Toyotan sähköautot

Sähköautoilun edut

Sähköauto nostaa ajamisen mukavuuden ja nautinnon uudelle tasolle. Sähkömoottori tuottaa äänetöntä ja hienostunutta voimaa, ja lisäksi moottorin tarjoama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta auto kiihtyy rivakasti.

Monissa suurissa Euroopan kaupungeissa on jo otettu käyttöön erilaisia rajoituksia päästöjen hillitsemiseksi. Sähköautolla voit ajaa myös tällaisilla alueilla.

Ympäristöystävällistä autoilua

Sähköautot toimivat ilman fossiilisia polttoaineita eivätkä ne tuota lainkaan lähipäästöjä - ei hiilidioksidipäästöjä tai haitallisia typen oksideja. Niillä voikin autoilla myös sellaisilla eurooppalaisten suurkaupunkien alueilla, joilla ajamista on päästöjen vuoksi rajoitettu. Sähköautoilu tekee kaupungeistamme puhtaampia ja miellyttävämpiä paikkoja kaikille paremman ilmanlaadun kautta.

Hiilidioksidipäästöjä nolla
Sähköistä ajoa

Sähköautoilu on myös hauskaa! Sähkömoottorin tuottama voima ja vääntö ovat välittömästi käytössäsi, minkä ansiosta kiihdyttäminen on vaivatonta ja ripeää. Autossa ei ole lainkaan polttomoottoria, ja auton akusto on sijoiteltu niin, että auton painopiste on matalalla, mikä lisää ajamisen nautinnollisuutta. Lisäksi sähköauto tarjoaa miellyttävän ja hiljaisen ajokokemuksen.

/
Edulliset käyttökustannukset

Paitsi että sähköautolla ajaminen on hauskaa, säästät selvää rahaa mm. alhaisemman ajoneuvoveron ansiosta. Useissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erilaisilla tuilla. Lisäksi sähköauton huoltokulut ovat tavanmoaisia autoja edullisemmat, sillä kuluvia osia on vähemmän. Voit myös heittää hyvästit öljynvaihdoille!

Edulliset käyttökustannukset
Pidä akut ladattuina

Toyotan sähköauton lataaminen on helppoa ja vaivatonta, lataatpa autoasi kotona, työpaikallasi tai yleisestä sähköauton latauspisteestä.

/
Pikalataus Pikalatausasemia löytyy niin suurimmista kaupungeista kuin monilta huoltoasemiltakin.
Käytettäessä 100 kW:n pikalatausasemaa voidaan 50 kWh:n akusto ladata tyhjästä 80 % varaustasoon noin 30 minuutissa, 75 kWh:n vastaava latausaika on n. 45 minuuttia.
/
Julkiset- ja kotilatausasemat Monet kauppakeskukset tarjoavat asiakkaiden käyttöön AC-latausasemia, ja lataaminen tällaisen ulkoisen vaihtovirtalatausaseman kautta on selkeästi nopeampaa kuin esim. pistorasiasta lataaminen kotioloissa. Toyota on tuonut myyntiin omat, sen tiukat laatuvaatimukset täyttävät kotiasennettavat latausasemat sähköautoja varten. Voit ostaa latausaseman autokaupan yhteydessä lisävarusteena avaimet käteen -periaatteella.
Toyota Proace EV 50 kWh -mallin lataus kestää noin 4,75 tuntia 11 kW AC-latausasemalla.*.
/
Lataaminen kotona Sähköauton tai ladattavan hybridin lataaminen onnistuu kotioloissa myös ilman varsinaista kotilatausasemaa auton mukana tulevalla tilapäislatauslaitteella (virta 8A, jännite 230V, teho 1.8kW), mutta emme suosittele jatkuvaa lataamista kotipistorasiasta. Tutustu Toyotan avaimet käteen -periaatteella myytäviin laadukkaisiin kotilatausasemiin.
Toyota Proace EV 50 kWh -mallin lataus kestää noin 20-28 tuntia kotipistorasiasta ladattaessa.75 kWh akun lataus kestää n. 40-42 tuntia*.

*Todellinen latausaika vaihtelee paikallisten olosuhteiden mukaan

Toyotan latausverkosto
/

Toyotan latausverkko antaa pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkostoista. Voit etsiä latausasemia ja katsoa kunkin latausaseman tiedot, kuten käytettävyyden, latausnopeuden ja pistoketyypit reaaliajassa.

Tilauksen yhteydessä näet lisäksi lataushinnat, voit avata latausaseman lukituksen sovelluksellasi tai RFID-kortillasi ja käynnistää latausistunnon. Saat kuukausilaskun kaikista latausistunnoista kunkin kuukauden lopussa. Voimme käyttää ulkopuolisia kumppaneita tämän palvelun tarjoamiseksi. Jotkin henkilötiedot, kuten VIN-numero (ajoneuvotunnus), käyttäjätunnus, sopimuksen tunnus ja alkamispäivä, siirretään kumppaneillemme.

Toyotan latausverkko tarjotaan yhteistyössä teknisten kumppaneidemme kanssa, ja siihen sovelletaan lisäehtoja ja tietosuojailmoitusta. www.Toyota-Charging-Network.eu

Sähköajokantama
Voinko luottaa luvattuun sähköajokantamaan?

Ilmoittamamme sähköajokantamat on mitattu WLTP-syklillä, jonka tavoitteena on kuvata aiempaa NEDC-mittaustapaa tarkemmin todellista toimintamatkaa.

Mitkä asiat vaikuttavat sähköajokantaman pituuteen?

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, mm. kuljettajan ajotapa, vauhti, kiihdytykset, maasto, vallitseva lämpötila, ilmastoinnin tai lämmityksen käyttö ja auton kuorman paino vaikuttavat auton toimintamatkaan.

Kuinka pitkälle voin ajaa sähköautollani?

Voit tarkastella jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristoon sijoitetulta TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä. Autosi ilmoittama sähköajokantama perustuu ajohistoriaasi, akuston latausasteeseen sekä ajo-olosuhteisiin ja päivittyy reaaliajassa.

Miten voin maksimoida sähköajokantaman pituuden?

Kuten tavanomaisenkin auton kohdalla, voit vaikuttaa sähköajokantaman pituuteen mm. ilmastoinnin käyttöä säätelemällä ja keventämällä ajoneuvosi kuormaa.

o Hyödynnä ajoneuvosi mittaristo: seuraa, kuinka paljon energiaa käytät ja pienennä kulutusta pienillä ajotavan muutoksilla.
o Hyödynnä Eco-ajotila: hiukan vähemmän tehoa, mutta pidempi toimintamatka.
o Aseta vaihteenvalitsin B-asentoon: B viittaa jarrutukseen (Braking). Kun ajat B-vaihteella, autosi kerää erityisen paljon jarrutusenergiaa talteen hidastamalla voimakkaasti, kun nostat jalan kaasupolkimelta.
o Lämmitä tai jäähdytä matkustamo jo ennen lähtöä: lämmitykseen tai jäähdytykseen hyödynnetään silloin esim. kotilatausasemastasi saatavaa sähköä.

Sähköajokantama
Aina ajan tasalla

Sähköautosi tarjoaa sinulle paljon informaatiota. Voit mm. tarkastella kulutusta ja jäljellä olevaa sähköajokantamaa mittaristosi TFT-näytöltä tai multimedialaitteen näytöltä.

/

Usein kysyttyjä kysymyksiä sähköautoista

Onko sähköautolla ajaminen taloudellista?

Kun hyödynnät Eco-ajotilaa, minimoit energiankulutuksen ja maksimoit sähköajokantaman.
Eco-ajotilassa sähkömoottori antaa hiukan vähemmän energiaa eikä autosi reagoi niin herkästi kaasupolkimen painalluksiin. Hyödynnä Eco-ajotilaa etenkin kaupunkiajossa, jossa ajetaan alhaisemmilla nopeuksilla eikä tehoja tarvita niin paljon.
Ehjät ja hyväkuntoiset renkaat eivät ole pelkästään turvallisuustekijä, vaan niillä on vaikutusta myös sähköautosi energiankulutukseen ja tehokkutteen.

