Toyotan vetykäyttöinen polttokennoauto

Auto, jonka päästöt ovat puhtaita vesipisaroita

Vuonna 2014 esitelty ensimmäisen sukupolven Toyota Mirai todisti vedyn olevan varteenotettava vaihtoehto matkalla kohti puhdasta ja kestävää tulevaisuutta. Sen toimintamatka ja tankkausaika olivat yhtäläiset perinteisen polttomoottoriauton kanssa, päästöjen ollessa puhdasta vettä. Konseptimallin pohjalta kehitetty toisen sukupolven Mirai edustaa valtavaa kehitysaskelta polttokennoautojen kehittelyssä ja matkalla kohti vetyyn perustuvaa, päästötöntä yhteiskuntaa. Elegantti, mutta urheilullinen toisen sukupolven Mirai tarjoaa jopa 650 kilometrin toimintamatkan sen päästöjen ollessa puhdasta vettä.

Seuraava askel matkallamme kohti päästötöntä autoilua

Vetykäyttöisessä polttokennoautossa kolmikerroksisiin vetysäiliöihin varastoitu vety muuntuu polttokennoissa tapahtuvan kemiallisen reaktion seurauksena sähköksi, jota käytetään auton liikuttamiseen. Auton tankkaaminen vie vain muutaman minuutin, ja kuljettajalle se tarjoaa kaikkea sitä, mitä seuraavan sukupolven autolta voi odottaa: erottuvan ja tyylikkään ulkoasun, ajamisen nautintoa, erinomaisen käsiteltävyyden ja sähkömoottorin tuottaman voimakkaan, mutta hiljaisen kiihtyvyyden.

Tutustu Toyota Miraihin

/
Puhdasta ja turvallista energiaa

Tarvitsemme uuden, kestävän energianlähteen fossiilisten polttoaineiden tilalle. Vetyä voidaan tuottaa puhtaasti useilla eri tavoilla, kuten aurinko- ja tuulienergian avulla, ja lisäksi sitä saadaan sivutuotteena esim. jätevesien käsittelyn yhteydessä. Tiivistetyn vedyn energiatiheys on suuri, ja sitä on myös verrattain helppoa säilyttää ja kuljettaa. Ja mikä parasta: ainoa sivutuote on vesi.

Euroopanlaajuinen hanke kattavan vedynjakeluverkoston luomiseksi on käynnissä. Noin 200 tankkausasemaa on jo avattu, ja uusia vetytankkausasemia avataan joka vuosi. Vetyauton tankkaaminen on yhtä nopeaa ja vaivatonta kuin tavanomaisen polttomoottoriauton tankkaaminen.

/
Vetyyn perustuva yhteiskunta
/

Mirain kaltaiset polttokennoautot ovat vasta alku matkallamme. Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta vety on ratkaisevassa asemassa etsittäessä uusia energianlähteitä niin liikkumiseen kuin yhteiskuntaan laajemminkin. Itse asiassa, vuoteen 2050 mennessä vetyenergialla saatetaan vastata jopa viidennekseen kaikesta energiantarpeesta. Me Toyotalla työskentelemme väsymättä saavuttaaksemme visiomme vetyyn perustuvasta päästöttömästä yhteiskunnasta.

Vetyä hyödynnetään jo niin maalla kuin merelläkin mm. polttokennotrukeissa, raskaassa kalustossa, SORA-polttokennobussissa sekä maailman merillä seilaavalla ainutlaatuisella Energy Observer -aluksella, joka tuottaa oman energiansa. Lisäksi Japanissa tarunhohtoisen Fuji-tulivuoren kupeeseen nousee tulevaisuuden älykaupunki Woven City, jonka energianlähteenä toimivat vetykäytöiset polttokennot.

Lue lisää vedystä

Lue lisää sähköistymisestä

Yaris Cross Business Yaris Cross Business Täysin uusi Yaris Cross yhdistää kompaktin hybridiauton ja katumaasturin parhaat puolet ainutlaatuisella tavalla. Sen näyttävä muotoilu ja korkea istuma-asento tarjoavat sinulle kaikki katumaasturin mukavuudet, mutta kompaktien mittasuhteidensa ansiosta se on ketterä pyöriteltävä myös kaupungissa. Toyota bZ Toyota bZ Tervetuloa inspiroitumaan kanssamme. Haluamme esitellä sinulle paljon uutta ja yhden uuden nimen: Toyota bZ. Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven täyssähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Oletko mukana? Toyotan hyötyajoneuvot Toyotan hyötyajoneuvot Työ ei ole koskaan vain työtä. Se on luottamuksen rakentamista. Aikataulujen ja lupausten pitämistä. Odotusten ylittämistä. Kun työkaverinasi on Toyotan hyötyajoneuvo, voit keskittyä töihisi täysillä. GR 86 - tarina jatkuu GR 86 - tarina jatkuu Saammeko esitellä: kolmas GR-mallimme. Uuden, aiempaakin voimakkaamman GR 86 -mallin hienostunut muotoilu ja huippuluokan käsiteltävyys tarjoavat sitä ajamisen hauskuutta, josta jo mallin edeltäjä tunnetaan – ja vielä paljon enemmän.