1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Toimi näin, jos joudut hirvieläinonnettomuuteen
Toyota palvelee

Toimi näin, jos joudut hirvieläinonnettomuuteen

Toyota Vakuutus
Jos hirvieläinonnettomuus sattuu, on tärkeää toimia onnettomuuden jälkeen oikein, jotta lisävahingot voidaan välttää. 
 • Teksti: Sanna Tapola
 • Kuva: Adobe
 • 25.10.2022
 • Varoita muuta liikennettä, huolehdi loukkaantuneista

  Onnettomuuden jälkeen on ensimmäiseksi varoitettava muuta liikennettä. Laita auton hätävilkut päälle, siirrä auto mahdollisuuksien mukaan tien laitaan ja aseta varoituskolmio noin 200–300 metrin päähän onnettomuuspaikasta.

  Jos onnettomuudessa on loukkaantuneita, huolehdi heistä kykyjesi mukaan.

  Soita hätänumeroon

  Kaikki riista- tai suurpetokolarit on ilmoitettava hätäkeskukseen. Ilmoituksen voi tehdä soittamalla numeroon 112 tai soittamalla hätäpuhelun 112 Suomi -applikaation kautta. Applikaatio kannattaa ladata jo etukäteen puhelimeen, sillä hätäkeskus voi paikantaa sinut nopeasti applikaation avulla.

  Hätäkeskuksen päivystäjä antaa sinulle tarkemmat toimintaohjeet puhelimessa, ja kertoo muun muassa, milloin voit poistua onnettomuuspaikalta. Päivystäjä ottaa myös tarvittaessa yhteyttä suurriista virka-apuryhmään (SRVA), joka huolehtii loukkaantuneen eläimen lopettamisesta tai sen jäljestämisestä.

  Merkitse onnettomuuspaikka

  Merkitse onnettomuuspaikka mieluiten siihen tarkoitetulla riistaonnettomuusmerkillä. Merkin voi tulostaa etukäteen omaan autoon riista.fi-sivuilta ja kiinnittää se tarpeen tullen esimerkiksi puuhun. Jos merkkiä ei ole, onnettomuuspaikan voi merkitä jollain muulla tavalla kuitenkin ympäristö huomioiden.

  Onnettomuuspaikan merkintä helpottaa merkittävästi SRVA-ryhmän työtä, ja näin mahdollisesti loukkaantunut riistaeläin löydetään nopeammin.

   
  Soita If Apuun

  Kun kiireellisemmät tehtävät on suoritettu, voit soittaa If Apuun. Toyota-vakuutettuna saat apua tien päälle vuorokauden ympäri nopeasti verkossa tai puhelimitse numerosta 010 19 18 40. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran, ja avun tarvitsija saa varttitunnissa tiedon siitä, kuinka tilanne ratkaistaan ja mitä seuraavaksi tehdään.

  If Avun numero kannattaa tallentaa jo ennalta omaan puhelimeen.

  Lue lisää: Peuravaara! Liikenteessä säntäilee nyt sarvipäitä

  Toyota Vakuutuksen myöntää If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike, rekisteröity kotipaikka Tukholma, Y-tunnus 1602149-8, PL 4, 00025 IF

   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua