1. Toyota Way
 2. Vinkit ja palvelut
 3. Toyota Corollan vahingosta tulikin positiivinen kokemus
Toyota palvelee

Toyota Corollan vahingosta tulikin positiivinen kokemus

Toyota Vakuutus
Anssi kolhi Toyota Corolla Hybridin automarketin oviaukossa, mutta Toyota Vakuutuksen tarjoaman Ifin sujuva vahingonkorvausprosessi helpotti harmitusta.  
 • Teksti: Sanna Tapola
 • Kuva: Toyota
 • 23.5.2023
 • Ruskolaisen Anssin Toyota Corolla Hybrid koki kovia paikallisen automarketin parkkihallissa syksyllä 2022. Parkkihallin ulosajo on Anssin mukaan muutenkin haastava, mutta entistä kapeampi siitä tuli, kun hän väisti oviaukossa vastaantulevaa autoa.

  ”Ulosajossa on 90 asteen kulma ja tietysti siinä tuli vastaan isompi auto. Väistin oikealle ja kun sen jälkeen lähdin kääntymään, oikea kulma ja takaperä ottivat kiinni parkkihallin oviaukkoon”, Anssi kertoo.

  Anssi ajoi saman tien törmäyksen jälkeen automarketin pihalle tarkistamaan, kuinka kävi.

  ”Naarmuja ja lommojahan siitä seurasi. Harmitti ensin niin vietävästi, kun syynä oli selvästi oma ajovirhe. Olisi vaan pitänyt pakittaa eikä yrittää väistää kapeassa tilassa. Aika pian kuitenkin rauhoituin, kun ajattelin, että tällaista sattuu, ja pääasia on, ettei ole kysymys henkilövahingoista. Peltivauriot ovat pikkujuttuja, niistä selvitään kyllä”.

  Vahinkoilmoitus ohjasi eteenpäin

  Vahingon jälkeen Anssi suuntasi Ifin Omille sivuille. Vahinkoilmoituksen teko oli Anssin mukaan helppoa ja nopeaa.

  ”Palvelu ohjasi vahinkoilmoituksen teossa koko ajan eteenpäin ja ilmoituksen tekeminen oli kaikin puolin simppeliä. Lopuksi sain vielä järjestelmästä tiedon, millainen turva minulla on ja mitä vakuutus korvaa”, Anssi kertoo.

  Vahinkoilmoituksen teon jälkeen Anssi sai nopeasti tiedon siitä, että vahinko korvataan vakuutuksesta ja samalla hän pääsi valitsemaan korjauspaikaksi itselleen sopivimman Toyota-korjaamon.

  ”Meille sopivin korjaamo oli Toyota Auto-Center Raisio ja kävin siellä näyttämässä vahinkoa ja sopimassa korjausajan”.

  Korjaamosta lähetettiin tiedot vahingosta Ifiin laskutuslupaa varten, ja muutaman viikon kuluttua Anssi pääsi viemään auton korjaukseen.

  Sijaisauto korjauksen ajaksi

  ”Vakuutukseemme sisältyy myös sijaisautopalvelu, joten sain korjaamosta toisen Toyota Corollan käyttööni korjauksen ajaksi”.

  Jo muutaman päivän päästä Anssi sai korjaamosta tiedon, että auto on korjattu ja valmiina noudettavaksi.

  ”Korjaamossa oli tehty hyvää työtä – vahingosta ei ollut enää jälkeäkään, Anssi toteaa tyytyväisenä”.

  ”Päätä ei tarvinnut raapia missään vaiheessa”

  Vastaavista tilanteista tai korvausprosesseista Anssilla ei onneksi ole käytännön kokemusta.

  ”Näitä sattuu yksittäiselle henkilölle onneksi aika harvoin. Kun vahinko sitten sattuu omalle kohdalle, ei ole kokemusta siitä, kuinka homma pitäisi hoitaa”, Anssi pohtii.

  Ikävästä vahingosta seuraa aina ylimääräistä työtä ja päänvaivaa, mutta sujuva vahingonkorvausprosessi helpottaa Anssin mukaan harmitusta.

  ”Nyt kaikki sujui todella loistavasti, eikä minulla ollut tarvetta raapia missään vaiheessa päätäni. Sinällään hassua, että kokemus tuntuu positiiviselta, vaikka kysymyksessä oli harmittava vahinko”. 


 • Tiesitkö tämän Toyota Vakuutuksesta?

  •  Joka kolmas uuden Toyotan ostaneista valitsee Toyota Vakuutuksen

  •  Toyota Vakuutus on normaalia kaskovakuutusta kattavampi – samaan hintaan saat luonnonilmiöturvan, joka korvaa esimerkiksi raekuuron autollesi aiheuttamat vahingot.

  •  Toyota Vakuutus sopii täydellisesti myös täyssähköautoille. Se korvaa esimerkiksi hinauksen lähimmälle latauspisteelle, jos akku tyhjentyy kesken matkan.  

  •  Kun sinulla on Ifin myöntämä Toyota Vakuutus, saat apua vuorokauden ympäri. Vahingon sattuessa Toyotasi korjataan alkuperäisillä varaosilla Toyota-ammattitaidolla. 


  Lue lisää Toyota Vakuutuksesta:

   Asioinnin nopeus ja toimivuus vakuuttivat Toyota Vakuutuksen hankkineet

  Totta vai tarua? Sattuuko miehille enemmän autovahinkoja kuin naisille?

  Näin autovahinko hoidetaan kuin Strömsössä

  Toyota Vakuutuksen saat omalta Toyota-jälleenmyyjältäsi tai puhelimitse 010 19 19 70.


   

Kiihdytä mukaan Toyota-maailmaan

Tilaa Toyota Way -uutiskirje

Myös nämä voisivat kiinnostaa sinua