1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Onko sähköauton vakuuttaminen kalliimpaa kuin bensiini- tai dieselkäyttöisen auton?
Toyota palvelee

Onko sähköauton vakuuttaminen kalliimpaa kuin bensiini- tai dieselkäyttöisen auton?

Toyota Vakuutus
Harkitsetko uuden Toyota bZ4X-sähköauton hankintaa ja pohdit, onko Toyota Vakuutus kalliimpi kuin polttomoottoriautossa? Entä millaisia vahinkoja Toyota Vakuutus korvaa, kun kyseessä on sähköauto?
 • Teksti: Sanna Tapola
 • Kuvat: Toyota ja Sam Jamsen
 • 15.6.2022
 • Auton vakuuttaminen arveluttaa usein täyssähköauton hankkimista harkitsevaa. Yksi yleisimmistä huolenaiheista on se, onko sähköauton vakuuttaminen kalliimpaa kuin bensiini- tai dieselkäyttöisen ajoneuvon.

  Ajoneuvovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius vakuuttaa, ettei näin ole. "Sähköauton vakuutuksen hintaan vaikuttavat samat tekijät kuin bensiini- tai dieselkäyttöisessä autossa, eli arvio autolla vuosittain ajettavasta kilometrimäärästä, asuinpaikka sekä vakuutettavan ajoneuvon tiedot. Hinta on siksi henkilökohtainen ja yksilöllinen. Toyota Vakuutuksen hyvä ominaisuus on se, että jos ajat vähemmän, myös vakuutuksen hinta laskee", Roselius kertoo.

  Sähköautojen vakuutusten hintakehitykseen on Roseliuksen mukaan vaikuttanut myös se, että sähköautojen vakuuttamisesta ja vahingoista on saatu viime vuosina lisää tietoa ja autot ovat yhä useammin tavallisempia perheautoja.

  "Kun sähköautojen enemmistö ei enää ole nopeasti kiihtyviä urheiluautoja, myös vahinkojen määrä on viime vuosina laskenut. Se vaikuttaa luonnollisesti myös vakuutuksen hintaa alentavasti."

  Ifin ajoneuvovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius suosittelee uudehkoon sähköautoon Toyota Vakuutuksen täyskaskoa ja oman tarpeen mukaan lasi-, lunastus ja -sijaisautoturvaa.

   

  Toyota Vakuutuksen täyskasko on huoleton valinta

  Millaisia vahinkoja sähköauton vakuutus sitten korvaa? Toyota Vakuutus korvaa autoon kohdistetun ilkivallan, olipa omistajalla suppeampi osakasko tai kattava täyskasko. "Täyskaskon hankkiva saa myös pysäköintiturvan, joka korvaa tuntemattoman ajoneuvon aiheuttamat kolhut pysäköityyn autoon. Tällöin omistajan maksettavaksi jää vain 200 euron omavastuu, eivätkä tästä laske bonuksetkaan", Roselius selventää.

  Jos sähköautoilija kolhii itse Toyotaansa esimerkiksi pysäköidessään autoa, vahinko korvataan, jos omistaja on hankkinut autoonsa täyskaskon. Osakasko ei näitä vahinkoja korvaa. "Siksi suosittelemme uudehkoon sähköautoon Toyota Vakuutuksen täyskaskoa ja oman tarpeen mukaan lasi-, lunastus ja -sijaisautoturvaa. Täyskasko säästää auton omistajan usein monelta murheelta ja korvaa kulut esimerkiksi törmäyksestä, tieltä suistumisesta tai kolarivahingosta, jossa ei pystytä selvittämään, kuka on syyllinen", lisää Roselius.

  Entä sähköauton ajoakku ja sen mahdollinen rikkoutuminen? "Toyota Vakuutus ei ole takuu toimivalle akulle, mutta auton akku korvataan vakuutuksesta muiden osien tapaan, jos se vaurioituu vahinkotilanteessa. Toyota Vakuutus korvaa myös sähköauton latausjohdon, jos se rikkoutuu ennalta-arvaamattomasta ulkoisesta syystä johtuen", Roselius kertoo.

  Kotivakuutus turvaa kotilatausaseman

  Roselius muistuttaa kuitenkin sähköautoilijaa huolehtimaan myös kotivakuutuksesta. "Oma kotilatausasema ei kuulu Toyota Vakuutuksen piiriin, vaan sen vauriot korvataan Ifin laajasta kotivakuutuksesta."

  Kotivakuutus kannattaa luonnollisesti hankkia muistakin syistä. Ja keskittäminen kannattaa myös taloudellisesti, sillä ottamalla useamman vakuutuksen Ifistä, on lisäksi mahdollista saada alennusta vakuutusmaksuihin.

  Toyota Vakuutus ei jätä sähköautoilijaa tien poskeen

  Toyota Vakuutus ei jätä sähköautoilijaa pulaan ajonkaan aikana. Jos sähkö-Toyotaan tulee vika tien päällä, apua on tarjolla vuorokauden ympäri. If Apuun saa yhteyden nopeasti verkossa tai puhelimitse numerosta 010 181 840. Puhelu maksaa tavallisen puhelumaksun verran, ja avun tarvitsija saa varttitunnissa tiedon siitä, kuinka tilanne ratkaistaan. If Avun numero kannattaakin jo ennalta tallentaa puhelimeensa.

  If Avun kautta saa apua myös silloin, kun auto tarvitsee hinausta. Toyota Vakuutus kattaa hinauksen lähimmälle latauspisteelle Suomessa, Pohjoismaissa sekä ETA- ja EU-maissa. Tämä on iso etu muiden tarjoamiin vakuutuksiin verrattuna, ja kun on yhteydessä If Apuun, ei sähköautoilijan tarvitse tehdä edes vahinkoilmoitusta.

  Lue lisää:

  Toyota Vakuutuksen myöntää If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike, rekisteröity kotipaikka Tukholma, Y-tunnus 1602149-8, PL 4, 00025 IF


 • Hyödynnä tarjous nyt!

  Toyota Rahoituskasko 75 €/kk, ilman sijaisautoturvaa, 500 €:n omavastuu

  Toyota Rahoituskasko 90 €/kk, sijaisautoturvalla, 500 €:n omavastuu

  Lisätietoja saat lähimmältä Toyota-jälleenmyyjältä tai puhelimitse Toyota-vakuutuspalvelusta numerosta 010 19 19 70.

  Rahoituskaskossa saat autovakuutuksen rahoitussopimuksen yhteyteen. Rahoituskasko on sinulle valmiiksi paketoitu liikkumisen turva, joka sisältää aina lakisääteisen liikennevakuutuksen ja kattavan kaskovakuutuksen, jota voit halutessasi vielä täydentää lisäturvilla. Maksat Rahoituskaskon suoraan Toyota Rahoitukselle autosi kuukausierän yhteydessä.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua