1. Toyota Way
 2. Autot ja varusteet
 3. Missä työkalut ja tuotteet kulkevat kätevästi? Tässä parhaat vinkit pakettiauton valintaan
Toyota palvelee

Missä työkalut ja tuotteet kulkevat kätevästi? Tässä parhaat vinkit pakettiauton valintaan

Toyota Proace
Miten valitaan täydellinen pakettiauto LVI-alalle, catering-yritykselle tai vartiointiliikkeen tarpeisiin?
 • Teksti: Tuomas I. Lehtonen
 • Kuvat: Toyota ja Modul-System Finland
 • 29.3.2021
 • Auto on usein yksityisyrittäjän paras kaveri. Se kuljettaa työkalut, tuotteet ja toimii monesti myös työtilana työkohteessa. Mutta miten löydät juuri omalle yrityksellesi täydellisen auton ja varusteratkaisut?

  Pakettiautoja kalustavan Modul-System Finlandin myyntipäällikkö Lasse Lääperille varusteluratkaisujen kehittäminen Toyotan Proace -pakettiautoihin ja Hiluxeihin on tuttua puuhaa. Lähtökohta onnistumiselle on huolellinen tarvekartoitus.

  ”Yrityksen toimiala ja tarpeet ratkaisevat aina auton koon ja varustevalinnat. Käyttöympäristö, tilantarve, työprosessi sekä kuljetettavat tuotteet ja työkalut vaikuttavat varustelutarpeeseen. Ennen autokauppaan lähtöä kannattaa miettiä, miten autoa arjessa käytetään. Kannattaisiko esimerkiksi hankkia autoon kaksi liukuovea yhden sijaan?”

  Modul-System Finlandin näppärä varusteluratkaisu Toyota Proaceen.

   

  Toimiala vaikuttaa automallin valintaan ja varusteluun

  Lääperin mukaan LVI-yritykset valitsevat usein Proacen pidemmän korimallin yhdellä tai kahdella liukuovella. Läpilastausluukun ansiosta auton sisällä voi kuljettaa jopa 3-metrisiä putkia.

  ”Asennustarvikkeita varten autoon tulee usein laatikollinen hyllystö, jossa on myös avohyllyosa muovilokeroille. Ylimmäksi voidaan asentaa teleskooppihylly pitkien tavaroiden kuljetusta varten. Pienet asennusosat voidaan sijoittaa mukaan otettavaan kahvalliseen pientavarasalkkuun ja putkien taivutukseen sopii taitettava tai ulosvedettävä ruuvipenkki. Tikkaita varten voidaan asentaa kiinnikkeet sisäkattoon tai taakkateline auton katolle.”

  Catering-yrittäjät puolestaan valitsevat Lääperin mukaan usein lyhyen tai keskipitkän Proacen tuplaliukuovilla. Tavaratilasta saadaan hygieeninen ja helposti puhdistettava muovi-alumiini -verhoilulla. Tavaratilaan on myös mahdollista asentaa villa- tai polyuretaanieristys.

  ”Lämpö- ja kylmäkuljetuksiin sopivat lattiakiskoihin kiinnitettävät sähkökäyttöiset laatikot. Niitä varten asennamme tavaratilaan tarvittavat sähkövedot ja varustamme auton tupla-akulla. Auton seinille suosittelisin ylös taittuvia lähettihyllyjä.”

  Laatikollinen hyllystö auttaa pitämään tavarat järjestyksessä.

   

  Sähköjärjestelmällä iso merkitys

  Vartiointi- ja lukkoliikkeiden asennusautot ovat usein Proace City -malleja. Kyydissä kulkee paljon pientä tavaraa, joten myös säilytystilaa käytetään tehokkaasti.

  ”Lattiatasolle suunnitellaan usein syvät vetolaatikostot, jotka avautuvat ovien suuntaan. Laatikostojen päälle asennetaan välipohja, jonka päälle sijoitetaan laatikollisia ja lokerollisia hyllyjä, pakkeja lukkojen osia varten sekä kassakaappeja avainsäilytykseen”, Lääperi summaa.

  Työauton tavaratilaan tarvitaan lähes aina valaistus. Tarjolla on esimerkiksi kattoon kiinnitettäviä, yleisvaloiksi soveltuvia led-kiskoja sekä kohdevaloja. Myös auton ulkopuolelle voidaan asentaa tarvittavat työ- ja vilkkuvalot. Niitä tarvitaan erityisesti asennus- ja huoltoautoihin.

  Muuntuvat kalusteratkaisut kestävät aikaa

  Kun autovalinta on tehty, alkaa tavaratilan varustelu. Modul-System on mallintanut Proace-mallit sekä Hiluxin CAD-ohjelmaansa. Jokaiselle mallille on valmiina useita varusteluvaihtoehtoja. Niiden pohjalta asiakkaalle räätälöidään toiveiden mukainen toteutus.

  ”Kalusteratkaisumme rakentuvat moduuleista, joten kokoonpanoja on helppo myöhemmin muuttaa. Kun auto vaihdetaan uuteen, vanhat kalusteet voidaan siirtää uuteen autoon ja muokata sen tiloihin sopiviksi.”

  Varustelu aloitetaan verhoamalla tavaratilan lattia ja seinät sekä mahdollisesti myös katto.

  ”Verhoilut asennetaan vahvalla liimalla. Säilytysjärjestelmät puolestaan kiinnitetään verhoiluihin patentoimallamme kiskokiinnitysjärjestelmällä, joka pitää kalusteet paikallaan törmäystilanteissakin. Auton koriin ei tarvitse porata yhtään reikää”, Lääperi kertoo.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua