Itselataava hybridi

Toyotan itselataava hybridi on vaivattomin valinta

Kaikki Toyotan hybridit ovat itselataavia hybridejä; kuljettajan ei tarvitse tehdä mitään toimenpiteitä akun varauksen tai sähkön riittävyyden suhteen. Riittää, kun nauttii automaattivaihteiston vaivattomuudesta ja tankkaa autonsa normaaliin tapaan huoltoasemalla.

Itselataava täyshybridi lataa ajoneuvon akun jarrutusenergian talteenoton sekä polttomoottorienergian avulla ajon aikana. Itselataavaa hybridiä ei siis tarvitse erikseen ladata pistokkeesta. Monet kuljettajat arvostavat juuri tätä itselataavan hybridin tarjoamaa vaivattomuutta.

Itselataavia hybridejä kutsutaan myös nimellä täyshybridi. Nimi kertoo tässäkin tapauksessa sen, että auto osaa itsenäisesti valvoa ja huolehtia polttomoottorin, sähkömoottorin ja akun saumattomasta yhteistoiminnasta. Sinun tehtäväsi on nauttia ajamisesta. Täyshybridi on Toyotan termi ja nimi erottaa kuvaavasti Toyotan mikrohybrideistä tai kevythybrideistä.

Itselataava hybridiauto
Kaksi moottoria, poltto- ja sähkömoottori
Kaupunkiajossa hybridi on parhaimmillaan
Yli puolet taajama-ajosta sähköllä
Hybridisanasto

Jarrutusenergian talteenotto

Itselataavan hybridin ohjausyksikkö tarkkailee ajotilannetta jatkuvasti ja muuttaa jarrutettaessa sähkömoottorin generaattoriksi, joka ottaa talteen liike-energian ja varastoi sen akkuun.

Kevythybridi

Kevythybridit ovat autoja, joissa polttomoottorin rinnalla toimii erillinen pienehkö sähkömoottori. Erona Toyotan ratkaisuun kevythybrideissä sähkömoottori toimii vain avustavana voimana. Se voi olla käytössä vain joitakin sekunteja eikä se voi pääsääntöisesti kuljettaa autoa. Kevythybridillä saavutettavat polttoaine- ja ympäristöedut ovat pienempiä kuin itselataavilla täyshybrideillä.

Mikrohybridi

Jotkut valmistajat kutsuvat pysäytys-käynnistysautomatiikalla ja jarrutusenergian talteenotolla varustettuja ajoneuvojaan mikrohybrideiksi. Ne eivät kuitenkaan ole varsinaisia hybridiajoneuvoja.

Stop&Start

Järjestelmä, joka sammuttaa auton pysähdyttäessä ja käynnistää sen uudelleen kytkinpolkimen alas painamisen yhteydessä. Säästää hieman polttoainetta erityisesti kaupunkiajossa. Toyotan hybridijärjestelmässä Stop&Start-automatiikka on aina vakiona.

Täyshybridi

Toyota on käyttänyt ilmaisua täyshybridi korostaakseen polttomoottorin, sähkömoottorin ja akkujen saumatonta yhteistyötä. Täyshybridi ei siis vaadi kuljettajalta mitään toimenpiteitä latauksen ja riittävän sähkövarauksen ylläpitämiseksi. Auton elektroniikka pitää siitä automaattisesti huolen. Toyota-täyshybridit ovat itselaatavia. Niillä ajaminen on kuin millä tahansa muullakin polttoaineella tankattavalla automaattivaihteisella autolla ajaminen.

Lue lisää hybrideistä

Pistokehybridi on osa Toyotan laajaa hybridiperhettä Pistokehybridi on osa Toyotan laajaa hybridiperhettä Pistokehybridin akku voidaan ladata suoraan normaalista pistorasiasta, mutta auto voi myös liikkua hybridin tavoin polttomoottorin ja sähkömoottorin saumattomalla yhteistyöllä. Toyotalla on tärkeä rooli kasvihuoneilmiön torjunnassa Toyotalla on tärkeä rooli kasvihuoneilmiön torjunnassa Autoteollisuus kehittää aktiivisesti uusia vähäpäästöisempiä autoja, joilla niiden ympäristövaikutuksia vähennetään. Toyota on tässä kehityksessä aktiivinen ja erityisesti hybriditekniikan kehittämisessä se on ollut edelläkävijä. Tietoa hybrideistä Tietoa hybrideistä Toyotan hybridimallisto on Suomen suosituin. Näiltä sivuilta löydät vastauksia kysymyksiin hybridillä ajamisesta, omistamisesta, tekniikasta sekä Toyotan ympäristöajattelusta. Hybridiautot Suomessa. Toyota ehdoton edelläkävijä. Hybridiautot Suomessa. Toyota ehdoton edelläkävijä. Hybridiautojen yleistyminen on ollut hyvin nopeaa Suomessa. Vuonna 2018 hybridiautoja oli liikenteessä lähes 30 000. Toyota on ylivoimaisesti suosituin hybridimerkki. Suomessa on tällä hetkellä 25 000 rekisteröityä Toyota-hybridiä.