1. Discover Toyota
  2. Laatu
  3. Kaizen-ajattelu
Toyota palvelee

Jatkuva parantaminen

Kaizen-ajattelu

Kaikkien toyotalaisten velvollisuus on pyrkiä löytämään uusia, entistä parempia ratkaisuja. Mikään prosessi ei ole täydellinen – aina on tilaa parannuksille, innovaatioille ja kehitykselle.

Kohti täydellisyyttä

Toiminnan jatkuvan parantamisen periaate eli Kaizen tähtää kokonaislaadun hiomiseen mahdollisimman lähelle täydellisyyttä. Arjen työssä tämä tarkoittaa sitä, että kehityksessä, tuotannossa ja huollossa puututaan jokaiseen havaittuun, pieneenkin ongelmaan ja korjataan se. Tämän ansiosta Toyotan laatu on tunnetusti omaa luokkaansa.

Andon-pysäytys

Jokainen työyhteisömme jäsen tietää, että virheet ja huono laatu eivät saa edetä tuotantoprosessissa. Se tarkoittaa, että ongelmiin tartutaan heti, kun ne havaitaan. Siksi jokaisella Toyota-tuotantolinjalla on vaijeri, josta vetämällä koko liukuhihna pysähtyy. Tätä kutsutaan Andon-pysäytykseksi japaninkielisen merkkiä tai signaalia tarkoittavan andon-sanan mukaisesti. Jokaisella työntekijällä on oikeus ja velvollisuus pysäyttää tuotanto välittömästi häiriötilanteissa. Näin minimoidaan virhekappaleiden syntyminen. Sama ajattelutapa ulottuu tutkimustyöhön, suunnitteluun, tuotantoon ja palveluihin.