ETSI AJONEUVONI

MyT -sovelluksen (tai My Toyota -portaalin) kautta voit tarkistaa Toyota-ajoneuvosi viimeisimmän sijainnin. Toyota-ajoneuvosi sijainti haetaan viimeisimmän maantieteellisen sijaintitietopisteen perusteella, joka vastaanotettiin Toyota-ajoneuvoltasi silloin, kun viimeksi sammutit Toyota-ajoneuvosi sytytysvirran tai aktiivisen sijainnin.

Voit tarkistaa Toyota-ajoneuvosi pysäköintisijainnin kartalla sekä sijaintiosoitteen (jos saatavilla) ja ajan, jolloin ajoneuvo jätettiin kyseiseen paikkaan. Voit aktivoida navigoinnin opastamaan sinut Toyota-ajoneuvollesi (näyttää reitin, matkan ja kävelyajan Toyota-ajoneuvollesi) My Toyota -tilisi tai muiden sovellusten (esim. Apple Maps, Google Maps jne.) kautta.

Jos Toyota-ajoneuvossasi on laite, joka mahdollistaa pääsyn Internet-palveluun ja sen käytön, Toyota-ajoneuvosi sijainti lähetetään säännöllisesti ajon aikana, mikä mahdollistaa ajoneuvosi reaaliaikaisen sijainnin jakamisen muiden kanssa. Jaetun live-sijainnin asettaminen antaa sinun valita yhteyshenkilöt, joiden kanssa haluat jakaa sijaintisi ja kuinka kauan. Tämän ominaisuuden käyttöönottoon voidaan käyttää sosiaalisen median käyttäjätunnusta.

LÄHETÄ REITTI AUTOON

Jos Toyota-ajoneuvosi on varustettu yhdistetyllä navigointilaitteella, voit suunnitella matkasi haluamallasi tavalla MyT -sovelluksessa ja lähettää sen sitten Toyota-ajoneuvoosi. Voit asettaa suunnitellun lähtöajan tai tavoitteena olevan saapumisajan. Reitin laskennassa ennustetaan todennäköiset liikenneolosuhteet kyseisenä aikana ja ilmoitetaan matka-aika niiden mukaisesti. Voit tarkistaa lähettämäsi matkat, muokata niitä ja lähettää ne uudelleen Toyota-autoosi. Voit lisätä valinnaisia sinua kiinnostavia paikkoja matkallasi määränpäähän. Lisätietoja auton navigaattorin yhdistämisestä ja käytöstä on annettu Toyota-ajoneuvosi käyttöoppaassa ja My Toyota -portaalissa.

VIIMEISEN KILOMETRIN OPASTUS

Mikäli Toyota-ajoneuvosi on varustettu yhdistetyllä navigointilaitteella, MyT -sovellus ehdottaa sinulle opastusta määränpäähän, jonka olet asettanut autosi navigaattoriin poistuessasi ajoneuvosta. Tämä palvelu perustuu määränpääsi ja pysäköidyn Toyota-ajoneuvosi sijainnin väliseen eroon. Toisin sanoen, jos et pystynyt pysäköimään Toyota-ajoneuvoasi navigaattoriin asettamaasi määränpään lähelle, voit jatkaa opastusta MyT -sovelluksen kautta päästäksesi lopulliseen määränpäähäsi (esimerkiksi kävellen). Voit halutessasi jatkaa navigointia muista mobiilisovelluksista. Käsittelemme lopullisen määränpääsi sijainnin ja (pysäköidyn) Toyota-ajoneuvosi sijainnin. Lisätietoja auton navigaattorin yhdistämisestä ja käytöstä on annettu Toyota-ajoneuvosi käyttöoppaassa ja My Toyota -portaalissa.

AJOHISTORIA

MyT -sovelluksen (tai My Toyota -portaalin) kautta voit tarkastella maantieteelliseen sijaintiin, kulmanopeus- ja törmäysantureihin, mittarilukemaan ja polttoaineen kulutustietoihin perustuvaa ajotyyliäsi/käyttäytymistäsi. Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Jokainen yksittäinen matka voidaan merkitä joko yksityiseksi tai liikematkaksi ja niistä voidaan luoda raportti, josta näet tapahtumat, kuten voimakkaat jarrutukset ja kiihdytykset, sekä niiden ajan ja paikan.

HUOLTOMUISTUTUS

Toyota-ajoneuvosi mittarilukematiedon perusteella ilmoitamme sinulle tulevista huolloista. Nämä muistutukset järjestetään palvelujen tilausmaassasi, ja niiden saatavuus ja/tai tarkkuus voivat vaihdella. Kun vastaanotat muistutuksen, voit varata ajan valitsemaltasi valtuutetulta jälleenmyyjältä. Suosittelemme, että etsit haluamasi valtuutetun jälleenmyyjän My Toyota -tilisi kautta. Jos unohdat ensimmäisen muistutuksen, voimme lähettää sinulle toisen muistutuksen.

Olet kuitenkin itse vastuussa Toyota-ajoneuvosi toimittamisesta määräaikaishuoltoihin. Se, että tarjoamme tämän palvelun ja lähetämme asiaan liittyviä muistutuksia, ei vapauta sinua tästä vastuusta.

AKKUVAHTI

Toyota-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen MyT -sovellus näyttää 12 voltin käynnistysakun varaustilan. Jos varaustila laskee tasolle, joka saattaa estää Toyota-ajoneuvosi käynnistymisen, MyT-sovelluksessa näytetään varoitusviesti.

HÄTÄAVUSTIN

Tämä palvelu on käytettävissä Toyota-ajoneuvoon asennetun yhdistetyn autolaitteen tyypin mukaan. Jos tämä palvelu on saatavana Toyota-ajoneuvoosi, tietyt yhdistettyyn autolaitteeseen liittyvät anturit valvovat Toyota-ajoneuvoon kohdistuvia törmäyksiä. Jos törmäys ylittää ennalta määritetyn vakavuusrajan, saamme tapauksesta ilmoituksen. Nämä ”törmäystiedot” voidaan jakaa paikallisen Toyota Tiepalvelu-yrityksen kanssa, joka saattaa ottaa sinuun yhteyttä tarjotakseen apua törmäystietojesi vakavuuden ja paikallisten käytäntöjensä perusteella. Tiepalvelu ottaa sinuun yhteyttä käyttämällä My Toyota -tililtäsi saatavia henkilötietoja. Paikallisen Tiepalvelun käytännön mukaisesti yhteyttä voidaan ottaa myös My Toyota -tililläsi ilmoitettuihin hätäyhteyshenkilöihin (jos sellaisia on). Jos Tiepalvelu ei tavoita sinua (et esimerkiksi pysty vastaamaan) tai hätäyhteyshenkilöitäsi, Tiepalvelu voi paikallisen käytäntönsä ja onnettomuuden vakavuuden mukaan kutsua paikalle pelastuspalvelun tai poliisin. Sinulla ja hätäyhteyshenkilöilläsi on aina mahdollisuus hyväksyä tai hylätä Tiepalvelun tarjoama apu.

Emme anna mitään takuuta sinulle mahdollisesti tarjoamamme hätäavun saatavuudesta tai laadusta. Tiepalvelua tai TME:tä ei voida pitää vastuussa hätäavun tai poliisin puuttumisesta, viivästyksistä tai virheistä.

Huomaa, että jos aktivoit ”Yksityisen tilan” MyT -sovelluksen ja/tai My Toyota -tilisi kautta (ts. estät meitä käyttämästä Toyota-ajoneuvosi maantieteellistä sijaintia), emme pysty paikallistamaan Toyota-ajoneuvoasi onnettomuustilanteessa eikä tämä palvelu toimi (katso lisätietoja Yksityisestä tilasta Yhdistettyjen palveluiden käyttöehdoista ja Yhdistettyjen palveluiden tietosuojailmoituksesta).

Pakollinen hätäpuhelutoiminto aktivoidaan tietyissä olosuhteissa: Huomaa, että Toyota-ajoneuvosi ilmoittaa automaattisesti sen maan pelastuslaitokselle, jossa -ajoneuvosi sijaitsee, jos törmäys laukaisee turvatyynyn. Tätä säännellään ”eCall”-hätäpuheluja koskevalla EU-asetuksella (Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2015/758, 29. huhtikuuta 2015) tai tarvittaessa sitä vastaavalla asetuksella Euroopan unionin ulkopuolella.

VAROITUSVALOT

Toyota-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen MyT -sovellus saattaa varoittaa sinua tietyistä Toyota-ajoneuvossasi näytetyistä varoitussignaaleista. Nämä varoitussignaalit peilaavat, mutta eivät korvaa, Toyota-ajoneuvosi kojelaudassa/mittaristossa näkyviä varoitusvaloja. Kuljettajana olet aina vastuussa Toyota-ajoneuvosi varoitusvaloista.

