1. Discover Toyota
 2. Laatu
 3. Suunnittelun ja tuotannon laatu
Toyota palvelee

Suunnittelun ja tuotannon laatu

Laatuajattelumme

Mitään ei jätetä sattuman varaan, kun tähdätään huippulaatuun. Käytämme parhaita työtapoja niin suunnittelu- kuin tuotantovaiheessakin ja testaamme tuotteemme perusteellisesti.

 • Huippulaadun rakentaminen alkaa jo auton suunnitteluprosessin ensimmäisistä vaiheista. Jokainen uusi malli käy läpi perusteellisen testauksen, joissa hyödynnetään tietokonemalleja, laboratoriotestauksia sekä tuhansien ja taas tuhansien kilometrien ajoa todellisissa ajo-olosuhteissa.

  Tuotekehityksessä etsimme jokaisesta yksityiskohdasta ne puutteet, jotka voivat aiheuttaa ongelmia ja jaamme tämän tiedon suunnitteluryhmiemme kesken. Tiukat standardimme ja tarkasti valvotut prosessimme auttavat meitä rakentamaan perustan, jonka jokaisessa osassa korkea laatu on sisäänrakennettuna elementtinä.

  Laatuajattelumme perustuu Jikotei Kanketsun filosofiaan. Se lähtee siitä, että pyrimme varmistamaan sen, että tuotantolinjalla ei tapahdu virheitä. Jos virhe kuitenkin tapahtuu, tärkeintä on varmistaa, ettei virhe pääse siirtymään prosessissa eteenpäin. Tämä ajattelutapa tunnetaan nimellä Toyota Production System, ja siinä jokainen työhön osallistuva henkilö ottaa henkilökohtaisesti vastuun oman työosionsa laadusta.

 • Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen, joka huomaa jossakin tuotantoprosessin osassa ongelman, voi tehdä asialle jotakin. Hän voi halutessaan jopa pysäyttää koko tuotantolinjan, jotta ongelman aiheuttaja voidaan paikantaa ja ratkaista. Tämän toimintatavan ansiosta laatu säilyy tasaisen korkeana tuotannon jokaisessa vaiheessa

  Päätöksemme rakentaa erittäin korkealaatuisia autoja vaatii korkealuokkaisten suunnittelu- ja tuotantoprosessien lisäksi taitavaa ja sitoutunutta henkilökuntaa. Investoimme sekä tuotantoon että koulutukseen, jotta meillä on aina käytössämme parhaat toimintatavat ja taitavimmat yksilöt. Näin tuotantomme pystyy täyttämään vaativimmatkin standardit.

  Laadunvalvontaorganisaatiomme tekee jokaiselle tuotantolinjalta tulevalle autolle tuhansia tarkastuksia. Laatuajattelu on myös koulutusohjelmiemme ytimessä, koskien yhtä lailla nuoria harjoittelijoita kuin varttuneempia, jo kokeneempia työntekijöitämme. Ihmiset, jotka valmistavat autojamme suhtautuvat työhönsä ja sen laatuun kunnianhimoisesti ja ylpeydellä. He haluavat olla varmoja siitä, että jokainen autonostaja voi olla varma autonsa turvallisuudesta ja laadusta.