Mitkä sähköauton osat kaipaavat säännöllistä huoltoa?

Kuten tavanomaistenkin autojen kohdalla, myös sähköautossa on kuluvia osia - kuten pyyhkijät, jotka täytyy aika ajoin vaihtaa. Lisäksi sähköauton jäähdytysneste on vaihdettava säännöllisesti, jotta akusto pysyy kunnossa.

Kuinka paljon sähköauton lataaminen maksaa?

Sähkö hinnoitellaan kilowattituntien perusteella, ja maksamasi hinta riippuu siitä, paljonko sähkö maksaa alueellasi. Arvioidaksesi lataamisen kustannukset, kerro sähkön kilowattitunnin hinta autosi akun koolla.

Miten voin ladata sähköautoani, jos minulla ei ole kotilatausasemaa?

Taloyhtiöt: monet taloyhtiöt tarjoavat latausaseman asukkaiden käyttöön.
Julkiset latausasemat: latausasemaverkosto kasvaa jatkuvasti. Mm. monet kauppakeskukset tarjoavat maksuttomia latausasemia asiakkaiden käyttöön.
Työpaikat: yhä useampi työpaikka tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden ladata sähköautoa työpäivän aikana.

Säilyttääkö sähköautoni akku tehonsa?

Valitettavasti kaikkien akkujen teho heikkenee jonkin verran ajan kuluessa. Sähköautoissa akun tehon heikkeneminen on kuitenkin hyvin pientä.

Onko sähköauto kalliimpi kuin tavanomainen auto?

Sähköautojen hankintahinta on usein tavanomaisen auton hankintahintaa korkeampi, mutta alhaisten käyttökustannusten ja veroetujen vuoksi kokonaiskustannukset ovat usein jopa tavanomaista autoa edullisemmat. Monissa maissa, myös Suomessa, valtio tukee sähköauton hankintaa erityisellä tuella.

Onko kaikissa sähköautoissa samanlaiset latauspistokkeet?

Auton ja latausaseman liitännän voi tehdä eri tyyppisillä kaapeleilla ja pistokkeilla. Valinta tehdään yleensä sähkövirran tyypin (vaihto- tai tasavirta) ja alueen perusteella. Euroopassa ja kaikkien Euroopassa myytyjen Toyota-mallien standardi on seuraava:

» vaihtovirralle Mennekes-pistoke (Type 2)
» sekä vaihto- että tasavirralle CCS2- pistoke

Lue lisää Toyotan sähköautoista

Toyota Easy Yksityisleasing - usein kysyttyä Toyota Easy Yksityisleasing - usein kysyttyä Tutustu yleisimpiin aihepiireihin, joista saamme kysymyksiä. Jos nämä vastaukset eivät täytä tiedonjanoasi, ole yhteydessä Toyota Rahoituksen asiakaspalveluun. Täysin uusi crossover Aygo X Täysin uusi crossover Aygo X Täysin uusi Toyota Aygo X on uniikki crossover-malli, joka tuo säpinää kompaktien crossoverien luokkaan. Toyota bZ Toyota bZ Tervetuloa inspiroitumaan kanssamme. Haluamme esitellä sinulle paljon uutta ja yhden uuden nimen: Toyota bZ. Toyota bZ, “beyond Zero” kertoo Toyotan sitoutumisesta hiilineutraaliin liikkumiseen – ja paljon enemmän. Aloitamme uuden, jännittävän aikakauden esitellessämme sarjan uuden sukupolven täyssähköautoja, jotka matkaavat vielä nollapäästöjäkin pidemmälle. Oletko mukana? Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Laske Toyota Easy Osamaksu -kuukausierä haluamallesi Toyota-mallille. Helppokäyttöisellä laskurilla löydät itsellesi sopivan kuukausierän ja siihen sopivan Toyota-mallin.