Nämä varoitussignaalit välitetään Toyota-verkostolle, joka tarjoaa tukea ja auttaa tarvittaessa korjausta. MyT-sovelluksen kautta sinulla on mahdollisuus päättää, että haluatko sinuun otettavan yhteyttä vai ei. Huomaa, että Toyota ja Toyota-verkosto eivät anna mitään takuuta siitä, että sinuun otetaan yhteyttä ennakoivasti varoitusvalon syttyessä, koska tämä palvelu riippuu suuresti alueestasi sekä sen saatavuudesta ja kattavuudesta. Jos saat varoitusilmoituksen, noudata aina Omistajan käsikirjassa annettuja erityisohjeita.

POLTTOAINETASO

Toyota-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen MyT -sovellus näyttää Toyota-ajoneuvosi polttoainesäiliössä olevan polttoainemäärän. Jäljellä oleva polttoainetaso ilmaistaan prosentteina polttoaineen kokonaismäärästä. Ilmoitettu polttoainetaso perustuu polttoainemittarin anturin viimeisimpään tietoon, joka saadaan Toyota-ajoneuvolta silloin, kun viimeksi katkaisit sytytysvirran. Seurauksena saattaa olla ristiriita MyT -sovelluksessa ilmoitetun polttoainetason ja Toyota-ajoneuvon mittaristossa ilmoitetun polttoainetason välillä. Myös ympäristö, johon Toyota-ajoneuvo on pysäköity (esim. ulkolämpötila, kaltevuus...), voi aiheuttaa marginaalisia eroja. Sinun tulee aina seurata Toyota-ajoneuvosi mittaristossa olevaa polttoainemittaria, eikä Toyota ota mitään vastuuta, jos MyT -sovelluksessa näytettävät tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä.

HYBRIDIAJOVALMENTAJA

Tämän palvelun avulla voit tarkastella MyT -sovelluksen tietoja hybridiajosi tehokkuudesta, joka määritetään tärkeimpien hybridi-indikaattorien (EV-aika ja hybridikuljettajan pisteet) perusteella.

Nämä tiedot ovat saatavilla matkakohtaisesti. Jokaiselta matkalta kartoitetaan EV-ajosi sekä käyttäytymistapahtumasi (kiihdytys, jarrutus ja vakionopeus), jotka linkitetään kontekstualisoituun valmennukseen auttamaan sinua polttoaineenkulutuksesi vähentämisessä. Pääset myös yhdistettyihin tietoihisi ja voit niistä helposti seurata hybridiajosi tehokkuuden kehitystä ajan mittaan.

ETÄHALLINTA

Toyota-ajoneuvoon asennetusta yhdistetystä laitteesta riippuen MyT -sovellus näyttää plug-in-hybridisi tai sähköautosi akun varaustilan ja jäljellä olevan toimintasäteen. Jäljellä oleva toimintasäde ilmoitetaan kilometreinä, mutta se voi poiketa autossa näytetystä toimintasäteestä. Sinun tulee aina seurata Toyota-ajoneuvosi mittaristossa olevaa akkunäyttöä, eikä Toyota ota mitään vastuuta, jos MyT -sovelluksessa näytettävät tiedot ovat puutteellisia tai virheellisiä. Tämän palvelun avulla voit lisäksi etäajastaa autosi latausistunnon.

Kaiken tämän lisäksi voit etälämmittää tai -jäähdyttää plug-in-hybridisi tai sähköajoneuvosi haluttuun lämpötilaan ja käynnistää etu- tai takalasin lämmittimen. Tällä toiminnolla on myös mahdollista etäasettaa yksi tai useampi aikaohjelma autosi esilämmitykselle tai -jäähdytykselle.

TOYOTA LATAUSVERKKO

Toyotan latausverkko antaa pääsyn yhteen Euroopan suurimmista latausverkoista. Pystyt etsimään latausasemia ja katsoa kunkin latausaseman tiedot, kuten käytettävyyden reaaliajassa, latausnopeuden ja pistoketyypit.

Tilauksen yhteydessä näet lisäksi lataushinnat, voit avata latausaseman lukituksen sovelluksellasi tai RFID-kortillasi ja käynnistää latausistunnon. Saat kuukausilaskun kaikista latausistunnoista kunkin kuukauden lopussa.

Voimme käyttää ulkopuolisia kumppaneita tämän palvelun tarjoamiseksi sinulle, ja jotkut henkilötiedot, kuten VIN-numero (ajoneuvotunnus), käyttäjätunnus, sopimuksen tunnus ja alkamispäivä, siirretään kumppaneillemme. Toyotan latausverkko tarjotaan yhteistyössä teknisten kumppaneidemme kanssa ja siihen sovelletaan lisäehtoja ja tietosuojailmoitusta www.Toyota-Charging-Network.eu