1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Auto päiväksi tai vuodeksi – Listasimme liikkuvuuspalvelut
Toyota palvelee

Auto päiväksi, kuukaudeksi tai yli vuodeksi – Listasimme parhaat liikkuvuuspalvelut

Liikkuvuuspalvelut

Oma auto ei ole ainoa tapa autoilla. Toyota tarjoaa monenlaisia vaihtoehtoja liikkumisen erilaisiin tarpeisiin, kuten muuttoon, kesälomamatkalle tai syksyn loskakelien ajaksi.

 • Teksti: Sami Takala
 • Kuvat: Toyota ja Adobe
 • 4.6.2021
 • Auton ostaminen ei ole kaikille välttämätöntä, vaikka se olisi taloudellisesti mahdollista. Varsinkin suurissa kaupungeissa välimatkat ovat lyhyitä ja julkiset liikenneyhteydet toimivat.

  Monella on silti autolle tilapäistä tarvetta. Tätä kohderyhmää varten markkinoille on tullut uudenlaisia liikkuvuuspalveluja, esimerkiksi yhteiskäyttöautoja, joita kaupunkilaiset jakavat keskenään. Myös kyydinjakopalvelut yleistyvät maailmalla. Niissä ihmiset maksavat autosta vain silloin, kun sitä tarvitsevat.

  Muutos näkyy Suomessakin autoilevien kuluttajien käyttäytymisessä: aiempaa useampi ajattelee, ettei kaikkea tarvitse omistaa. Kiinnostus esimerkiksi yksityisleasingiin kasvaa, sanoo mobilitystä ja markkinoinnista vastaava johtaja Matti Tanninen Toyota Finance Finlandista.

  ”Jotkut eivät halua autoon mitään kytköksiä. Auto on edelleen hyvä tapa liikkua, mutta siihen ei haluta sitoutua enempää kuin on pakko.”

  Kokosimme eri vaihtoehtoja, joilla auto on mahdollista saada käyttöönsä Toyotalta.

  Lyhyelle kesälomamatkalle paras vaihtoehto on vuokra-auto.
   
  Auto päiväksi tai pariksi viikoksi

  Jos autolle on tarvetta lyhyeksi ajaksi tai tietylle tarkkaan määritellylle ajalle, paras vaihtoehto on vuokra-auto. Se sopii esimerkiksi kesälomamatkaa, oman auton huoltoa tai muuttoa varten.

  Toyota-jälleenmyyjien kautta vuokra-auton saa käyttöönsä, vaikka päiväksi tai pariksi viikoksi. Vuokrattavana on laaja mallisto henkilöautoja näppäristä kaupunkiautoista tilaviin perheautoihin, mutta myös Proace-pakettiautoja.

  KINTO Flex on hyvä tapa testata, millaista autoilu on.

   

  Auto kuukaudeksi tai pidemmäksi ajaksi

  Toyota tarjoaa monissa maissa moderneja liikkuvuuspalveluja, joista KINTO Flex on Suomessa uusin. Siinä auton saa käyttöönsä haluamakseen tai määräämättömäksi ajaksi, kuitenkin vähintään kuukaudeksi.

  Autolla saa ajaa siis vaikka kolme, kuusi tai kaksitoista kuukautta – ja pidempäänkin, oman tarpeen mukaan.

  Pelkkä kesäauto KINTO Flex ei ole. Moni palvelun käyttäjistä pyöräilee kesällä ja käyttää autoa pimeinä loskakuukausina. KINTO Flex on myös hyvä tapa testata, millaista autoilu on. Jotkut ovat palvelua kokeiltuaan päätyneet tilaamaan oman auton.

  Auto varataan netistä ja veloitetaan luottokortilta kuukausi kerrallaan samaan tapaan kuin suoratoistopalvelu Netflixin tai Viaplayn tilaus. Uutta palvelua pääsee testaamaan nyt tutustumishintaan. Hinnat alkavat 369 eurosta kuukaudelta.

  Osamaksusopimus helpottaa auton hankintaa, sillä asiakkaan ei tarvitse ottaa sitä varten pankkilainaa eikä käyttää säästössä olevia varojaan.
   
  Auto yli vuodeksi

  Auton hankinta tulee ajankohtaiseksi, jos tietää, että autolle on pysyvää tarvetta tai haluaa vaikuttaa tarkasti siihen, millainen auto on varusteiltaan ja väritykseltään.

  Toyota tarjoaa auton rahoitukseen useita vaihtoehtoja. Yksi toimiva tapa on Toyota Easy -osamaksusopimus, jossa asiakas lyhentää auton hintaa kuukausierällä ja Toyota takaa autolle tietyn hyvityshinnan sopimuskauden päättyessä.

  Osamaksusopimus helpottaa auton hankintaa, sillä asiakkaan ei tarvitse ottaa sitä varten pankkilainaa eikä käyttää säästössä olevia varojaan. Kuukausierän suuruuteen vaikuttavat arvioidut ajokilometrit, eli se pyritään suhteuttamaan auton arvon kehitykseen.

  Halutessaan kuukausierään saa liitettyä Toyotan huolenpitosopimuksen ja vakuutuksen. Sopimuksen päättyessä auton voi palauttaa Toyotalle, lunastaa itselleen tai vaihtaa uuteen autoon, jolloin huomioidaan taattu hyvityshinta.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje