Euro NCAP

Kolaritestit

Toyotan tutkimus- ja kehittelytyötä ajaa eteenpäin halu valmistaa mahdollisimman turvallisia autoja niin kuljettajan kuin matkustajan näkökulmasta. Autojemme vakiovarustukseen kuuluu kattava määrä turvallisuusvarusteita. Korisuunnittelussa on keskitytty paitsi matkustajien, myös esimerkiksi jalankulkijoiden turvallisuuteen mahdollisissa törmäystilanteissa. Tältä sivulta löydät tietoa Toyota-autojen tuloksista Euro NCAP-törmäystestissä. Toyotat kuuluvat luonnollisesti turvallisimpaan, viiden tähden autojen ryhmään.

Toyota C-HR sai huipputuloksen ja viisi tähteä uudessa kiristyneessä Euro NCAP -testissä.

Autojen turvaominaisuuksilta vaaditaan yhä enemmän ja varsinkin jalankulkijaturvallisuuden ja vakiona olevien turvavarusteiden osalta vaatimuksia on kiristetty. Autolle ei myönnetä viittä tähteä ellei se saavuta huippuarvosanoja myös näillä osa-alueilla. Toyota C-HR on uuden aikakauden auto, jossa turvallisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Ei siis ihme, että täysin uusi C-HR saavutti huipputuloksen Euro NCAP-testissä. Erityisesti auton matkustajasuoja ja vakiovarusteluun kuuluvat aktiiviset turvavarusteet saivat turvallisuustestissä kiitosta.

Avensis saavutti täydet viisi tähteä Euro NCAP -testeissä

Uusi Toyota Avensis saavutti syksyn 2015 Euro NCAP törmäystesteissä täyden viiden tähden tuloksen. Aikuismatkustajan turvallisuus kohosi Avensiksessa peräti 93 prosenttiin, ja automaattinen hätäjarrutustoiminto sai kiitosta. Testin mukaan Avensis on luokkansa turvallisin auto. Automaattinen hätäjarrutus on osa innovatiivista Safety Sense turvallisuusvarustelua, johon kuuluvat lisäksi kaistavahti, kaukovaloautomatiikka ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Toyota Auris – ensimmäinen C-segmentin viiden tähden auto!

Uusi Toyota Auris on ensimmäinen C-segmentin auto, jolle on myönnetty uusimman 2013 törmäystestistandardin mukainen viiden tähden Euro NCAP -arvosana. Mallin vakiovarusteluun kuuluu lukkiutumattomien jarrujen ja ajonvakautuksen lisäksi esimerkiksi sähköinen jarruvoiman jako, hätäjarrutehostin ja voimakkaiden jarrutusten aikana aktivoituva hätävilkutus. Aurisin keulassa on käytetty törmäysenergiaa sitovia materiaaleja varsinaisen korirakenteen lisäksi esimerkiksi puskurin kiinnityksissä, jolloin mahdollisissa jalankulkijatörmäyksissä loukkaantumisvaaraa on pienennetty.

Toyota RAV4 - neljä sukupolvea, viisi tähteä.

Myös RAV4 on luokkansa ensimmäinen malli, joka saavutti vuonna 2013 voimaan tulleiden uusien kriteerien mukaiset viisi tähteä Euro NCAP -testistä. RAV4 jatkaa siis sitä matkustajien ja jalankulkijoiden törmäysturvallisuuden kehityslinjaa, johon Toyota on kolmen aiemmankin sukupolven aikana perehtynyt. Törmäysvoimat jakaantuvat uuden RAV4:n korirakenteessa ennalta määriteltyjä reittejä pitkin laajalle alueelle. Istuimissa käytetään uudenlaista retkahdusvammoja vähentävää tekniikkaa ja esimerkiksi etusivuturvatyynyt ovat kaksikammoiset. Lisävarustevalikoimassa on muun muassa kaukovalojen automaattitoiminto sekä kaista- ja katvevahdit.

Toyota Yaris sai täydet tähdet Euro NCAP -testistä.

2017 vahvasti uudistunut kolmannen sukupolven Toyota Yaris saavutti vuoden 2017 Euro NCAP -törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Toyota Yaris saavutti erinomaiset tulokset kaikilla mitatuilla osa-alueilla eli aikuismatkustajien suojasta, lapsimatkustajien suojasta, jalankulkijaturvallisuudesta sekä turvavarustelusta. Vuoden 2017 testeissä erityishuomiota kiinnitettiin autojen vakiovarusteluun kuuluviin turvavarusteisiin. Yarisin menestyksen takana on erittäin vankka korirakenne sekä vakiovarusteena olevat Toyota Safety Sense -turvavarusteet. Ne auttavat kuljettajaa välttämään törmäyksiä tai minimoimaan niiden haittoja.

Corolla sai viiden tähden Euro NCAP -luokituksen.

Corolla on kuudes Toyota, joka on saavuttanut viisi tähteä ja ensimmäinen C-segmentin sedanmalli, joka sai 5 tähteä. Vuonna 2013 testattu Toyota Corolla on turvallinen kaikilla osa-alueilla (matkustajat, lapset sekä jalankulkijat).

Uusi Toyota Prius saavutti viiden tähden Euro NCAP -luokituksen.

Vuonna 2016 lanseeratun neljännen sukupolven Toyota Priuksen Euro NCAP-törmäystestitulokset on julkistettu. Malli saavutti 92 % kokonaistuloksen, joka tarkoittaa täyden viiden tähden turvallisuustasoa.

Euro NCAP arvioi Toyota Verson vuoden 2010 turvallisimmaksi tila-autoksi.

Maaliskuussa 2010 julkistetussa Euro NCAP -testissä Toyota Verso saavutti viidestä testatusta automallista ainoana täydet viisi tähteä. Se suoriutui hyvin kaikilla testin osa-alueilla. Aikuismatkustajan turvallisuutta arvioivassa osuudessa Verso saavutti 89 %:n tuloksen. Lapsimatkustajan kolariturvallisuudessa tulos oli 75 %, jalankulkijan loukkaantumisriskissä 69 % ja auton turvajärjestelmissä 86 %.

Lue lisää:

Toyotalla laatu on tärkein päämäärä meille kaikille Toyotalla laatu on tärkein päämäärä meille kaikille Kaizen-periaate tähtää laadun hiomiseen mahdollisimman lähelle täydellisyyttä. Arjen työssä tämä tarkoittaa, että kehityksessä, tuotannossa ja huollossa puututaan jokaiseen havaittuun ongelmaan ja ne korjataan. Siksi Toyota-laatu on omaa luokkaansa. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Varaa Toyota-vauriotarkastus helposti. Kun autosi on kokenut kolhuja, varaa Toyota-vauriotarkastus täältä nopeasti ja helposti. Voit valita ajan ja paikan sinulle parhaiten sopivaksi. Toyota Yaris sai täydet viisi tähteä Euro NCAP 2017 -törmäystesteissä. Toyota Yaris sai täydet viisi tähteä Euro NCAP 2017 -törmäystesteissä. Toyotalle auton turvallisuus on ollut suunnittelussa ensisijaista. Tärkeät turvavarusteet kuuluvat jo vakiovarusteluun. Siksi uusi Yaris sai täydet viisi tähteä kuten kahdessa edellisessäkin testissä. Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Toyota auttaa ja neuvoo vahingon sattuessa Täältä löydät toimintaohjeet mm. kolariin, eläinkolariin, ilkivaltatapauksiin sekä lasivahinkoihin.