1. Omistajalle
  2. Ohjeet
  3. Multimedia
  4. Apple Carplay
Toyota palvelee

Apple CarPlay

•
    Puhelimen yhdistäminen

Matkapuhelimesi yhdistäminen on yksinkertaista. Kytke USB-kaapeli puhelimeesi ja autosi USB-porttiin ja hyväksy puhelimesi näytölle tulevat pyynnöt. Kun olet hyväksynyt pyynnöt kerran, seuraavilla kerroilla yhdistyminen tapahtuu automaattisesti, kun kytket puhelimesi USB-kaapelin autosi USB-porttiin.

Apple CarPlay -ikoni ja käytettävissä olevien applikaatioiden ikonit ilmestyvät autosi multimedialaitteen näytölle, kun yhteys on muodostettu. Sen jälkeen voit käyttää esim. puhelimesi musiikkipalveluita tai karttoja joko autosi multimedialaitteen näytöltä tai ohjauspyörään sijoitettujen hallintapainikkeiden avulla.

•
    Puhelut

Kun haluat soittaa puhelun, paina puhelin-ikonia multimedialaitteesi näytöllä ja kerro Sirille, kenelle puhelimesi yhteystietoihin tallennetuista kontakteista haluat soittaa. Voit lopettaa puhelun joko multimedialaitteesi näytöltä tai ohjauspyörään sijoitettujen hallintapainikkeiden avulla.

Voit myös kuunnella vastaajaasi jätetyt viestit helposti pyytämällä Siriä toistamaan viestit vastaajasta, ja lisäksi takaisinsoittaminen viimeisimpään numeroon onnistuu helposti pyytämällä Siriä soittamaan tähän numeroon.

Puheluun vastaaminen on yhtä helppoa: kun puhelimesi soi, hyväksy saapuva puhelu ohjauspyörään sijoitettujen hallintapainikkeiden avulla.

•
    Viestit

Mikäli haluat kuunnella sinulle lähetetyn viestin, Siri lukee sen sinulle ääneen. Voit kuunnella viestin uudelleen, vastata viestiin tai vaikkapa soittaa viestin lähettäjälle Sirin avulla - kerro vain Sirille, mitä haluat tehdä.

Kun haluat vastata viestiin, Siri kysyy sinulta, mitä haluat vastata. Ennen viestin lähettämistä Siri varmistaa sinulta, onko viestin sisältö oikea. Voit korjata viestiä, kunnes olet tyytyväinen sen sisältöön. Kun viesti on valmis, voit pyytää Siriä lähettämään sen.

Kun haluat lähettää uuden viestin, kerro Sirille, mitä haluat tehdä. Voit esimerkiksi sanoa Sirille. "Lähetä viesti vaimolleni." Sanele sitten viesti Sirille. Siri varmistaa viestin sisällön lukemalla sen sinulle ja pyytää sinulta vahvistuksen viestin lähettämiselle.

•
    Kartat

Kosketa kartta-ikonia aktivoidaksesi kartat ja paikantaaksesi nykyisen sijaintisi. Reitinlaskenta ei voisi olla helpompaa - paina ohjauspyörässäsi olevaa äänikomentonappia tai aktivoi Siri painamalla mikrofoni-ikonia multimedialaitteesi näytön oikeassa yläkulmassa. Kerro sen jälkeen mihin haluat mennä; tarkan osoitteen lisäksi voit kertoa esim. etsiväsi kahvilaa. Sirin etsittyä sinulle reitin, aloita navigointi valitsemalla "Aloita".

CarPlay voi myös ehdottaa mielenkiintoisia kohteita. Voit etsiä esim. ruokapaikkoja koskettamalla sopivaa ikonia multimedialaitteesi näytöllä. Sen jälkeen palvelu ehdottaa sinulle lähistöllä olevia ruokapaikkoja. Voit tarkentaa hakuehtoja löytääkseni juuri sinulle sopivan paikan. Valitse lopuksi paikka, johon haluat mennä, valitse ohjeet ja paina lopuksi "Aloita".