1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Pienikin kolhu voi vahingoittaa autoa pahasti | Toyota Way
Toyota palvelee

Pienikin kolhu voi vahingoittaa autoa pahasti

Kolarikorjaus

Auton kolarikorjausta tulee harvemmin ajatelleeksi, ennen kuin pelti paukkuu. Nopea ja sujuva korjausprosessi merkkiliikkeessä ja ammattilaisten työn laatu tuovat mielenrauhaa auton omistajalle.

 • Teksti: Anna-Kaisa Mäkinen
 • Kuvat: Toyota
 • 11.3.2024
 • Voisi sattua kelle tahansa: kurvaat kiireellä kaupan parkkihalliin hiukan pitkäksi venyneen työpäivän jälkeen – äkkiä jotain syötävää jälkikasvulle, joiden harrastuskuskaukset jo odottavat. Pakitat puolihuolimattomasti ruutuun ja tulet samalla nirhaisseeksi kunnon naarmun auton takaoveen.

  Auton kolarikorjausta tulee harvemmin ajatelleeksi, ennen kuin vahinko tapahtuu. Useimmiten seurauksena on onneksi vain ikävä lommo tai naarmu, mutta joskus rysähtää kovemminkin. Harmillisessa tilanteessa auttaa, jos sävelet korjauksen suhteen ovat selvät.

  MetroAuton korikorjauksesta vastaava kehityspäällikkö Kai Bruun neuvoo ottamaan yhteyttä ammattilaiseen heti vahingon satuttua. Koulutetut koripuolen asiantuntijat neuvovat, miten asiakkaan kannattaa tilanteessa toimia ja millaisia tarkistuksia autolle olisi hyvä tehdä. Autoilijalle ei välttämättä tule mieleen, että esimerkiksi nykyaikaisen auton herkät tunnistimet tai muut näkymättömissä olevat osat voivat vaurioitua, vaikka ulospäin puskurissa olisikin vain hädin tuskin havaittava naarmu.

  ”Asiakkaan ei tarvitse osata itse arvioida, miten tilanteessa kannattaa toimia. Pienikin kolahdus voi saada asiakkaan pois tolaltaan, ja auton lisäksi huolehdimmekin tarvittavan avun myös autoilijalle. Tarvittaessa autamme hinausauton tilaamisessa”, Bruun kertoo. 

  Maalaus tehdään Toyotan hyväksymillä maaleilla valmistajan ohjeiden mukaan.
   
  Automaaleissa ja maalipinnoissa on eroa

  MetroAuton Toyota-korikorjaamoilla korjataan päivittäin monenlaisia korivaurioita pienistä naarmuista vaativiin ja suuritöisiin korjauksiin. Asiakkaiden autoista huolehtii ammattitaitoinen ja asianmukaisesti koulutettu tiimi, jolla on käytössään uusimmat menetelmät ja laitteistot.

  ”Lähes kaikki korikorjaamon työt vaativat muiden töiden ohella maalipinnan korjausta, ja meiltä löytyy sekin saman katon alta”, Bruun mainitsee. ”Meillä maalaukset tehdään aina Toyotan hyväksymillä maaleilla ja Toyotan kouluttamien maalareiden toimesta valmistajan ohjeiden mukaisesti.”

  Auton korjausta vaativat vauriot voivat harmittaa ja hankaloittaa arkea, kun auto ei olekaan päivittäisessä käytössä. Ensijärkytyksen hälvennyttyä ensimmäinen kysymys yleensä onkin, milloin auto on jälleen kunnossa.

  “Yleensä saamme auton takaisin asiakkaalle parissa kolmessa päivässä vaurion laadusta ja koosta riippuen. Suurin osa korjauksessa tarvittavista osista löytyy Suomen keskusvarastolta, mikä nopeuttaa työn valmistumista”, Bruun kertoo. “Jos vakuutukseen ei kuulu sijaisautoa, meiltä saa vuokrattua menopelin sopuhintaan korjauksen ajaksi.”

  Vakuutusasioista ei tarvitse huolehtia

  Epäonnisen kuskin ei tarvitse murehtia vakuutusasioiden hoitamisesta.

  “Teemme yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. Autamme vahinkoilmoituksen tekemisessä ja lähetämme kustannusarvion suoraan vakuutusyhtiöön.”

  Auton omistajan on hyvä pitää mielessä, että auton korjauspaikkaan voi itse vaikuttaa. Jos vakuutusyhtiö tarjoaa jotain muuta vaihtoehtoa kuin merkkiliikettä, kannattaa aina tiedustella mahdollisuutta korjauttaa auto merkkiliikkeessä. Merkkiliikkeessä auto korjataan aina valmistajan ohjeiden mukaisesti alkuperäisiä varaosia hyödyntäen. 

  Merkkikorjaamossa tunnetaan merkin ja mallin erityispiirteet ja osataan huomioida kaikki, mihin kolarin aiheuttama vaurio vaikuttaa.

   

  Autojen sähkötekniikka vaatii erityisosaamista

  Nykyautot sisältävät paljon erilaista sähkötekniikkaa, tunnistimia ja tutkia, jotka vaativat paitsi vahvaa osaamista, myös merkki- ja mallikohtaista tuntemusta auton parissa työskentelevältä mekaanikolta.

  Bruun kehottaa tuomaan auton matalalla kynnyksellä tarkistettavaksi. Parhaassa tapauksessa autoilija selviää säikähdyksellä, mutta toisinaan pienikin vaurio voi vaikuttaa ajoa avustavien järjestelmien toimintaan ja sitä kautta turvallisuuteen. Bruun lisää, että pelkkä puskurin irrottaminen ja kiinnittäminen vaatii usein järjestelmien kalibroinnin.

  Jatkuva koulutus takaa ammattitaidon

  MetroAuton Toyota-korimekaanikot ovat saaneet perusteellisen Toyota-koulutuksen, jota täydennetään jatkuvasti.

  ”Tämä ala kehittyy jatkuvasti uusien mallien, kehittyvän teknologian ja sähköistymisen myötä. Se edellyttää meiltä kaikilta jatkuvaa oppimista”, Totte Raivisto Toyotan Suomen maahantuonnin jälkimarkkinoinnista kertoo.

  “Harva tietää, että myös tuulilasin vauriot ja uuden lasin valinta voivat vaikuttaa auton toimintaan.”

  Valmistajan määrittämien korjausohjeiden tuntemus ja noudattaminen on äärimmäisen tärkeää.

  ”Korimekaanikon pitää tuntea auton rakenne, turvalaitteiden toiminta ja tuulilasissa oleva tekniikka”, Raivisto toteaa.

  Jatkuva koulutus on kiinteä osa Toyotan korikorjausta.

   

  Ajantasaisin osaaminen

  Valtuutetussa korikorjaamossa autoilija voi luottaa paitsi siihen, että auto korjataan aina alkuperäisillä osilla, niin myös siihen, että mekaanikolla on paras ja ajantasaisin osaaminen Toyotan malleista. Valtuutettuja Toyota-korikorjaamoita on ympäri Suomea yli 40 kappaletta.

  “Ihmisillä saattaa olla käsitys, että kolaroitu auto menettää arvonsa”, Raivisto sanoo. “Merkkikorikorjaamolla tehdyn korjauksen jälkeen auto on yhtä hyvässä kunnossa, kuin ennen vauriota.”

  Merkkikorikorjaamon käyttäminen on siis satsaus myös jälleenmyyntiarvoon.

  “Toyotan korikorjaamolle auto tulee kuin kotiinsa. Siellä se tunnetaan parhaiten, ja lopputulos on sen mukainen.”

  Varaa aika Toyotan vauriotarkastukseen.


 • 5 syytä valita merkkikorikorjaamo

  1. Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilökunta: korimekaanikoilla on erityisosaamista merkin malleista. Tämä takaa korjauksen laadun ja auton alkuperäisten varaosien käytön.

  2. Paras tieto ja osaaminen: merkkikorikorjaamoissa on paras tieto auton turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä. Korimekaanikot tuntevat auton järjestelmät ja teknologian perusteellisesti, mikä takaa auton turvallisuuden.

  3. Valmistajan ohjeiden mukainen korjaus: merkkikorikorjaamot korjaavat autot aina valmistajan ohjeiden mukaisesti alkuperäisiä varaosia hyödyntäen. Tämä takaa, että auto palautetaan alkuperäiseen kuntoonsa ja säilyttää arvonsa.

  4. Yhteistyö vakuutusyhtiöiden kanssa: merkkikorikorjaamot tekevät yhteistyötä kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa ja auttavat asiakasta vahinkoilmoituksen tekemisessä. Asiakkaalla on aina mahdollisuus neuvotella vakuutusyhtiön kanssa korjauksen suorittamispaikasta ja pyytää auton korjaamista merkkikorikorjaamolla.

  5. Satsaus auton jälleenmyyntiarvoon: merkkikorikorjaamolla auto korjataan siten, että se säilyttää arvonsa vauriokorjauksen jälkeen.

  Varaa aika Toyotan vauriotarkastukseen.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje