Toyota FCV

Vetykäyttöinen konseptiautomme

Jos kertoisimme sinulle, että voit kohta ajaa melko tavalliselta näyttävällä neliovisella autolla, jonka toimintamatka on yli 500 kilometriä, sisätilat ovat mukavat neljälle henkilölle ja jonka voi tankata kolmessa minuutissa, saattaisit sanoa: ”Mitä sitten!”. Asia muuttuukin mielenkiintoiseksi, kun kerromme, että auto on vetykäyttöinen ja sen ainoa päästö on puhdasta vettä. Mallin nimi on FCV.

Muotoilussa vihjausta

Sähkönsininen FCV on uraauurtava vetykäyttöinen polttokennokonseptimme, jonka muotoilu antaa vihjettä siitä, kuinka rohkean innovatiivinen tämä auto on.

Kun uskalias keulan ilme korostaa ilmanottoaukkoja, sulavalinjainen kylkimuotoilu ilmaisee puolestaan ilman muuntimista vedeksi. Sivuovien muodoissa sekä polttoainetankin korkissa on nähtävissä aallon piirteitä. Kokonaisuus täydentyy peräosan katamaraanin linjoja muistuttavalla toteutuksella.

/
Sydämeltään hybridi

FCV:n teknisessä toteutuksessa hyödynnetään nykyisten Toyota-hybridimallien komponentteja. Konseptimallissa nämä osat yhdistyvät polttokennoon, joka tekee sähköä vedystä ja ilman sisältämästä hapesta. Järjestelmän tehokas jännitteen muunnin kasvattaa polttokennon tuottamaa jännitettä siten, että sähkömoottori tarjoaa tarvittaessa voimakkaan kiihtyvyyden ja FCV:n suorituskyky on auton järkevällä kokonaishinnalla riittävä.

/
Toyota FCV concept