1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Toyota Vakuutus uudistui sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi
Toyota palvelee

Toyota Vakuutus uudistui sähköautoilijoiden tarpeisiin sopivaksi

Toyota Vakuutus
If kysyi asiakkailta, millaisia huolenaiheita heillä on sähköautoiluun liittyen ja uudisti Toyota Vakuutuksen sopimaan aiempaa paremmin sähköautoilijoiden tarpeisiin.
 • Teskti: Sanna Tapola
 • Kuvat: iStock ja Sam Jamsem
 • 3.8.2022
 • Ifin teettämän tutkimuksen*) mukaan kuluttajien kiinnostus sähköautoiluun on kasvussa. Hybridi- ja täyssähköautojen osuus kotitalouksissa pääasiallisesti käytössä olevista autoista on tänä vuonna 8,3 prosenttia. Erityisesti polttoaineen hinnan nousu on vaikuttanut sähköautojen kysyntään.

  Hinaus korvataan, jos sähkö loppuu kesken ajon

  Tutkimuksesta selvisi myös, että eniten asiakkaita pohdituttaa sähköauton hankinnassa sähkön loppuminen matkan aikana ja latausmahdollisuuksien vähäisyys pidemmillä ajomatkoilla. Tähän huoleen If vastasi laajentamalla kaskovakuutuksia niin, että myös auton hinaus korvataan, jos lataussähkö loppuu kesken matkan.

  "Toyota Vakuutuksen ostaneelle täyssähköautoilijalle korvataan hinaus lähimmälle latauspisteelle Suomessa, Pohjoismaissa sekä ETA- ja EU-maissa", kertoo Key Account & Development Manager Markus Routasalo Ifistä ja jatkaa:

  "Nykyisin sähköauton akun saa ladattua suhteellisen nopeasti lyhyenkin pysähdyksen aikana. Esimerkiksi Toyota bZ4X:n saa ladattua jo puolessa tunnissa pikalatausasemalla 80 prosentin varaustasoon."

  Routasalo neuvoo Toyota Vakuutuksen hankkineita ottamaan yhteyttä If Apuun, jos sähkö loppuu kesken ajon tai joutuu muuten pulaan tien päällä. If Apuun saa yhteyden 24/7 verkossa tai puhelimitse 010 19 18 40.

  Key Account & Development Manager Markus Routasalo Ifistä
  "Toyota Vakuutuksen ostaneelle täyssähköautoilijalle korvataan hinaus lähimmälle latauspisteelle Suomessa, Pohjoismaissa sekä ETA- ja EU-maissa", kertoo Key Account & Development Manager Markus Routasalo Ifistä.
   
  Ajoakku ja latausjohto lisättiin kaskovakuutukseen

  Ifin tutkimuksesta kävi ilmi myös, että asiakkaat ovat huolissaan ajoakuista ja niiden lataamisesta. Tähänkin huoleen Ifissä on pyritty etsimään ratkaisua.

  "Lisäsimme ajoakun ja latausjohdon Toyotan kaskovakuutuksiin eli niiden vahingot korvataan jatkossa vahinkotilanteissa muiden autonosien tapaan", Routasalo kertoo.

  Kotilatausasema sen sijaan ei kuulu Toyota Vakuutuksen piiriin, vaan sen vauriot on mahdollista korvata Ifin laajasta kotivakuutuksesta.

  "Vakuutusten keskittäminen on myös taloudellisesti kannattavaa. Jos Toyota Vakuutuksen hankkinut ottaa myös kotivakuutuksen Ifistä, pääsee hän mukaan If Etuohjelmaan ja saa alennusta kotivakuutuksen maksuista."

  Eläimiin törmääminen ja ulosajot huolettavat eniten autoilijoita

  Millaiset muut vahingot asiakkaita huolestuttavat? Tutkimuksen mukaan yli puolet autoilijoista on huolissaan hirvi- ja peurakolareista sekä vakavimmista törmäyksistä ja ulosajoista. Joka kolmas kyselyyn vastannut oli lisäksi huolissaan autonsa vikaantumisesta tai rikkoutumisesta.

  Toyota Vakuutus korvaa vahingot, jos autoilija törmää mihin tahansa eläimeen. Henkilö- ja eläinkolariturva sisältyvät sekä Toyota Vakuutuksen osakaskoon että laajempaan täyskaskovakuutukseen.

  Korjaukset tehdään uusimman teknologian tuntevassa Toyota-korjaamossa

  Jos vahinko sattuu, Toyota Vakuutuksen sähköautoonsa hankkinut voi olla varma, että ajopelin jälleenmyyntiarvosta ja turvallisuudesta pidetään hyvää huolta. Autot nimittäin korjataan aina Toyota-korjaamossa, jossa noudatetaan korkeita laatu- ja työturvallisuusstandardeja. Lisäksi korjaamot ovat sitoutuneet kestävän kehityksen periaatteisiin.

  "Vahinkotilanteessa sähköauton korjaa koulutettu ja uusimman teknologian tunteva Toyota-mekaanikko ja korjauksessa käytetään vain Toyotan alkuperäisiä varaosia", lisää Routasalo.

  Joka kolmas sähköautoilija Suomessa valitsee Ifin

  Pohjoismaisena vakuutusyhtiönä Ifillä on kokemusta sekä sähköautojen vakuuttamisesta että riskeistä jo 15 vuoden ajalta. If on vakuuttanut yli 100 000 sähköautoa Pohjoismaissa, ja tällä hetkellä yli kolmannes suomalaisista sähköautoilijoista valitsee Ifin autovakuutuksen.

  Lue lisää Toyota Vakuutuksesta:

  *) Ifin kyselytutkimuksen on toteuttanut YouGov Finland. Tutkimuksessa haastateltiin suomalaista aikuisväestöä autoihin ja niiden käyttövoimaan liittyen helmikuussa 2022. Vastaavat kyselyt vastaavilla otoksilla on toteutettu myös vuosina 2021 ja 2020 ja tuloksia on soveltuvin osin verrattu näihin tutkimuksiin.

  Toyota Vakuutuksen myöntää If Vahinkovakuutus Oyj, Suomen sivuliike, rekisteröity kotipaikka Tukholma, Y-tunnus 1602149-8, PL 4, 00025 IF.

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua