata ja beachvolley-kentät. Kesäistä piknikpäivää voi viettää rennosti nurmikolla, picnic-pöytien ääressä tai grillipaikalla, joita luodolta löytyy kaksi. Auton saa kätevimmin parkkiin joen toiselle puolelle, esim. Kauppakeskus Puuvillan pysäköintihalliin, tai Porin taidemuseon viereiseen viistoparkkiin.

  Kuva: Visit Lappeenranta
   
  7. Aktiivinen kesäpäivä Saimaalla

  Lappeenrannan Myllysaaressa pääsee nauttimaan leppoisaa kesäpäivää aivan Saimaan rannalla. Kaupungin itäpuolella sijaitseva Myllysaari on itse asiassa pitkä niemi, josta löytyy suosittu virkistys- ja vapaa-ajanviettoalue uimarantoineen, hyppytorneineen, ja beach-volleykenttineen. Löytyypä täältä myös kelkkaliukumäki, parkour-rata ja rantakahvila. Viheralueilla on runsaasti tilaa lekotteluun, ja rantakallioilla piknik-viltin voi levittää luonnonkauniisiin rantamaisemiin. Puiston vieressä on runsaasti pysäköintitilaa.

  Kuva: Vaasa.fi

   

  8. Leikkimielisten kohde Vaasassa

  Onkilahden puisto on vaasalaisten suosima vehreä ulkoilualue, josta löytyy leikkialueita, kuntoiluvälineitä, lentopallotolppia ja trampoliineja. Lasten suosikki on nurmikentän keskellä komeileva leikkilaiva. Puistossa on runsaasti kiintopenkkejä, joilla on mukava nauttia omia eväitä, sekä piknik-käyttöön tarkoitettu grillauspiste. Rannasta löytyy myös huvimaja.

  Auto kannattaa jättää Ratakadun varrella sijaitsevalle parkkipaikalle, josta puistoon on muutaman minuutin kävelymatka.

  Kuva: Tommi Selander
   
  9. Venepiknik Turun Aurajoella

  Turussa voi kokea aivan uudenlaisen piknik -elämyksen. Låna on tuonut Aurajoelle modernit sähkökäyttöiset picnic-veneet, joilla pääsee ihailemaan historiallista kaupunkia joelta käsin. Veneisiin mahtuu kyytiin 2–8 henkeä (myös lemmikit ovat tervetulleita mukaan) ja paatin voi vuokrata 1-3 tunniksi. Kyytiin voi tuoda omat eväät tai purtavaa voi ostaa mukaan Lånan kahvilasta. Veneiden vuokrauspiste löytyy osoitteesta Läntinen Rantakatu 1 ja auton voi jättää parkkiin esim. läheisen Brahenkadun varteen.

  Kuva: Harri Hedman
   
  10. Puutarhatunnelmia Tampereella

  Tampereen ihastuttavin piknik-kohde löytyy muutaman kilometrin päässä keskustasta. Hatanpään arboretumissa pääsee viettämään kesäpäivää vehreän puutarhan ja kukkaloiston keskellä. Arboretumin helmi on ruusutarha, joka sijaitsee Hatanpään kartanorakennuksen eteläpuolella. Piknikviltin voi levittää nurmikentälle, jalopuun katveeseen tai järven rannalle. Arboretumissa on myös kaksi kesäkahvilaa.

  Kuva: Laura Hulanmäki
   
  11. Eväsretki tunturin laella Kuusamossa

  Tästä eivät picnic-maisemat parane! Rukatunturin lähistöllä sijaitsee Konttaisen jyrkkäseinäinen kallioinen vaara, jonne pääsee kiipeämään 2km mittaista rengasreittiä. Polku on jyrkkä mutta huipulta avautuvat maisemat ovat sen arvoiset. Vaaran laella evästauolla voi ihastella alla avautuvaa Konttaisenjärveä, viereistä Rukatunturia tai Pohjois-Kuusamon maisemia. Reitti lähtee Konttaisen pysäköintipaikalta.

  Kuva: Kotka.fi
   
  12. Merellistä tunnelmaa Kotkassa

  Tämä ranta on kokenut todellisen muodonmuutoksen 20 vuodessa. Entinen öljysatama on muutettu vuosien saatossa laajaksi puistoalueeksi, josta löytyy upeiden merimaisemien ja nurmikenttien lisäksi skeittiramppi, parkouralue, mietiskelylabyrintti sekä hauskoja pienoismalleja Itäisen Suomenlahden majakoista. Vuonna 2020 Katariinan Meripuisto sai myös uuden muumileikkipuiston. Puistossa on useita grillein varustettuja piknikpaikkoja, jotka ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Puiston kupeesta löytyy kattava pysäköintialue.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua